Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Zingen Vers 1 Jezus leeft en ik met Hem!
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Bestemming God eren ….
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Voor alle heil'gen in de heerlijkheid
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Richteren 6. Israël… onderdrukt en geplunderd roept de HERE aan de HERE verschijnt aan Gideon.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Groot geloof 1.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Is het allemaal wel waar?
BE3GER EN 8TERBAKS.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV!.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Jozua Hoofdstuk 7 De val van Jericho
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Paulus’ bediening.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
10 aug Zoetermeer. de context...  Paulus' derde 'zendingsreis' (Hand – ) > ± AD.  Lucas' verslag als reisgenoot van Paulus:
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Een brandend hart.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Welkom Israelzondag.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Zingen Gezang 151 Vers 1 Wanneer ik zoek naar woorden en niets dan stilte vind, dan weet ik: Heer, Gij hoor-de één stem: uw eigen kind. Uw adem wekt mijn.
Preek Psalm 80.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Zingen Vers 1 Jericho, Jericho, is een sterke stad, dat zie je zo!
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
Preek Jakobus 2:
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Engelen en de binnenkamer …. Engelen Paar zaken om te onthouden: Assigned to us, not by us … Ps. 103:20 Looft de HERE, gij zijn engelen, gij krachtige.
De gezouten waarheid.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom Israelzondag.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
De tempel herbouwen. 500 jaar geboorte Abramuittocht uit Egypte
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken Vrije Evangelische gemeente Amstelland 2 Emmeloord

Angst wat doe je ermee? Vers 1 Jericho doet haar deuren dicht. H2 : 1 Rachab doet de deur open Ik lag gekneld in banden van de dood daar de angst der Hel mij alle Troost deed missen.

Geestelijke les Je kan je afsluiten voor God of misschien wegvluchten. Of naar Hem toegaan en het hem zeggen dat je bang bent. Rachab zegt: Wij zijn door angst overmand. H2:9

Wat zijn de gevolgen Er kon niemand in of uit. Je vormt dus een geestelijke belemmering. Door je op te sluiten in je bolwerk

Niet zo maar een vijand Vers 2 spreekt over dappere helden. Je moet de geestelijke macht lees vijand ook niet onderschatten. Efeze 6 :10.

Hoorn = beeld van kracht. Denk aan het woord van zacharias. Een hoorn des Heils

Meer beelden Zeven = beeld van volheid. Vaak bedoeld voor God denk aan de zeven Geesten.

Stil zijn = Beeld voor eerbied voor God, God zal strijden en wij zullen stil zijn 1 Kron 20:17 Niet gij zult hierbij behoeven te strijden: stelt u op, blijft staan, dan zult gij zien, dat de HERE u de overwinning geeft. Juda en Jeruzalem, weest niet bevreesd en wordt niet verschrikt; morgen moet gij tegen hen uittrekken, de HERE is met u.

Geluid = oproep van God aan zijn strijders. De stem van de Aartsengel de stem van de Bazuin

God spreekt eerst Jozua nu had het volk bevolen: Gij zult niet juichen en uw stem niet laten horen, ja, laat er geen woord uit uw mond uitgaan tot op de dag, dat ik u zeg: Juicht! – dan moet gij juichen. Eerst moet de stem van God gehoord worden daarna mag je juichen

Geestelijke houding Vroeg opstaan. Vers 12 Eerst je stille tijd houden met God spreken Jezus stond vaak vroeg op. Of bad een hele nacht door.

Zeven dagen rondtrekken De stad totaal afzonderen en heiligen. De ark gaat voorop. De Troon van God gaat vooruit. 2 Sam 6 :2 om vandaar de ark Gods mee te voeren, waarover de naam is uitgeroepen: de naam van de HERE der heerscharen, die op de cherubs troont.

De bolwerken storten in als…. God gaat spreken. Wanneer er gejuich wordt gehoord. God troont op de lofzangen van zijn volk

Voorbeelden zijn Josafat in zijn strijd met de vijanden. Eerst zangers voorop. Paulus en Silas in de gevangenis. Als God groot gemaakt wordt komt de kracht van Hem openbaar.

Twee aan Twee Vers 22 Jozua zegt tegen twee mannen ga Rachab redden. De grote Jozua Jezus zend zijn discipelen twee aan twee. Om het koninkrijk te preken. Zodat mensen gered mogen worden

Tot slot de geestelijke les Voor Emmeloord! God niet voor de voeten lopen. Hem groot maken en vooruit laten gaan. Hem eren en zijn troon bouwen. Evangelisten die twee aan twee de straat op gaan om mensen te redden voor de deuren van de ondergang.