Bescherming tegen de overheid

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

I n k o m e n s v e r d e l i n g Personele inkomens- verdeling
Workshop Klachtherkenning
windroos Oriëntatie met google earth: Verloop van de zon Beervelde
Het Burgerarrest Het burgerarrest moet voldoen aan de volgende voorwaarden: - Er is sprake van een strafbaar feit - Er is sprake van een verdachte - Er.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
FNV SAMEN IN BEWEGING VOOR KOOPKRACHT EN ECHTE BANEN! 30 NOVEMBER IN DE JAARBEURS, UTRECHT 1.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Hoe moet je het vooral NIET doen?
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Preek: Jaap de Schipper.
Ik hoop dat je dit terug stuurt
zonder angst voor veroordeling
Dit is een rekenspel tot cijfer 5.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Kinderboekenweek op de Wissel
Rechtspraak Paragraaf 10.
Rechten van burgers Plichten van de overheid
Glimlach...en zet het geluid aan.
De Lorenzcurve In deze les wordt uitgelegd hoe de Lorenzcurve werkt.
Is dit onze meester????. Doet hij het wel of niet??
1. Johannes 5 39 Gij onderzoekt de Schriften, want gij meent daarin eeuwig leven te hebben, en deze zijn het, welke van Mij getuigen, 2.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Thema najaar Face t0 face Kon. 2:9-10 En zodra zij overgestoken waren, zeide Elia tot Elisa: Doe een wens. Wat zal ik voor u doen, eer ik.
Godsdienst 1 1.
Wie nodig je als eerste uit?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Het eerste epeisodion Vs
Hoofdstuk 7: Nederland een rechtsstaat Hoe worden rechten gegarandeerd?
Links Rechts mensen zijn sociaal en hebben veel voor anderen over mensen zijn vooral gericht op hun eigen belang slecht gedrag komt door de.
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
{ World of Warcraft. Wat zijn je verwachtingen? Wat is je ervaring? Wat is het verschil? Opdracht Opdracht.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
2.1 Jong geleerd, oud gedaan
Les 3: Verkeer TOETS.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Voorbereiding SE 1 Aardrijkskunde 2015.
Welkom. coc Maastricht intermezzo 29 september 2005.
Paragraaf 1: Kolonies inpikken.
Nederland terug naar de gulden?
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Zingen Vers 1 Welzalig hij wiens zonde is vergeven,
Seizoenen van het leven Het seizoen van wachten.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Baas boven baas.
7.2 Wat doet de overheid voor ons?
Migratie BB nr.117 Nr.118 Nr.119 Nr.120.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
"het woord der verzoening"
Gaan we beginnen? Ja! Laten we beginnen!  hij beschermt zijn familie en zijn jong goed, bij hem zou je beter niet in de buurt komen of  Hij is ook.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Jongste jeugd Spelregels
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
Gemaakt door Nouk en LOtte
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Ombudsbemiddeling: hoe werkt het? door Marion van Dam (deel 1) 13 mei 2016.
Niet alleen op de wereld
Transcript van de presentatie:

Bescherming tegen de overheid Paragraaf 11

NL: rechtstaat De overheid maakt weleens fouten die in ons nadeel zijn. NL is een rechtstaat. Dus we kunnen de overheid aanklagen/ klacht indienen.

Bv: Ongeluk op de fiets, maar de gemeente zou de schuld moeten hebben, want het fietspad ligt niet goed. Een te hoge belastingaanslag. Je moet als vluchteling terug naar je eigen land, terwijl het daar niet veilig is. Het duurt te lang voordat de politie een klacht behandeld. Je krijgt ten onrechte geen studiefinanciering.

Klacht? Wie bel je? Alex Brenninkmeijer Als je een klacht over de overheid hebt; Ga je naar de Nationale Ombudsman. Hij wordt benoemd door de overheid voor 6 jaar. Alex Brenninkmeijer

Iedereen kan bij hem een klacht indienen over de overheid: ambtenaren en ook overheidsorganisaties. Bv, ambtenaren van ministeries. Maar ook: UWV: uitkeringen CWI: werk en inkomen IND: immigratie en vluchtelingen IB: studiefinanciering.

Ombudsman Hij onderzoekt of de klager gelijk heeft. Is er een wet overtreden door de overheid? Of had de overheid zich beter kunnen gedragen? Hij maakt een rapport. Hij bepaalt geen straf! Meestal komt er wel een oplossing: Schadevergoeding, of alsnog snelle afhandeling van het probleem.

Einde