Inleveren verslag opdracht 9

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Enzymen (in het spijsverteringskanaal)
Advertisements

Voedingsvezel (ballaststof): stoffen in plantaardige voedingsmiddelen (b.v. cellulose) die niet door enzymen van de mens kunnen worden afgebroken. Voedingsvezel.
Spijsvertering 22 maart 2011.
Welkom bij de les : EHBO, ziekteleer,
Thema: mensen Je eten op reis.
Enzymen voor de vertering
Het spijsverteringsstelsel
Verkleining van voedingsstoffen
2rootje ‘Die-eet’ De spijsvertering.
Op reis van MOND tot KONT
Spijsvertering.
Thema 2: Voeding en Vertering
De spijsvertering Chaline, Demi, Jismerai 15m1.
Hoorcollege Voeding en Vertering
Verteringsstelsel.
Inhoud les Herhaling Uitleg Film Opdrachten Huiswerk.
Door: Joyce Bosma, Robin Beck, Kayleigh Volkering, Marlon Krieger
Hoe vervoert je verteringsstelsel voedsel
Over mijn lijf De spijsvertering Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Van achter naar voor.  Bronnenboek lezen p. 59 – 60.  Werkboek p. 71 – 72 (behalve ‘opdracht a’ onderaan) – 73 (enkel opdracht b).
J Bügel Noorderpoortcollege
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Het verteringsstelsel
Alvleesklier, galblaas, twaalfvingerige darm
Les 1 Spijsveteringsstelsel Voeding klas V31. Wat gaan we doen?  Laat zien wat je weet  Spijsvertering koe.
Ons lichaam heeft energie en bouwstoffen nodig om te kunnen werken en in stand te blijven Bouwstoffen en energie halen we uit drinken en eten 1.Water.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
VERTERING. CELLEN WEEFSEL orgaan organenstelsel.
De Organen.
VHP Les 10.
Anatomie en Fysiologie
Het verteringsstelsel
Dikke darm en de lever.
Het menselijk spijsverteringsstelsel.
Spijsverteringsstelsel
Spijsvertering.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Energie uit je eten halen
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Thema 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Biologie Algemeen Niveau 3/4.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Slokdarm en maag.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Alvleesklier, galblaas, twaalfvingerige darm
Door: Silke, Anniek en Kayleigh
Digestie anatomie en fysiologie
Voeren en verzorgen Periode 3
Voeding en vertering Hoofdstuk 2.
Biologie voor jou; Thema 2.
Gummibeertjes MijnBiologie.nl.
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
2 Vertering & Voedselopname. 2 Vertering & Voedselopname.
Voeding en vertering.
Voel je wel in je vel !.
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Spijsvertering Bijgewerkt
Thema 2: Voeding en Vertering
Thema 2 Voeding en vertering
De organen voor vertering
Voeren en verzorgen Periode 3
Deel 3: Spijsvertering van het rund en het varken
H6: Het Spijsverteringsstelsel- deel 2
Transcript van de presentatie:

Inleveren verslag opdracht 9 Inhoud les Inleveren verslag opdracht 9 Herhaling Uitleg Film Opdrachten Huiswerk

Waardoor wordt de neusholte afgesloten bij het slikken? En de luchtpijp?

Wat is de functie van het enzym in speeksel?

Vindt er in de slokdarm vertering van voedingsstoffen plaats Vindt er in de slokdarm vertering van voedingsstoffen plaats? Leg je antwoord uit.

Kan er voedsel van je mond in je maag komen als je op je hoofd staat Kan er voedsel van je mond in je maag komen als je op je hoofd staat? Leg je antwoord uit.

Herhaling

De twaalf-vingerige darm In de twaalfvingerige darm komen drie dingen bij elkaar: - Voedselbrij - Gal - Alvleessap In de twaalfvingerige darm werken gal en de enzymen aanwezig in het alvleessap op de voedselbrij in.

De galblaas De lever produceert gal. Een teveel aan gal wordt tijdelijk opgeslagen in de galblaas. Functie gal vetten emulgeren Gal is geen verteringssap. Waarom niet?

De alvleesklier De alvleesklier produceert alvleessap. Alvleessap → water + enzym + neutralisatie-stof Functie enzym → verteren van eiwitten, koolhydraten en vetten

De dunne darm Darmsapklieren produceren darmsap. Darmsap → water + enzymen Functie enzymen  vertering van eiwitten en koolhydraten afmaken Functie dunne darm → Opnemen van voedingsstoffen en verteringsproducten in het bloed.

De dikke darm Voedingsstoffen die niet verteerd zijn gaan naar de dikke darm. In de dikke darm wordt water uit de voedselbrij gehaald en in het bloed opgenomen. Gevolg: de onverteerde voedselbrij dikt in (poep).