Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Gods woord in deze tijd: de Koran van prof.dr. Harald Motzki Hoogleraar Methoden van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Wat is geloven? Voor de één een vraag, voor de ander een weet… !
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
•WE GELOVEN ZONDER TWIJFEL DAT CHRISTUS SPOEDIG KOMT. •DAT IS VOOR ONS GEEN FABEL; HET IS EEN WERKELIJKHEID.
L in de K, B en T. 5 categorieën 1.Welke woorden vallen op? 2.Vertel wat je leest in eigen woorden na. Controleer dit. 3.Wat laat de tekst mij denken,
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Je hebt een keuze: Welke kant ga jij op?
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Het verschil tussen Christendom & Islam
Godsdienst 1.
Godsdienst.
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
De kerk in de Middeleeuwen
Mekka was een welvarend handelscentrum op de karavaanroute
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
God en ons.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
Vermanen ??.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Heilige Geest Hij is Degene die ervoor zorgde dat taalbarrières tijdens het Pinksterfeest werden opgeheven. Iedereen verstond elkaar. Maar wie is Hij en.
Geloven en nu….
Echt of nep?.
Godsdienst.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De Islam Par 4.4.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Godsdienst. Jezus is 12 jaar Een gewone jongen? Zijn jouw ouders wel eens bezorgd geweest?
Godsdienst.
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Godsdienst 1.
De Drie-eenheid Augustinus onbegrijpelijk kerkgeschiedenis noodzaak?
Zondag 6 maart 2011 Doop Iris Joke en Marius Marinus Vos Jullie zijn een parel in Gods hand! Vier lieve kleine voetjes: “Ga er maar op staan. Wij zullen.
Zingen Vers 1 Gij zijt geweest, o Heer, en Gij zult wezen
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Project Azië - Aardrijkskunde
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Docent: Rileen Noordermeer. Koran 10:94 In Koran (3:110 o.a.) “De mensen van het boek ” d.w.z. Christenen/Joden “ Maar als jij in twijfel verkeert over.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Loofhuttenfeest. 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen 
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 1 oktober 2016 ‘Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap.
Erger niet... 1.
De Geest en een Heilig Leven
De bijbel van boven.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Johannes 1: Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen.
Liefde is….
Allemaal profeten.
De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens
Cursus 5.3 : Het ontstaan van de Arabische Wereld 1 BB Lesweek 2
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
8 tips voor een gelukkiger leven
God heeft altijd een plan B
Heiligheid van het gezin
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Gods woord in deze tijd: de Koran van prof.dr. Harald Motzki Hoogleraar Methoden van Islamonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen door drs. Nicolet Boekhoff-van der Voort Docent Islam en Arabisch aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Video fragment: Sheikh Sa'ad Al-Ghamdi: Sura Al-Baqarah Part 1

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten In de naam van God, de erbarmer, de barmhartige, (1) A[lif] L[aam] M[iem]. (2) Dat is het boek, waaraan geen twijfel [mogelijk] is, een leidraad voor de godvrezenden, (3) die geloven in het verborgene, de eredienst verrichten en giften geven van wat Wij [God] hun voor hun levensonderhoud gegeven hebben (4) en die geloven in wat naar jou [profeet] neergezonden is en in wat vóór jouw tijd is neergezonden; van het hiernamaals zijn ze vast overtuigd. (5) Zij volgen de leidraad van hun Heer en zij zijn het die het welgaat.

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Qur’ān: Sūra 4:3 Als jullie vrezen ten aanzien van de wezen niet juist te handelen, trouwt dan met zoveel vrouwen als jullie goeddunkt, twee,drie of vier. Maar als jullie vrezen [hen] niet rechtvaardig te kunnen behandelen, dan één of jullie eigen slavinnen. Dat voorkomt beter onrechtvaardigheid van jullie kant.

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Muhammad `Abduh (gest. 1905) Qur’ān: Sūra 4:3 […] Maar als jullie vrezen [hen] niet rechtvaardig te kunnen behandelen, dan één of […]. Qur’ān: Sūra 4:129 Jullie zullen niet in staat zijn de vrouwen gelijk te behandelen, hoe graag jullie het ook zouden willen […].

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Sayyid Ahmad Khan (gest. 1898) Mumtaz `Ali (gest.?)

Leidraad of legende? De hedendaagse betekenis van heilige teksten Fazlur Rahman (gest. 1988) Amina Wadud Asma Barlas