Nieuwsbrief Januari 2014 De cijfers Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact Volgende.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
We zijn alweer een maand open en het is tijd om weer wat van ons te laten horen. Dit keer in de vorm van een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief zal een keer.
Advertisements

Enquête bij de leden van Fietsersbond Halle Resultaten.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Narcose door middel van een prikje
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Humane biomonitoring regio Menen Veldwerk.
DÉ PORTAL VOOR ISOLEREND NEDERLAND
Geef uw zorgverlener toestemming voor het delen van uw medische gegevens! Informatiefolder gegevensuitwisseling voor zorgconsumenten in Zuid-Holland.
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Feedback applicatie Introductie in het gebruik Aanleiding •Wie? Het betreft de Autorisatie artsen en de eigen Huisarts van de Patiënt •Wat? Het betreft.
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
De internet-encyclopdie voor kinderen
Vitaal langer doorwerken… Werkgever en werknemer aan zet voor een leven lang werkplezier en resultaat Dennis Lindeboom 20 september 2011.
Waarom op afstand samenwerken? Omdat het ….. Ronald Scherpenisse Information Worker Microsoft B.V.
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
Informatie en gebruikershandleiding versie 2 April 2009 Arthur Kleijn
WSNS Passend Onderwijs Stappenplan
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
400 jaar Rijksuniversiteit Groningen 15 mei t/m 15 juni 2014.
Regio Awards à € per regio belangrijke data: 1 maart: inleveren aanvraag Regio Award 7 en 8 maart: PETS 17 maart: nieuwe leden avond Heinkenszand.
Wet inburgering Heleen Veringa
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Ymor Ketenbewaking bij debitel
Ingreep met kapje.
Wat houdt deelname verder nog in ?
Branche in Zicht Kantoorpresentatie Juli september Inhoud  Wat is Branche in Zicht (BiZ)?  Wat levert BiZ ons kantoor op?  Wat levert.
Hoe scoort het curatieve zorgstelsel in een land in 2013
Informatie avond groep 8A
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Tribune Operatie BRP 4 december 2014
Patient Reported Outcome Measures
De niveaus. De niveaus Advies van de basisschool Werkhouding, huiswerkhouding en zelfstandigheid van het kind Intelligentie en leerprestaties van het.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Gelukkige Medewerkers presteren beter!
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Instructie fysiotherapeuten J.J.G.T. van Summeren 1, L.E.A.M. Louer 1, J.H. Dekker 1, A. van Ulsen-Rust 2, M.Y. Berger 1, Y. Lisman-van Leeuwen 1 (1) Rijksuniversiteit.
De Kunstheup.
Basisschool Op De Horst
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
Denise Goessens-Nix, ketencoördinator CVA keten Parkstad Utrecht, 7 oktober 2015.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Welkom. Wat wilt u graag weten? Schrijf maar op! Welke info?
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Derek de Beurs, MSc. PhD VU Amsterdam Suïcide team Professor dr. A.J.F.M. Kerkhof Professor dr. Jos de Keijser Dr. M. de Groot Economie team Dr Judith.
Wat willen patienten, ziekenhuisbesturen,verzekeraars en beleidsmakers in de gezondheidszorg? DATA.
WELKOM!. Introductie Wie ben ik? Wie zijn jullie? Wat gaan we doen vandaag? “Stand van zaken”
Heeft uw kind (vermoedelijk) ADHD?
website pakket Je Bedrijf Onbezorgd Online!
IWIO – Blok/Toets evaluatie
© UNIEK IN DE KLAS.
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Werkgroep transmurale communicatie
Het tweede LOS-gesprek
Arline Spierenburg november 2018
Zinvolle daginvulling en deskundigheidsbevordering in verpleeghuizen
Effectiviteitsmeting NOD
Daag uw werknemers uit om op 6 april naar hun werk te lopen!
Transcript van de presentatie:

Nieuwsbrief Januari 2014 De cijfers Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact Volgende

Home Cijfers Sinds juni 2012 doen inmiddels ruim … mensen mee aan de LOAS studie! Met de deelname van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht groeit het LOAS onderzoek zeer hard! Ook vullen veel mensen de vragenlijsten na 6 maanden en 1 jaar in. Nieuwsbrief Januari 2014 Wat houdt uw deelname aan het LOAS onderzoek in? Het LOAS onderzoek heeft als doel om de tevredenheid en kwaliteit van leven van patiënten, die een totale heup- of knieprothese krijgen, te meten. We stellen u vragen over onder andere uw verwachtingen van de operatie, uw werksituatie en het functioneren vóór en na de operatie in het dagelijks leven. Wij doen dit door middel van een vragenlijst die we bij u afnemen. Vóór de operatie ontvangt u van ons de eerste vragenlijst. Na de operatie willen we graag blijven volgen hoe het met u gaat. Daarom ontvangt u van ons na de operatie een vragenlijst op 6 maanden, 1 jaar, 2 jaar en elke 2 jaar daarna. De vragenlijst na de operatie is minder groot van omvang vergeleken met vóór de operatie. Deze vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten van uw tijd in beslag. Volgende Vorige Grafiek: Aantal deelnemer LOAS per ziekenhuis

Home Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Het LOAS onderzoek heeft als doelstelling …. Het is belangrijk om uitkomsten van patiënten naast technische gegevens te leggen…LROI.. Registratie van PROMs: volgens de NOV.. In de richtlijnen van de NOV staat…. LOAS onderzoek voldoet aan al deze richtlijnen… Koppeling met LROI? Stap voor stap gaan wij te werk om alle LOAS data in de LROI te plaatsen. Als eerste moet je patiënten die wij volgen binnen het LOAS onderzoek terug te vinden zijn in de LROI. Matching op ZISnummber, BSN nummer en geboortedatum…… Meer informatie over het Landelijk Register Orthopaedisch Implantaten is te vinden op de website Volgende Vorige Nieuwsbrief januari 2014

Home Nieuw binnen LOAS: Onderzoek met stappenteller Wat is het doel van het onderzoek? De Activ8 stappenteller is een apparaat dat uw beweging meet. Het maakt onderscheid tussen zes verschillende bewegingen: Liggen, zitten, staan, lopen, fietsen en rennen. Wij willen uw dagelijkse beweging gaan meten voor uw operatie en een jaar na de operatie. Dit kunnen wij dan met elkaar vergelijken, zodat we de invloed van een kunstheup of –knie op lichaamsbeweging kunnen onderzoeken. Wat houdt dit onderzoek in? Het onderzoek houdt in dat u 5 tot 7 achtereenvolgende dagen de Activ8 stappenteller draagt op uw been. Het is een klein apparaatje ter grootte van een 2 euro munt, zo ontworpen dat u er zo min mogelijk last van hebt. Op deze manier krijgen wij een goede afspiegeling van de activiteiten die u uitvoert. Activiteitenschema Naast het dragen van de stappenteller vragen wij ook aan u of u een activiteitenschema wilt bijhouden waarin u elk uur een bewegingscategorie kiest. Deze categorieën hebben wij van te voren voor u opgesteld. Wie zullen gevraagd worden? Patiënten die geopereerd worden in het LUMC, Rijnland Ziekenhuis of het Groene Hart Ziekenhuis kunnen hiervoor benaderd worden vóór de operatie. Wat krijgt u ervoor terug? Na de tweede meting, zullen wij een persoonlijk rapport voor u opstellen met daarin een overzicht van de gemeten bewegingen, zoals hieronder als voorbeeld is te zien. Volgende Vorige Nieuwsbrief januari 2014 Grafiek: Gemiddelde tijdsbesteding per 24 uur

Home Contact Het onderzoeksteam LOAS onderzoek Coördinerend onderzoeker: Claire Tilbury Telefoon: Gezocht: vrijwilligers voor onderzoek Gezocht: mensen met heup- en/of knieartrose De afdeling Medische Besliskunde van het LUMC is op zoek naar vrijwilligers die heup- en/of knieartrose hebben en die in het afgelopen jaar een totale heup-of knieprothese hebben gekregen of gaan krijgen. Een deel van de LOAS deelnemers komt hiervoor in aanmerking en daarom willen wij u hiervan op de hoogte te brengen De onderzoekers van de studie willen te weten komen welke behandeling(en) u gehad heeft voor de operatie en wat u van deze behandeling(en) vond. U kunt de vragenlijst via internet invullen. Als dank voor uw deelname ontvangt u een VVV bon van €10,-. Uw eventuele deelname aan deze studie staat los van het LOAS studie en beïnvloedt op geen enkele manier uw deelname aan het LOAS onderzoek. Meer informatie Bent u 18 jaar of ouder, beheerst u de Nederlandse taal en wilt u meewerken aan dit onderzoek of wilt u meer informatie, neem dan contact op met: Mevr. S.N. Hofstede, of tel Vorige Nieuwsbrief januari 2014