Knip Hogeweg Informatiebijeenkomst 22 januari 2015

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Praktisch verkeersexamen
Advertisements

Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
Wijkconferentie Zuiderburen 2011 ….. Presentatie project Drachtsterweg e.o. ….. 13 april 2011.
Reconstructie Baandervrouwenlaan 15 november 2012.
Inloopavond Húns 19 juni 2012 N359 Bolsward-Leeuwarden Kruispunt Húns-Leons 1.
: Parkeren omgeving Wilhelminaplein Parkeeronderzoek Wilhelminaplein Resultaten en advies over instellen parkeerschijfzone.
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
Parkeerproblematiek prioritaire straten
1 juli 2010 Informatie avond Deijlerweg
CDA Variant Hét alternatief voor het verkeersknelpunt
Informatieavond N622 en aansluiting N622/A50 Definitief Ontwerp en fasering Uitvoering 8 april 2013.
Informatieavond 17 april 2012 project Zuidwende-Zuid.
Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.
Reconstructie Energieweg
Gemeente Zoetermeer Voorontwerpbestemmingsplan Zorghart.
Opzet presentatie Doelstelling en uitgangspunten Wat is bereikbaarheid? De aanpak Stand van zaken Tot slot.
De verkeersborden.
Klik op ‘start’ om te beginnen.
Beter Benutten: Extra rijstrook A1 Bunschoten - Hoevelaken
Toets 1 Examen Reinder Reen.
Welkom. Terugblik 12,5 jaar BST Oprichting BST in 2002 door Ed de Roos, Karin van der Velde, Peter Vermijs Klankbordgroep, buurtcafé, overleg met gemeente.
Informatieavond 22 sept Herontwikkeling Veurse Achterweg 26
Veelgestelde vragen Omlegging N215 bij Melissant
Vragen en antwoorden Groot onderhoud N463.
Informatie avond Ontwerpbestemmingsplan Taxiopstelstrook Leidsebosje
Reconstructie Jeltingalaan Buitenpost
Bestemmingsplan Poelgeest
WAT IS EEN WIJKCIRCULATIEPLAN? Concrete vertaling van het deelmobiliteitsplan op wijkniveau Algemene visie over de circulatie - creëren van een kader,
Actiegroep Veilig Veldhoven’ Graag traag in onze straat ! Voor een verkeersluwe, fietsvriendelijke en mooie straat. Toelichting verkeersdossier van 30.
“Groot onderhoud Huis ter Duinstraat / Nieuwe Zeeweg” Afdeling Openbare Werken Dhr. P. Verhoef Doel presentatie: informerend.
Aanpak N629: één project, twee delen
Verkeersveiligheid Brede School Zuidhorn
Weren groot (vracht)verkeer Heerjansdam. Samen nagedacht over maatregelen Dorpsraad Heerjansdam Gemeente Zwijndrecht KVOB Politie.
Infovergadering Heraanleg Kasteellaan 21 januari
Station Grubbenvorst – Greenport Venlo
Participatieavond 29 september 2015 Mobiliteit wijk Oostkouter.
Informatieavond herinrichting centrum Liempde
Informatieavond Blauwe zone Winkelcentrum Parijsch.
Reconstructie Kerkweg Roelofarendsveen
Bestemmingsplan Buitenwatersloot voormalig Combiwerk Presentatie voor de Commissie Ruimte Verkeer en Wonen 27 oktober 2014.
Herinrichting Bisschopsmolenstraat 29 juni Opzet avond Welkom Wethouder van Jan van Hal Toelichting Peter de Leeuw Gelegenheid tot het stellen van.
Presentatie Herinrichting Centraal Plateau voor de gemeente Nuth Inger Orbons Secretaris Landinrichtingscommissie projectleider DLG.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
DE RINGBRUG De uitbreiding van het havengebied, de vestiging van industrieën en de bouw van nieuwe wijken als Goese Polder en Noordhoek bracht met zich.
Welkom Informatiebijeenkomst RijnGouwelijn Lammenschansweg Gemeente Leiden.
Agenda  Opening burgemeester Gelok.  Introductie wethouder Zandee.  Toelichting op het GVVP en de beleidsagenda door Dhr. Louwerse.  Gelegenheid tot.
` Thema avond gemeenteraad Neder-Betuwe Bestemmingsplan Waalwaard en mogelijke verplaatsing De Beijer BV Patricia van Eijndthoven 29 maart 2011.
Reconstructie Energieweg Bewonersavond: 14 februari 2012 Door: Hendrik-Jan Punt (Heijmans)
1 Klankbordgroep Infrastructuur en Groen De Nolle 29 november 2010.
Aanleg N197 Westelijke Randweg Beverwijk Jon Bellis april 2009 Bewonersinformatie over het werk aan de Velsertraverse.
Welkom bij de Informatieavond Groot onderhoud N mei 2016.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
De Hoofdstraat gaat op de schop!. 16 september 2013 Hoofdstraat op de schop 2 Programma 20.00, en uur: presentatie ontwerp (10 minuten) gesprek.
Varianten wijkverkeers- plan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark 20 juni 2016 Lars Matthijssen, Jan Vos en Wouter Das.
Door: Datum: Locatie: G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf 2 e informatieavond Martin den Otter 13 oktober 2014 Gemeentehuis Zoeterwoude Vervanging Lagerbergbrug.
Routing en parkeren centrum Raamsdonksveer. Wat onderzocht? Routing –Met verkeersmodel varianten rijrichtingen binnen centrumring doorgerekend –Conclusies.
1 Herinrichting N382 Anzegem Infomarkt 7 september 2016.
Skaeve Huse Presentatie voor en participatie door omwonenden
WAAR VINDT GROOT ONDERHOUD PLAATS?
Informatiebijeenkomst GOL
Kennedybaan geschiedenis
Openbare vergadering 30 januari :00 uur
Wijkverkeersplan Wilhelminapark (& Lyceumkwartier-Zuid)
HERINRICHTING VALKENBURGERSTRAAT
Station Grubbenvorst – Greenport Venlo
Iv-Infra.
Programma Welkom Toelichting ontstaan project en samenwerking Rolstoelvriendelijk Liempde – gemeente Boxtel – SPPiLL Toelichting Rolstoelvriendelijk Liempde.
Een brommobiel is een: Motorvoertuig.
Bewonersvergadering 6 september 2018
Herinrichting Barchemse Veengoot en Nieuwe beek
Transcript van de presentatie:

Knip Hogeweg Informatiebijeenkomst 22 januari 2015

Op de agenda vanavond Als de Energieweg wordt opengesteld (september 2015), rijdt er minder verkeer over de Hogeweg/Amersfoortsestraat tussen De Schakelaar en de toerit naar de A1 De gemeente Amersfoort wil dat het op dit deel van de Hogeweg rustig blijft. Op de Hogeweg kan hiervoor een ‘knip’ komen. Presentatie: projectleider Sip de Jong Aansluitend: informeel in gesprek Afronding om ca. 21.30 uur

Karakter van de Hogeweg “Om het karakter van de Hogeweg zo veel mogelijk te waarborgen, zal na het gereedkomen van de Energieweg een afsluiting (“knip”) worden gerealiseerd. Hierdoor kan het doorgaande verkeer niet langer gebruik kan maken van de Hogeweg.”

Wensbeeld Hogeweg De wens is het karakteristieke beeld van de Hogeweg te handhaven en te versterken. De knip zorgt voor minder verkeer en een rustiger straatbeeld. Ingezet wordt op een continue wegbeeld met aan beide zijden van de rijbaan fietsstroken in rood asfalt Huidige fietspaden worden voetpaden.

Mogelijkheden voor de knip Geen knip (nuloptie) Geen knip, wel verbodsborden Geen knip, wel snelheidsbeperking Hogeweg (30 km/h) Knip tussen de Koedijkerweg en het spoor Knip ter plaatse van de kruising met de Koedijkerweg en aanpassing van deze kruising Knip ten zuiden van de Koedijkerweg Knip halverwege de Hogeweg en herstel van de voormalige doorsteek tussen de Hogeweg en de Wiekenweg

Criteria De Hogeweg verkeersluw Gewenst eindbeeld: Hogeweg met fietsstroken Fuikwerking voorkomen/beperken Veilige spoorwegovergang Aandacht voor bereikbaarheid van aanwonenden en bedrijven

Keuze knip ten zuiden Koedijkerweg Voordelen Zeer geringe hoeveelheid autoverkeer op de Hogeweg Geen conflicten autoverkeer met het spoor Autoverkeer rijdt minder snel in een fuik: van noord naar zuid: uitwijken/keren via Koedijkerweg van zuid naar noord: diverse waarschuwingsmomenten om uit te wijken (bijv. bij De Tabaksschuur)

Keuze knip ten zuiden Koedijkerweg Aanwonenden en bedrijven langs de Koedijkerweg kunnen (met de auto) onbelemmerd richting A1 en Hoevelaken en kunnen via de Energieweg naar Amersfoort Nadeel iets grotere reistijd van bewoners/bedrijven Hogeweg/Tabaksschuur richting A1

Knip ten zuiden van de Koedijkerweg

Reistijdverschillen (tussen herkomst en bestemming)

Uitoering Verbod en afsluiting voor gemotoriseerd verkeer Plaatselijke versmalling van de rijbaan, voorzien van een verzinkbare paal Verkeerslichten aan beide zijden van de knip

Wie kunnen passeren? Hulpdiensten Bussen (Brom)fietsers en voetgangers Eventuele ontheffinghouders Het bestemmingsplan vermeldt niet dat ook bestemmingsverkeer (aanwonenden) doorgang bij de knip houdt.

Verkeersbesluit Voor het realiseren van de afsluiting wordt een verkeersbesluit genomen. Dan wordt ook beoordeeld of er sprake zal zijn van ontheffingen, en zo ja voor wie. Het verkeersbesluit zal 6 weken ter inzage worden gelegd.

Hoe verder? Gemeente werkt ontwerp uit, met precieze locatie Voorstel wordt voorgelegd aan college van burgemeester en wethouders Het college neemt een besluit Inloopbijeenkomst over het definitief ontwerp Realisatie vermoedelijk in 2016; Energieweg gereed in 2015 > zo spoedig mogelijk daarna invoering van de knip

In gesprek Graag gaan we nu met u in gesprek over deze ontwikkeling U kunt reactieformulieren invullen. Dat kan vanavond. Mailen kan ook: wieken@amersfoort.nl. Reageren kan tot 1 februari 2015. Dank voor uw betrokkenheid!