Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loverboys alles over loverboys.
Advertisements

Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Problemen in de melkweg
Warme Truiendag quiz 2013.
Themaweek Water Sectie Techniek.
Welkom bij de World Vision Quiz.
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Minsom (type 45-19=) Groep 4 t/m 8.
Gespiegeld Wandelen in de vrije natuur, eten als je honger hebt,
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Globale planning Les 1: namen en eigenschappen van de planeten (1 t/m 6) Les 2: eigenschappen van de planeten (7 t/m 10) Les 3: maten in ons zonnestelsel.
HuMaNia: “onze”wereld
Zonnecollector.
GOED OF FOUT - QUIZ.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Mijn hobby: waterscooter
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Meneertje Blij en Somber
Van: Jantine Brouwers Datum:
Een reis langs de planeten
Spreekbeurt over de NASA, door Vincent
Een opkikkertje!.
Het Potlood.
Hoofdstuk 2: Verbranden en verwarmen
Mijn sport: breakdance
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Suzanne,lieke,kim en julia
Suus,Juul,Lieke en Kimmie Van Suus,juul,liek en Kimmie
Goedemorgen.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
DE AARDE BEWEEGT Danique en Jasmijn.
Natuurkunde Zien en gezien worden
REKENLAND Schoolkamp op Texel.
Sectie natuurkunde – College Den Hulster - Venlo
Pascal, Lars en Gaby. WAT, WANNEER EN HOE? Eerste dag van de themaweek Verschillende opgaven Gemaakt door Lars.
Aardrijkskunde Thema 1 water
Oud worden in deze tijd..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
De vierde planeet vanaf de zon
derde planeet vanaf de zon
De Roos.
Klimaat herkennen.
Kinderen over de liefde Grappige uitspraken en quotes
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Tijd, afstand, snelheid.
OP REIS IN ONZE BOEIENDE WERELD
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
Sterrenkunde project Rosetta
Saturnus Door Peter & Dimitri.
WC REGLEMENT !! Als je naar het toilet gaat,
Mercurius..
Gemaakt door Juan en Hero
In de weer voor het klimaat
Raar Maar Waar kinderboekenweek. Vraag 1 zijn er ooit vikingen op mars geland.
 Wat is biomimicry  Wat hebben we geleerd  Onze mening over de lessen  Biomimicry in de toekomst  Ons plan  Quizz !!!!!!!
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
Standaardvormen Standaardnotatie Wetenschappelijke notatie
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Jelle Tienstra Door: Stijn Hooijman Stijn Veenstra
Deze spreekbeurt is gemaakt door: bjarne
Plastic.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
André Kuipers op Mars De ontwikkeling van een ruimtehuis.
PRESENTATIE PLANEET URANUS KOEN, CHRIS EN DANI 1S2 Foto gemaakt door Voyager 2.
Wat is dan de temperatuur in Kelvin?
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger Mars Gemaakt door: Enrico Stolwijk Rowan de Vries Daan Borger

Inhoud Hoe kom je bij Mars? Wat maakt Mars een bezoekje waard? Hoe is het weer daar? Waar moet je voor oppassen? Niet vergeten in te pakken! Bezienswaardigheden

Hoe kom je bij Mars? Mars ligt niet naast de deur. De afstand tussen de Aarde en Mars varieert van 60 miljoen tot 380 miljoen kilometer, afhankelijk van de positie van de twee planeten ten opzichte van de zon. Als Mars 60 miljoen kilometer van de aarde af staat, kun je met de SpaceShuttle, die een snelheid kan bereiken van 30.000 km per uur, Mars in ongeveer 12 weken bereiken. Staat Mars 380 miljoen kilometer van de aarde af, dan doe je er anderhalf jaar over.

Wat maakt Mars een bezoekje waard? Mars heeft hele hoge bergen. Een van de bergen op mars is zelfs 27 kilometer hoog! Dat is dus drie keer hoger dan de Mount Everest! Daarnaast is de zwaartekracht op Mars tien keer lichter dan op aarde. Dat betekent dat je gewoon tien keer zo ver kan springen, verder dan alle atleten van de hele wereld! Ook zullen vrouwen zichzelf nooit meer te zwaar vinden.

Hoe is het weer daar? Wie naar Mars toe gaat, doet er goed aan om warme kleren mee te nemen, heeeeele warme kleren. De temperatuur op deze rode planeet is dan ook tussen de -5 en de -87 graden celsius. Paraplu’s en regenpakken kun je thuis laten.

Waar moet je voor oppassen? Je moet ervoor zorgen dat je genoeg zuurstof bij je hebt. Op mars is de kooldioxide 95,72%, 2,7% stikstof en 1,6 procent sporen van zuurstof, koolmonoxide en waterdamp. Dat betekent dat wij er bijna niet kunnen ademen.

Niet vergeten in te pakken! Als je een bezoekje aan Mars wil brengen, moet je altijd een ruimtepak meenemen. Omdat het daar zo koud is, heb je naast een ruimtepak warme kleren nodig om daar een prettig verblijf te hebben. Je moet ook voldoende voedsel meenemen, maar dat is natuurlijk logisch. En natuurlijk flessen zuurstof!

Bezienswaardigheden Misschien kom je ook nog wel de robots Spirit en Opportunity tegen. Deze twee robots doen onderzoek naar Mars en maken foto’s van Mars. Dus als je denkt: “Wat zijn die dingen die daar rondrijden?”, dan weet je dat het Spirit en Opportunity zijn.

Einde