De tocht van mijn leven!!! Geschreven door Scrotum. Mijn leven kwam pas op zondag 7 april tot leven, eerst leefde ik helemaal alleen op een dode boomstam.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Opvoeding.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Beste IRC leden, Jullie brachten al jullie leveranciers op de hoogte van de adreswijziging van het IRC : 1 leverancier vergaten jullie echter, en daar.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Anne-Frank.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Meneertje Blij en Somber
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Ken je me niet meer?.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Dit digitale prentenboek staat op
Leven na de dood.
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Het verhaal van Pasen.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
Jezus roept de leerlingen
Muzikaal sprookje : Peter en de wolf
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
K O E K J E S.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Uitleg persoonsvorm (pv)
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Herinneringskamp Westerbork
Beachvolley 2000 Even oude koeien uit de gracht halen.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
‘Mixed up piles’.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Transcript van de presentatie:

De tocht van mijn leven!!! Geschreven door Scrotum. Mijn leven kwam pas op zondag 7 april tot leven, eerst leefde ik helemaal alleen op een dode boomstam. Totdat er mensen aankwamen, die vonden dat ze mijn habitat wel konden gebruiken voor een opdracht van de Slimste Menz!! Zij wilden dat de deelnemers aan deze quiz, geld zouden inzamelen voor een “heilige”uit India. Dit moesten ze doen, door mijn boomstam te verkopen. Eerst was ik daar natuurlijk zeer verdrietig over, maar toen brak toch nog mijn GROTE DAG aan. Ik kwam terecht op de vlooienmarkt in Knegsel en daar werd ik warm ontvangen door een groepslid van de Starters, Marielle. Zij nam me mee naar huis en ik kreeg een gezellig plekje in de woonkamer. Dicht bij het gezin, heerlijk op de kachel, al was ik blij dat die niet aan was. Maar ook al op de vlooienmarkt werd mijn buikje gevuld door lieve mensen uit Knegsel. Toen kwam de vraag of ik aan een opdracht van die Slimst Menz mee wilde werken! Dat wilde ik wel, want dat betekende dat ik mee op pad mocht. Zo begon mijn tocht langs kroegen en velden! In de hoop dat ze daar ook iets hadden om mijn buikje te vullen.

Mijn eerst stop was bij de kantine van de Knegselse Boys, en daar wist ik niet wat me overkwam. Ik werd goed verzorg hoor, daar niet van. Ik kreeg goed te drinken en kreeg zelfs van dat gedroogde gras voor mijn neus, dat ook nog eens werd verwarmd met een vuurtje. En dat was ik nog niet gewend, want normaal is het vers gras, sla en af en toe een bloempje. Maar het was lekker, al had ik het ‘s morgens wel zwaar, maar ik heb mijn inhoud kunnen behouden. Doordat ik geregeld een “goudgele rakker” te drinken kreeg, had ik ook tussendoor hoge nood. Dus nam een van de mannelijke starters mee naar zo’n rare witte bak? Waarom niet gewoon buiten op dat grote “groene”veld, dat was voor mij groot genoeg. Maarja, ik was al blij dat ik geholpen werd, want ik zat zo hoog van de grond dat ik er zelf niet terecht zou komen. Zoals jullie kunnen zien, werd er ook steeds met een fel flitslicht geschenen, blijkbaar wordt je dan op de foto gezet!! Ook weer een nieuwe ervaring voor me. Hieronder wat foto’s met markante figuren uit Knegsel.

rikske pullens De lemm Maarten

En toen moest ik helaas mijn tijd op de breemakker gaan afsluiten, want ik kreeg een belletje dat ik naar mijn volgende halte moest gaan. Voor mijn volgende stop werd ik al een dag eerder opgehaald, van mijn kacheltje, want ik mocht al om 10 uur mee naar een kroeg!! Wat een vooruitzicht he!! Weer kwam ik op zo’n hoge tafel te zitten en weer was er dat flitslicht. Maar deze keer was het geen Amstel wat ik te drinken kreeg. Dit drankje was zoet en stroperig en in een heeel klein glaasje. Het bleek het huislikeurtje van Dinee-cafe de Kempen te zijn, genaamd ‘t Nipperke. Maar omdat mijn metgezel moest gaan werken, kon ik niet langer genieten van het drankje.  Maar gelukkig heb ik de foto nog. Na een lange tijd rond gesjouwd te hebben van cafe, kantine en markten, was ik wel toe aan een weekendje weg. Dus mocht ik met Jager John mee op weekend naar Duitsland. En ook ging weer 1 van de markante personen mee!!

Ik hield buiten de wacht op een steen, terwijl Jager John zich gauw ging verstoppen in een soort hokje, de bangerik!! Maar ja hij had een geweer bij, en ikke niet dus ik weet niet wie er het bangste moest zijn. Zelf had ik graag ook een keer willen schieten maar Jager John was bang dat mijn huisje stuk zou gaan. ‘s Avonds was het er best wel koud en donker, terwijl we op meneer of mevrouw Zwijn zaten te wachten. Die waren niet meer gekomen, maar wel een soort rode hond, die Jager John een vos noemde. Als waardering dat ik de wacht had gehouden, mocht ik boven op de vos zitten. Maar dat durfde ik alleen, omdat ik wist dat hij mij niet meer kon opeten. Maar toen ik eenmaal dit nummerbord zag, kreeg ik toch wel heimwee naar Knegsel. Al werd de heimwee minder toen ik een heerlijk bloempje voor mijn neus kreeg. Na 2 nachten in het buitenland te zijn geweest, gingen we weer terug naar Knegsel, nu om bij te komen van dit buitenlands avontuur.

Terug in Knegsel bij mijn kacheltje aangekomen, was Marielle het boek over de opdracht aan het lezen. Ze vertelde mij dat ze mijn “oude”huis gingen verbranden, want ze hadden voldoende geld voor die “heilige” opgehaald. Als aandenken wilde ik, nu ik toch aan die flitsen gewend was, nog even daarmee op de foto. Toen was het tijd om afscheid te gaan nemen, en werd het volgens de opdracht opgebrand. Als afsluiting wil ik de vriendengroep “Starters” bedanken voor de tocht van mijn leven, maar ook de organisatie dat zij het mogelijk hebben gemaakt, dat ik deze groep heb mogen ontmoeten. Dus Bedankt!! namens, Scrotum