Hierdoor in de war gebracht én door het naderen van de dag waarop Britannicus zijn veertiende jaar vierde, piekerde Nero nu eens over zijn moeders gewelddadigheid,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Kerstviering kleuterbouw
Verrassing!!.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Woorden en tijd.....
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Het 11e en het 12e werk van Heracles.
Het Scheppingsverhaal.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Bezoek een sportief evenement:
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Gaming Bezoek een LAN-party.  De reclames werden duidelijk in kaart gebracht. Op de hekken waarmee de verschillende ruimtes werden afgezet hingen spandoeken.
FC Eindhoven Bezoek een sportief evenement. Observeer het publiek tijdens je bezoek Ik ben naar de ladies night van FC Eindhoven geweest. Dit was een.
Ik ben in een klein stadje geboren. Ik was zo snoezig toen ik klein was.
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Het Avondmaal.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
1 17 okt 2013 Rijnsburg 17 okt 2013 Rijnsburg. 2 het voorgaande: Melchisedek voor het eerst ter sprake in 5:6 en 5:10 10 door God aangesproken als hogepriester.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Godsdienst
Zie hoe Jezus daar loopt....
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Julie en Ira PowerPoint plannex
Koning Midas.
Woord van Leven November 2012.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Assassins Creed 1 Presentatie EMEG-lijst. verwachting Toen ik begon te spelen dacht ik dat het een shootergame was. Ik had niet veel verwachtingen verder.
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Het was in de tweede wereldoorlog.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
In het vierde gebod zegt de HERE De zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt ook voor vreemdelingen.
Een wijze les voor jullie:
Preek Matteüs 2: 1-12.
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
“de liefde van God”.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Verkeerde verwijswoorden
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
In deze dienst zal Ds. D. Grutter voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 5 : 1, 3, 4 Schriftlezing:Ester 4 : 1 – 5 : 2 Tekst:Ester 4 : 1, 2 Ester 4 : 15 –
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Je wapens geven …
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Leesvaardig Examentraining.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
De schilderijen van Rembrandt van Rijn
1.
Jongens en meisjes …verschillende rollen
Transcript van de presentatie:

Hierdoor in de war gebracht én door het naderen van de dag waarop Britannicus zijn veertiende jaar vierde, piekerde Nero nu eens over zijn moeders gewelddadigheid, dan weer over karakter van hemzelf, onlangs geopenbaard door een weliswaar onbelangrijke gebeurtenis, waarmee hij zich echter in brede kring populariteit had verworven. Turbatus his Nero et propinquo die, quo quartum decimum aetatis annum Britannicus explebat, volutare secum modo matris violentiam, modo ipsius indolem, levi quidem experimento nuper cognitam, quo tamen favorem late quaesivisset.

Hierdoor in de war gebracht én door het naderen van de dag waarop Britannicus zijn veertiende jaar vierde, piekerde Nero nu eens over zijn moeders gewelddadigheid, dan weer over karakter van hemzelf, geopenbaard door een weliswaar onbelangrijke gebeurtenis, waarmee hij zich echter in brede kring populariteit had verworven. Turbatus his Nero et propinquo die, quo quartum decimum aetatis annum Britannicus explebat, volutare secum modo matris violentiam, modo ipsius indolem, levi quidem experimento nuper cognitam, quo tamen favorem late quaesivisset. Waarop slaat his? ipsius: Britannicus Op de woorden van Agrippina uit tekst 1a Welke tegenstelling wordt er uitgedrukt door levi quidem? Het was een onbelangrijke gebeurtenis, maar hij had verstrekkende gevolgen. Doordat Britannicus hierdoor populair werd, voelde Nero zich bedreigd in zijn positie.

Op de Saturnalia was tijdens andere spelletjes van leeftijdgenoten, toen ze dobbelden om het koningschap, dit lot ten deel gevallen aan Nero. Festis Saturno diebus inter alia aequalium ludicra, regnum lusu sortientium, evenerat ea sors Neroni. De Saturnalia waren een feest in December, een soort carnaval en Sinterklaas tegelijk. ea sors : welke dan?om koning te mogen spelen

Dus gaf hij de anderen verschillende opdrachten, die niets beschamends zouden inhouden: (maar) toen hij Britannicus opdroeg op te staan en, na in het midden te zijn gaan staan, een lied aan te heffen, hopend dat de jongen hierom werd bespot, die ook geen nuchtere feesten kende, laat staan beschonken, begon deze rustig een lied te zingen, waarin duidelijke toespelingen werden gemaakt op het feit dat hij verdrongen was van de troon van zijn vader en van de hoogste functie. Igitur ceteris diversa nec ruborem adlatura [iussit]: ubi Britannico iussit exsurgeret progressusque in medium cantum aliquem inciperet, inrisum ex eo sperans pueri sobrios quoque convictus, nedum temulentos ignorantis, ille constanter exorsus est carmen, quo evolutum eum sede patria rebusque summis significabatur.

Igitur ceteris diversa nec ruborem adlatura: ubi Britannico iussit exsurgeret progressusque in medium cantum aliquem inciperet, inrisum ex eo sperans pueri sobrios quoque convictus, nedum temulentos ignorantis, ille constanter exorsus est carmen, quo evolutum eum sede patria rebusque summis significabatur. adlatura: participium futurum actief  ‘zullende brengen’ exsurgeret, inciperet: na iussit ut, coniunctivus Welke opdracht geeft Nero aan Britannicus? Wat is Nero’s bedoeling hiermee en waarom verwacht hij dat dit gaat lukken? Een liedje zingen voor alle aanwezigen Dus gaf hij de anderen verschillende opdrachten, die niets beschamends zouden inhouden: (maar) toen hij Britannicus opdroeg op te staan en, na in het midden te zijn gaan staan, een lied aan te heffen, hopend dat de jongen hierom werd bespot, die ook geen nuchtere feesten kende, laat staan beschonken, begon deze rustig een lied te zingen, waarin duidelijke toespelingen werden gemaakt op het feit dat hij verdrongen was van de troon van zijn vader en van de hoogste functie. Dat de jongen zich belachelijk maakt, omdat hij nog nooit eerder op een dergelijk feest met beschonken gasten is geweest

Unde orta [est] miseratio manifestior, quia dissimulationem nox et lascivia exemerat. De inhoud van het lied dat Britannicus zingt Waarom wekt dit lied medelijden? Hierdoor ontstond een (des te) duidelijker medelijden, omdat de nacht en de uitgelaten stemming de terughoudendheid had weggenomen. Omdat men merkt dat Britannicus zijn eigen situatie goed door heeft. Hoe gedroeg men zich blijkbaar normaal gesproken aan het hof? Citeer een toepasselijk Latijns woord. unde: waarop slaat dit precies? dissimulatio – men deed alsof men niets in de gaten had en liet zijn eigen gevoelens niet blijken.