De hondeneters – Marita de Sterck

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Wolfskinderen Gemaakt door Dorothé van der Ree Doolaard ( Trajectgroep 3) Driestar College, Gouda.
Willem van oranje Door Kobe en Dries Wanneer leefde hij?
Boekpresentatie door Karin van Zon, 30 november 2013.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Welkom bij het vak ICT … Van Muhammet. Opdracht Straks krijg je 5 dia’s te zien waar je zelf in kan typen. Jij moet alleen typen en zelf plaatjes toevoegen.
De tijd van de Kerstwensen is weer aangebroken, klik hier
Honden Door Stijn M. en Yannick.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Kinderen zonder rechten
Het Verhaal van een DOM BLONDJE.
Deze presentatie loopt vanzelf door hem te starten zo of zo.
Uit het boek Genesis. Wave muziek 3 intermezzo..
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Optochtlied Refrein: Drink, lach, zing Leef je leven helemaal Drink, lach, zing Want je leeft maar ene maal Drink, lach, zing En onthou dat ene.
Anne frank.
Harry Potter en de schepping
OP NAAR SINT-PIETERS-KAPELLE !!. Onze school situeert zich in Mechelen. We zullen vertrekken aan het …….
Weetjes over mannen..
Als eerste staat Klaas op en gaat naar het bord en….
Het verhaal van bevrijding
Aan de oorsprong van alles staat een liefhebbende God Ook jij bent in zijn Liefde geborgen voor altijd.
Gemaakt door Melissa En damian-1
DE IJSBEER.
De Tijger.
Mijn kat..
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Alles komt door U of niet…?
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Broers en zussen voor Jezus
Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Dilemmatest vroeger en nu © 2013 Museum Elisabeth Weeshuis
Welkom in ‘De Voorhof’! Hoe kijk je naar de kerkdienst?
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
Voorbereiding uitstap musical 3 e leerjaar 04 februari 2011.
Zoek de persoonsvorm Linda Humme.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
 De familie Steenwijk: › Hoofdpersonage: Anton (12 jaar) › Peter (zijn oudere broer) › vader (griffier) › Moeder  In Haarlem.
Op een dag vraagt de lerares aan de leerlingen om één voor één aan het bord te komen. De eerste moet iets op het bord tekenen, waarna een tweede leerling.
DE POSTBODE.
Herinneringskamp Westerbork
Het grootste verschil tussen het boek en de film is de inleiding, de film begint met een scène waarin 3 kleine meisjes een geest.
WAT BETEKEND ARM ZIJN Klik om verder te gaan – muziek gaat aan.
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Het verhaal van een Dom blondje.
Godsdienst 1.
Het praktisch verkeersexamen start vanaf de Dolderweg in Steenwijk
Welke religies zijn er in dit gebied ontstaan?
Lesbrief Kidsbios. Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens.
Lesbrief Jongerenprogramma
De Opstand in de Nederlanden
Schoolontbijt & Antony!. Antony Kyalo Hij is nu 12 jaar Hij woont in Kenia Hij woont met zijn moeder, 1 zus, 2 broers en zijn oma in een huis(je). Hij.
Vlees eten innige band vlees van Zijn vlees je bent om op te eten! ik proef Zijn lichaam!
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Raadsels oplopend in moeilijkheidsgraad

Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Naam: 1 Werkwoord: Type je naam in het vak en druk op de play knop Beantwoord de vragen en kijk hoeveel je er goed had succes.
Opwekking A presentation by Booker Song by Robin Mark.
De hondeneters.
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Transcript van de presentatie:

De hondeneters – Marita de Sterck Jens De Blende – 5 WeWi A

Victor op weg van Mechelen naar Hellegat

Victors huis in Mechelen Een dure herenwoning, zijn vader is notaris, in de buurt van de Sint-Romboutskathedraal Victor leeft hier met zijn broer Nest en zijn ouders

1 – De armenmarkt Begin zoektocht Mensen verwijzen hem naar de hondenslachterij in Boom

2 – De brug over de Dijle Om in Boom te geraken dient hij de rivier de Dijle over te steken Via de Kraanbrug steekt Victor de Dijle over

3- Anna’s boerderij Op zoek naar eten belandt Victor op een boerderij met 3 meisjes 3 zussen, moeder en grootmoeder Anna verzorgt Victor Belofte van Victor

4 – Café Zennegat Het Zennegat is de plaats waar de Leuvense Vaart en de Zenne in de Dijle vloeien Veerman Wannes brengt Victor naar café Zennegat, een bruin café met heel wat bijzondere klanten Eten, drinken en overnachten Dit café bestaat nog steeds

5 – Café De Tien Billekens Een klein kasteeltje Een bord met twee roze billen, met het getal 5 ernaast Een huis van plezier met 5 vrouwen Trezeke Viool, Zoete Lieze, Malse Melanie, Irma Nooitgenoeg, Rozeke Snuif Dit is een fictief café

6 – De tolbrug naar Boom Victor volgt de Rupel tot in Klein-Willebroek Aan de overkant ligt Boom, maar de Duitsers bewaken de tolbrug Opdracht van een Duitse soldaat

7 – De hondenkooi een groep dolle honden vechten om een menselijk bot Het fragment met de hondenkooi is de start van de flashbacks in het boek en het punt waarop het verhaal zijn vervolg krijgt na de flashbacks Plaats waar nu het Provinciaal Domein De Schorre is

8 – Het gasthuis van Boom Na een aanval van epilepsie Verzorging en veilig voor een Duitse commandant De Duitse commandant is niet bekend met epilepsie en denkt dat Victor hem wou aanvallen Victor sluipt weg en gaat verder op zoek

9 – De hondenslachterij Samen met Kleine Peer gaat Victor naar de hondenslachterij Kleine Peer is 12-jarige zoon van de hondenslachter Prosper Ze vinden Django niet Django was bij Prosper thuis Van de hondenslachterij is er nu niets meer te zien in Boom

10 – De kerk van Hellegat Hellegat, oude woonkern met arbeidershuizen, ontstaan rond de steenbakkerijen Ook een rustplaats