DiaconAction 2014. Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen in november en december in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin.
ORGANISATIE Tafeltennistrainer 2
GOn = Geïntegreerd onderwijs. Geïntegreerd O Betekent “Samenvoegen” O Geïntegreerd onderwijs = buitengewoon onderwijs en gewoon onderwijs samenvoegen.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Wat is een Groene Kerk? Werk maken van duurzaamheid en zorg voor de schepping. Beloven om elk jaar een nieuwe ‘groene’ stap zetten. Ervaringen delen en.
Welkom bij de World Vision Quiz.
De startende diaken 1 1.
Popcornactie voor Benin!
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Godsdienst.
Als je de CD opent (klik op START), verschijnt er dit scherm. Er wordt nu contact gezocht met de server en gecontroleerd of het wachtwoord bij de CD van.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Vaderdag 2013.
blauw veer diamant Ga samenzitten met twee andere aanwezigen. Kies een voorwerp van de tafel. Verzin een jeugdavond rond je voorwerp. Denk daarbij aan.
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
Prokkelen Laagdrempelig, participatie, inclusie Marian Geling.
Echt of nep?.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Je kind stimuleren in zijn ontwikkeling
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
VEG Raamsdonksveer De wet der vrijheid Jacobus 2:1-14
De leiding begint met een kringgebed Wat is Sonrise? Een groot sport- en evangelisatieproject. Enthousiaste sporters gaan sporten met kinderen en tieners.
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
Geïntegreerd onderwijs
Maatschappelijke Stage
Tijd om SAMEN in ACTIE te komen! Maak een ander blij! Dat geeft ook jou een goed gevoel!
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
In actie voor de allerarmsten
Vasten…… In de hemel is geen bier !.
Familiedag ADHD Zaterdag 24 mei van 9:30u tot 12:30u
Een van hen was de monnik Maarten Luther
JONGEREN SAMEN IN ACTIE !!! Voor (mensen in) hun eigen omgeving! Daar doe je graag aan mee!
november DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen één weekend in het jaar in het hele land in actie voor mensen.
Lucas 8:40-56 Jezus wekt de dochter van Jaïrus tot leven.
VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 30 september.
Meedoen in Gods werk wereldwijd GZB TFC-avond 12 november 2015.
Een gezegende sabbat!. Wat kunt u de komende periode verwachten?
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: LvdK 125: 1, 2, 3 We lezen: 2 Samuël 6: 1 – 11 2 Samuël 6: 12 – 23 De preek gaat.
D IO C E S A N E D I A C O N I E.
Gebedsmoment.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Wat betekent dit voor jou? Diaconie. Wat is jouw mening over de volgende keuzes: Diaconaat dichtbij of ver weg Diaconaat door inzet van tijd of geld Introductie.
Gebedsmoment.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
MEDEDOGEN Geweldloze communicatie met hoofd, hart en handen.
BEZINNING NAAR MT 25,31-46: GIJ HEBT MIJ HERKEND… Moeder Teresa.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Contactdag 3 maart 2016 Bezinning: Iedereen hoort er bij…iedereen telt mee!
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
COLLECTE GEVANGENENZORG NEDERLAND. DE ORGANISATIE Wat? Een christelijke vrijwilligersorganisatie Doel? Ondersteuning en begeleiding van gevangenen en.
info spreekbeurt over warcild
In actie voor de allerarmsten

De Dorcas Voedselactie
De Dorcas Voedselactie
Vluchtend voor oorlog en onderdrukking
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Wie goed doet, goed ontmoet
Stichting Antwoord “Geef Emanuel een Bijbel, zodat hij en zijn vrienden de Here Jezus leren kennen.”
Fit voor de zorg Als organisatie toekomstbestendig zijn door (nog) slimmer en efficiënter te werken. Precies daarover gaat het programma Fit voor de zorg.
Transcript van de presentatie:

DiaconAction 2014

Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen in november en december in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving

Diakonie Een diakonos is een tafeldienaar Diakonie betekent dienen Door:kerken en organisaties, geïnspireerd door Jezus

Kernacties Diaconie heeft vier belangrijke taken: Voorkomen dat iemand in de problemen komt Iemands problemen oplossen De situatie voor een ander verbeteren, ook al helpt het maar een beetje Er gewoon zijn voor mensen die we niet kunnen helpen

Wat doet diaconie dan? Jezus noemt in de bijbel acht dingen die je voor een ander kunt doen, en daarmee ook voor Hem: Hongerigen voeden Dorstigen te drinken geven Vreemdelingen herbergen Naakten kleden Zieken bezoeken Gevangenen bezoeken Doden begraven Vrede stichten

DiaconAction maak je zelf! Verzin je eigen actie Bedenk welke mensen in jóuw buurt wel een actie verdienen Steek je handen uit je mouwen en maak er een gaaf weekend van!

1001 voorbeelden Verzorg een ontbijt voor truckers Knap een speeltuin op Speel een spelletje met bejaarden Zamel spullen in voor kinderen Help bij een daklozenmaaltijd Organiseer een disco voor andere tieners Deel eten uit bij een voedselbank

Denk bij het organiseren van DiaconAction aan: Samenwerken met een instelling of organisatie De kosten Publiciteit Werven van (nog meer) jongeren Puntje praktisch…

Praktisch in het weekend zelf Afsluiting met gebed en evaluatie Denk in het weekend zelf aan: Ruime tijdsplanning Enthousiaste start Pauze met eten en drinken Goede taakverdeling

Wanneer Kies één weekend in november of december: DiaconAction valt op! Meld je aan op Mail naar (Fredi) en ontvang een gratis

Website Download Handboek Liturgiesuggesties Bekijk Verslagen & foto’s van andere groepen Ga naar Upload je eigen verslag