De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wijkverkeersplan Wilhelminapark (& Lyceumkwartier-Zuid)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wijkverkeersplan Wilhelminapark (& Lyceumkwartier-Zuid)"— Transcript van de presentatie:

1 Wijkverkeersplan Wilhelminapark (& Lyceumkwartier-Zuid)
Bijeenkomst Buurtvereniging Rond het Wilhelminapark 20 februari 2017

2 Verkeersplan centrumvisie
Het winkelgebied moet goed toegankelijk zijn, met uitstekende parkeermogelijkheden, maar het doorgaand verkeer moet worden ontmoedigd. Het verkeer, met name de auto, is te gast in het centrum en is zeker niet de hoofdgebruiker. Vooral het afsluiten van de noord-zuidroute via het voormalige tunneltje heeft effecten in omliggende woonwijken, zoals het Wilhelminapark. Er ontstaat sluipverkeer via Stationslaan, bleek ook tijdens sloopwerkzaamheden tunneltje. Door afsluiten van Korte Steynlaan wordt sluipverkeer via Stationslaan door de wijk heen voorkomen.

3 Verkeersplan centrumvisie
Slotlaan

4 Wijkverkeersplan (fase 1)
Het afsluiten van de Korte Steynlaan is niet voldoende om sluipverkeer door het Wilhelminapark helemaal te voorkomen. Hiervoor zijn aanvullende verkeerscirculatiemaatregelen nodig (wijkverkeersplan fase 1). Vandaag gaan we alleen in op de onderdelen van het wijkverkeersplan die het Wilhelminapark raken.

5 Wijkverkeersplan (fase 1)
Er ontstaat een alternatieve route via de Lyceumlaan naar: Pauw van Wieldrechtlaan Professor Lorentzlaan Oplossing is instellen eenrichtingsverkeer op deel Lyceumlaan Lyceumlaan Lindenlaan Professor Lorentzlaan Slotlaan

6 Wijkverkeersplan (fase 1)
Er ontstaat vervolgens een alternatieve route via de Lindenlaan naar: Pauw van Wieldrechtlaan Professor Lorentzlaan Oplossing is instellen eenrichtingsverkeer op zowel de Pauw van Wieldrechtlaan en Professor Lorentzlaan. Lyceumlaan Lindenlaan Professor Lorentzlaan Slotlaan

7 Wijkverkeersplan (fase 1)
Gevolgen voor bereikbaarheid Wilhelminapark De 3 maatregelen zijn zeer effectief om sluipverkeer tegen te gaan. De wijk wordt minder bereikbaar vanuit noordelijke richting, alle verkeer moet omrijden via Woudenbergseweg. Met een vertegenwoordiging uit de omgeving Professor Lorentzlaan / Fransen van de Puttelaan en de beide wijkverenigingen wordt bepaald wanneer het instellen van eenrichtingsverkeer in de Professor Lorentzlaan geëffectueerd wordt (maart 2017).

8 Wijkverkeersplan (fase 1)
Stationslaan ter hoogte van de school wordt ook eenrichtingsverkeer, maar dit staat los van de centrumvisie of sluipverkeer. Oorzaak is (huidige) verkeersveiligheid. De Stationslaan is smal en daarmee chaotisch rond haal en brengtijden . Dit idee komt overeen met huidige situatie bij Verlengde Slotlaan. Verkeer vanaf de Slotlaan (wel beperkter dan nu) moet dan omrijden via Bethanielaan en Wilhelminalaan. Lyceumlaan Lindenlaan Professor Lorentzlaan Slotlaan

9 Wijkverkeersplan (fase 1)
Ruimte voor het gesprek over het wijkverkeersplan (fase 1)

10 Wijkverkeersplan (fase 1)
Verdere procedure Deze ontwerp-verkeersbesluiten zijn op 16 januari 2017 in procedure gebracht (publicatie in o.a. de Staatscourant en op Belanghebbenden kunnen op de ontwerp-verkeersbesluiten binnen 6 weken na publicatie een zienswijze indienen bij het college. Zienswijzen ontvangen wij graag per brief of digitaal.

11 Wijkverkeersplan (fase 1)
Verdere procedure De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de heroverweging van de verkeersbesluiten binnen de wijkverkeersplannen. We verwachten dat het college in april 2017 een besluit neemt over mogelijk ingediende zienswijzen en de vervolgprocedure.


Download ppt "Wijkverkeersplan Wilhelminapark (& Lyceumkwartier-Zuid)"

Verwante presentaties


Ads door Google