D E J A R E N 60 & 70 - Presentatie Gonda.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Het Biersprookje of hoe werd Overgenomen door de Amerikanen *
over het Vaderhart van God.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
M/V in de kerk Man and woman in the Church Doelen: informeren, bezinnen, oefenen Goals: to inform, to reflect, practice 1 december: de bijbel | the Bible.
Het seminarie Waar ik aan denk? Jezus zei: Als je bidt, wees dan niet als de hypocrieten, die opstaan in de kerk en op de hoek van de straat, zodat iedereen.
 Een soort van politieke revolutie waardoor het communisme in Tsjecho- Slowakije ten val is gekomen. Deze werd namelijk wel uitgevoerd zonder al te veel.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
De Geschiedenis van Nou Camp...
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Kerstmis.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Gewoon even lezen Inclusief de Nederlandse vertaling.
Jongeren willen een eigen leven
Historisch overzicht Paragraaf 5.3
NL na 1945: paragraaf 2 Woelige jaren.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Nederland bezet neutraliteitspolitiek.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
THEMA VOOR VANAVOND: GESTOLEN GOED GELD & GOED HEMELS GOED
6.3: De jaren zestig.
Nederland na 1945: Cultuur en mentaliteit

Consumptie door de naoorlogse generatie.
Uit het boek Genesis. Wave muziek 3 intermezzo..
Paragraaf 4.4 De vrouwenbeweging.
IMAGINE John Lennon Muziek en tekst zijn gesynchroniseerd.
De opkomst van het christendom
Paragraaf 7: Ieder voor zich
Nozems, provo’s en hippies
Historisch Overzicht: Europa en de wereld
Kleding,muziek,provo en dolle mina’s!
Interrogative sentences
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1997 Mark Cole / GT Music 1/10 GOD IS MY ROCK (Mark Cole) Refrein: God is my rock, He's my.
Bij het kolenvuur Johannes
…..overrompeld door verdriet
KOM HOGER #6 Het Woord is gekomen. Openbaring 4: 1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in de hemel; en de eerste stem, die ik gehoord.
SNOEPJES.
Sunday, 03 August 2014 zondag 3 augustus 2014 Click Klik.
Paragraaf 3 Rock around the clock.
Thema voor vanavond is Gods leiding in ons leven en kiezen
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
soaps, toneel film, popmuziek
Dagboek van een vrouw.
Muziekproject vijfde leerjaar Schooljaar Michiel Bonte.
Jeugdcultuur J.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Kom hoger #1. Jozua Terwijl zij nu voor Israel vluchtten en zij juist op de helling van Bet- choron waren, wierp de HERE uit de hemel grote stenen.
Toen hij dichtbij het kasteel gekomen was, verstijfde hij niet, maar hij liep door tot aan de deur.
POPMUZIEK ROCK & ROLL CHUCK BERRY.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
LARS SEGERS CKV 3KC. PROFIEL  Lars Segers   Breda.
LARS SEGERS CKV 3KC. PROFIEL  Lars Segers   Breda  Scala Breda 3KC.
Wat is geschiedenis en wat heb je eraan? § 1.3
The Beatles Hallo allemaal en welkom bij mijn presentatie over de Beatles.
Kom, ga met ons mee Come, go with us. ‘Wij vertrekken nu naar het land dat de Heer ons beloofd heeft. Ga met ons mee! Je zult het goed hebben bij ons.
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
18 januari 2016  17 16        15       18.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Cursus Bijbelverklarende Prediking Zaterdag 8 oktober 2016
Salt & Light Zout & Licht
IMAGINE John Lennon.
IMAGINE John Lennon.
Heel erg ziek en laatste optreden.
IMAGINE John Lennon.
IMAGINE John Lennon.
Matthew 16 “But who do you say that I am?”  Simon Peter replied, “You are the Christ, the Son of the living God.”  And Jesus answered him, “Blessed are.
Transcript van de presentatie:

D E J A R E N 60 & 70 - Presentatie Gonda

Op het einde van de jaren 50 had je de vetkuivengeneratie en de jeugd was volledig in de ban van Elvis die er met zijn heupbewegingen menig ouder de kast op joeg

Begin jaren 60 stond de wereld op zijn kop een nieuwe bedreiging van de gevestigde orde kwam er aan met de komst van deze langharigen The Beatles The Rolling Stones

de komst van de Beatles en de Stones bracht tal van veranderingen met zich mee het haar werd lang gedragen, de jeans zat strakker dan ooit,en de beatle hak was het schoeisel bij uitstek De beatle hak

Ondertussen kregen we ook nog te maken met allerlei groeperingen onder de jeugd met name de nozems, de Beatniks en de Mods in 1967 brak de periode van de flower Power aan: de hippie en hasjischcultuur

De mode in de jaren 60 onderging een totale metamorfose toen Mary Quant de minirok op de markt bracht, even later gevolgd door de Hot-Pants

de komst van het fotomodel Twiggy zette jeugdige meisjes aan tot honger lijden met vaak rampzalige gevolgen

Overmoed bij John Lennon leidde tot deze uitspraak: hij zei namelijk dat The Beatles populairder waren dan Jezus, met als gevolg een grote boycot van hun muziekplaten in Amerika

Behalve het modebeeld en de muziekstromingen die veranderden vond er nog een grote verandering plaats: namelijk de opkomst van het FEMINISME! Simone de Beauvoir was één van de grootste feministen in Frankrijk! Ze was een groot voorstandster van de pil en voor vrije abortus.

In Nederland komen de vrouwenorganisaties als paddestoelen uit de grond gerezen : de MVM , de Dolle Mina’s de BOM groep en tenslotte last but not least de media met vrouwentijdschriften

Ook tot in de Nederlandse muziek dringt het feminisme door Corry Brokken Conny van den Bosch

Midden de jaren 60 krijgen we te maken met de protestsong! Met hun muziek willen deze zangers duidelijk maken dat ze het niet meer eens zijn met de sociale en politieke toestanden !

De gevolgen blijven niet uit, in Frankrijk betogen de studenten van de Sorbonne ,en in Praag steekt de student Jan Palach zichzelf in brand als protest tegen de Russische bezetting in zijn land

1969, de Flower Power, het tijdperk van de hippies, De drugs , de festivals in Hyde Park en Woodstock! 5 Juli 1969, de Rolling Stones geven een gratis concert in Hyde Park,opgedragen aan Brian Jones de stichter van de band , Mick Jagger leest een gedicht van Shelly, Adonais voor, terwijl 3000 vlinders worden losgelaten Adonais When this you see Remember me And bear me in your mind Let all the world say What they may Speak off me as you find.

Woodstock Augustus 1969 een half miljoen mensen luisteren er naar Jefferson Airplane Santana, Joan Beaz , Jimmy Hendrix, the Who enz….

Dat de meeste ten onder zijn gegaan aan drank , pillen en drugs is niet te verwonderen, maar toch zijn er die stand gehouden hebben onder andere deze gitaarheld: Eric Clapton

Eind jaren zestig zijn er de musicals en de rock opera’s HAIR en -JESUS CHRIST SUPERSTAR, later in de jaren zeventig TOMMY en THE WALL De Flower Power sterft uit maar het gedachtegoed en de oosterse filosofie daarmee gepaard gaande zal voor altijd haar stempel gedrukt hebben op deze fascinerende periode