De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Natuurkunde Zien en gezien worden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Natuurkunde Zien en gezien worden"— Transcript van de presentatie:

1 Natuurkunde Zien en gezien worden
Rick en David

2 Waar komt licht vandaan?
Licht komt uit een lichtbron die licht uitstraalt, een hele grote natuurlijke lichtbron is de zon, een ster die dichtbij onze aarde staat. Wij waarnemen licht met onze ogen, licht is overal. Daarom denken weinig mensen na over het verschijnsel licht, We beschouwen het als vanzelfsprekend..

3 Wat is licht? Er zijn twee soorten licht: kunstmatig en natuurlijk licht. Licht gaat met km/s en gaat altijd met een rechte lijn.(de snelheid van licht word lichtsnelheid genoemd) Licht is energie (stralingsenergie). Bijvoorbeeld : Zonnepanelen die zonnestralen omzetten in energie, dat kan gebruikt worden voor de stroomvoorziening. De maan is geen lichtbron, de zon schijnt er gewoon op, daarom lijkt het alsof de maan licht uitstraalt

4 Wat heb je aan licht Met licht kun je zien.
Als er geen licht was zouden we niet kunnen leven, bijv. : Bomen maken geen zuurstof meer. (planten groeien niet meer) Dan konden we niet werken, of lezen, of fietsen of autorijden enz…

5 Nog meer licht. Wit zonlicht bestaat uit 6 hoofdkleuren, Rood, oranje, geel, groen, blauw en Violet. Lichtbronnen kun je zien omdat ze licht uitstralen, en dat word opgevangen door je ogen.

6 Wist je dat.. In Edison de eerste elektrische gloeilamp maakte : één van de belangrijkste uitvindingen van de eeuw. Een regenboog ontstaat doordat regendruppels het zonlicht in verschillende kleuren splitst? Dat Isaac Newton in 1672 als eerste ontdekte dat wit licht bestaat uit meerdere kleuren?

7 Lichtbundels Er zijn drie verschillende lichtbundels :
-Evenwijdige lichtbundel  -Convergerende lichtbundel  -Divergerende lichtbundel 

8 Einde van de presentatie
Dit was onze presentatie over licht.


Download ppt "Natuurkunde Zien en gezien worden"

Verwante presentaties


Ads door Google