Het leven is een taart Ons leven bestaat uit de invulling van taartpunten. Het zijn levensterreinen die voor mensen vaak belangrijk zijn. Deze opdracht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Identiteitsverankering
Advertisements

“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
“Hoe kom ik aan klanten?”
Goed Karma Dit is een aardig artikel, maar kort. Geniet ervan ! Dit is wat de Dalai Lama voor 2009 moet zeggen. Dit alles vraagt een paar seconden om te.
Mijn gegevens op het web!?
Goed Karma Dit is een mooie tekst, en kort. Geniet ervan! Het is wat de Dalai Lama te zeggen heeft voor Je hoeft het maar een paar seconden lezen.
Sollicitatiegesprek.
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Goed Karma Dit is een aardig artikel, maar kort. Geniet ervan ! Dit is wat de Dalai Lama voor 2009 moet zeggen. Dit alles vraagt een paar seconden om te.
Een nieuw rapport ….
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
Acceptatie en Commitment Therapie Ouderen
10.1: De pluriforme samenleving Intro statistiek HC Test Onderzoekje.
Godsdienst.
Ho 8: Portfolio.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Mindfulness.
Een goed Karma Dit is makkelijk te lezen en lekker kort. Geniet ervan! Hier volgt wat de Dalai Lama vertelt over Je hebt alleen enkele minuutjes.
Nieuwland,Schiedam Visuals wijkbranding. Wat is jouw favoriete plek in de regio?Wat betekent die plek voor jou en welke waarden vertegenwoordigt die plek.
Huiswerk maken Uw kind helpen bij het maken van schoolopdrachten.
Om soms eens dieper over na te denken
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
De rode draad in opleiden binnen AAOS
Levensbeschouwing Christendom (Ikos). Levensbeschouwelijke lijn Actieve pluriformiteit HumanismeIslamChristendomFilosofie.
Psychologieles 9 lesweek 9 NEARPOD
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Verschillende rollen en stijlen
Coach Academy Module Persoonlijk 1 Ciska, Bart en Johan.
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
Dit is world servants! Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander.
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
Centraal Examen Nederlands
Verdieping Timemanagement
Wie en wat? Professor Caroline werkt aan de universiteit. Samen met andere onderzoekers wil zij graag onderzoeken of de kinderen die in Deinze naar school.
Geen hindernissen. Christendom 2016: een van de grote wereldreligies, 2.4 miljard mensen, ca. 32% van de wereldbevolking Startte als een Joodse sekte.
Veilig werken via gedragsverandering Danny Wilms
De vraag is je beste vriend
Studieloopbaanbegeleiding
Les 8 meten en meetkunde in huis
Stanley Hayerwas: Trumps geloof is geen geloof in God maar in de VS
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
LOB -dag loopbaanbegeleiding.
10 raadseltjes om jouw logica te testen !!!
toolbox ELKE VEZEL TELT!
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
LOB Waar ben je trots op?.
Je eigen levenseinde onder ogen zien
H2 Hoe maken we keuzes?.
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Sociale Media.
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Vmbo 2 economie Ben jij een kritische koper ?
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Les 2: gegevens samenvatten
45 levenslessen Noorwegen. Teksten van: Regina Brett. Music: snowdream
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Doe de quiz en leer meer over ‘ik ben van mij!’
Hoofdstuk 1 Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
Toetsen van verschillen tussen twee of meer groepen
VTH3 (verpleegtechnisch handelen) "postoperatieve zorg" VP16
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
Presentatievormen.
Filosofie voorspellen.
Transcript van de presentatie:

Het leven is een taart Ons leven bestaat uit de invulling van taartpunten. Het zijn levensterreinen die voor mensen vaak belangrijk zijn. Deze opdracht is ontwikkeld om voor jezelf duidelijker te krijgen wat jouw waarden zijn op de verschillende levensterreinen. Het is dus geen “test” om te beoordelen of je wel de “correcte” waarden hanteert. Integendeel, iedereen heeft zijn of haar eigen waarden. De vragen helpen je om voor jezelf jouw waarden te kunnen formuleren. Denk bij elk taartpunt na, wat het belangrijk voor je maakt en hoe je op dat levensgebied wilt leven. Bedenk dat waarden geen doelen of resultaten zijn. Een waarde is datgene wat dat levensgebied betekenisvol maakt en aan je handelen richting blijft geven. De 9e taartpunt gaat over gezondheid. Voor sommige mensen een worsteling, voor anderen niet. Meestal wisselen we in de tijd die we aan de taartpunten besteden. Als je net ouder bent geworden gaat daar veel tijd naar uit. Als je met pensioen bent, heb je een heel andere verdeling van de taart 1) Maak een schatting hoeveel procent je met elke taartpunt bezig bent 2) Ben je tevreden over de hoeveelheid tijd die je aan elke punt besteedt? 3) Over welke taartpunten ben je tevreden en over welke heb je twijfel? 4) Maak zo concreet mogelijk waar de twijfel over gaat . 5) Wat zou je concreet kunnen doen om verbetering aan te brengen? 6) Bedenk nu dat je de komende tijd (maand en/of weken) verbetering aanbrengt, hoe zou je willen dat de taart er over een jaar uitziet? Toelichting: - Familie gaat over de gehele familie (ouders, schoonouders, broers, zusters, aangetrouwd, neven, nichten, etc. - Huis gaat over de plek waar het staat, waar je woont maar ook over het opruimen ervan - Werk gaat over betaald werk, maar ook over vrijwilligerswerk/studie/dagbesteding - Geloof (kerk maar ook in brede zin, religie en betekenis aan het bestaan.

Identiteits taart Onze identiteit bestaat vaak uit de keuzes die we maken op deze levensgebieden. We besteden meer tijd aan de ene taartpunt ten koste van de andere taartpunt. Soms bewust, soms onbewust. - Ben je tevreden over de keuzes die je maakt of gemaakt hebt? Hoe zag deze taart er een jaar geleden uit, hoe zie de taart er deze periode uit en hoe zou je deze over een jaar of over 5 jaar willen zien? Je zou drie taarten kunnen maken en daar percentages aan kunnen verbinden Wat zou je er aan willen veranderen?