Statistieken 47 verenigingen 1.761 teams Senioren: 207 Jeugd: 1433 Jongste Jeugd: 121 84 zalen ca. 7.880 haluren 10 speelweekenden Ruim 10.000 wedstrijden.

Slides:

Verwante presentaties
Zaalhockey

Digitaal wedstrijd formulier Presentatie voor coaches en aanvoerders Versie september 2013.
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie scheidsrechters Versie sept 2013.
Informatieavond voor ouders van Groesbeeks Glorie.
Informatiebijeenkomst zaalhockey Seizoen 2007 / 2008.
Digitaal wedstrijd formulier Presentatie voor coaches en aanvoerders.
Agenda  Waarom zaalleiding?  Taken van de zaalleiding  Algemeen  Voor de wedstrijd  Tijdens de wedstrijden  Na de wedstrijd  De zaalwedstrijd 
Zaalhockey Informatie avond
Zaalhockey RHV Leonidas Jeugd en Jongste Jeugd 1 december 2010
Coachavond zaalhockey
Seizoen Briefing zaalhockey
Zaalhockey Welkom Zaalhockey informatie Arbitrage zaalhockey + regels JJ TCJ Zaalhockey inhoudelijk.
Kick-off meeting zaalhockey Seizoen
1 Info coaches seizoen september 2011.
Digitaal wedstrijdformulier -DWF
Wedstrijd Secretariaat Hettie Aleven
Programma Deel 1: Koffie Deel 2: Vragen en borrel!
Sportiviteit & Respect Just do it!
Zaalhockey informatie-avond 18 november 2011
G-Voetbal bij CVV Oranje Nassau Almelo Dingt mee naar de kroonappels.
Presentatie zaalhockey - seizoen 2013/14
Informatie avond zaalhockey 29 november 2011
r.k.v.v. Tongelre – Normen en Waarden
Informatie presentatie Jeugd
Digitaal wedstrijdformulier junioren en senioren.
Informatie avond zaalhockey 29 november AGENDA Inleiding Statistieken Poule indeling Instructies Mededelingen Rondvraag en afsluiting Uitdelen ballen.
Zaalhockey informatie Union jeugd Coachavond Paul van der Wel.
Zaalhockey informatie Union jeugd
Arbitrage Jongste Jeugd: Voor de jongste jeugd wedstrijden levert ieder team (net als op het veld) 1 spelleider. Jeugd: Voor de jeugd wedstrijden levert.
Wedstrijdsecretariaat
Seizoen Sven Holwes Seizoen QV site Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Boetes Digitaal wedstrijdformulier Sporthallen Keepers.
Agenda  Zaalhockey bij de Almeerse Hockey Club.  Wie doen er mee.  Training en wedstrijden.  Rollen en taken.  Het Digitale Wedstrijd Formulier.
KICK-OFF ZAAL MHCZ
Informatie-avond zaalhockey Seizoen
Zaalhockey HCAS Informatiebijeenkomst 26 november 2014.
Zaalhockey
In vogelvlucht het wedstrijdformulier
ZAALHOCKEY 2015/ 2016 Informatieavond 16 November 2015
Seizoen Sven Helwes Seizoen QV site QV app Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Digitaal wedstrijdformulier Boetes Sporthallen Keepers.
Coach avond Zaal Cartouche Voorburg, 23 nov
Pinoké Zaalhockey Teambegeleiders Bijeenkomst 16 november 2015.
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014 Walter de Groot Regio Coördinator ZH 2015.
ZAALHOCKEY Korte uitleg voor coaches HCC. Organisatorisch team inschrijven (kosten € 245) speeldata afwijkende spelregels zaalballen en bidons zelf scheidsrechter.
Presentatie Zaalhockey
ZAALHOCKEY KNHB Jeugdteams 12 Blokwedstrijden (3 wedstrijden in 2 uur) 1 x 30 min., 10 min. wissel vereniging die zaalleiding heeft levert.
Sportlinked KNBSB. Agenda 2 1Voorbereidingen in Sportlink Club 2Sportlinked 3Registreren,inloggen & koppelen 4Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 5Uitslagen.
Kick-Off Zaal District Zuid-Holland Leonidas, 17 nov
WELKOM 26 november Doelstelling jeugd & mini sport Plezier en sportiviteit voor alle kinderen Bevorderen van individuele ontwikkeling RESPECTVOL.
Welcome Bienvenue Willkommen Benvenuto Bienvenida yôkoso tervetuloa welkom.
Kick-Off Zaal M.H.C.Zoetermeer 21 november 2016.
District Zuid-Holland
Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers)
Transcript van de presentatie:

Statistieken 47 verenigingen teams Senioren: 207 Jeugd: 1433 Jongste Jeugd: zalen ca haluren 10 speelweekenden Ruim wedstrijden 1

Wedstrijdduur en bloktijd Reguliere wedstrijden: Bloktijd zaalleiding: 2 uur Wedstrijdduur: 1x 30 minuten (geldt ook voor JJ) Scheidsrechters: na ca. 15 minuten wisselen TOP-poules: Wedstrijdduur: 2x 20 minuten. Rust: 5 minuten; wisseling speelhelft en bank Scheidsrechters: wisselen niet 2

Aanvangstijd, wedstrijdduur en eindtijd De wedstrijdtijd gaat in op de vastgestelde aanvangstijd De tijd wordt tijdens de wedstrijd nooit stil gezet Zo nodig gelijkmatig inkorten van speeltijd, door zaalleiding. Hierover is geen discussie mogelijk! 3

Begeleiding Begeleiding/coach is verantwoordelijk bij jeugdteams Bij een jeugdteam is een meerderjarige begeleider van gelijke sekse aanwezig, vooral bij verblijf in de kleedkamer Bij eventuele schade wordt resp. club, team, speler of coach aansprakelijk gesteld. Nieuw beleid inzake de kleedkamers. kleedkamers gaan voortaan op slot. Indien teams ervan gebruik willen maken kan je aan beheerder sleutel vragen, tegen inlevering van een borg (autosleutels). Na gebruik afmelden bij beheerder die inspectie doet. Bij schade wordt er melding gedaan aan zaalcommissaris of zaalcie. 4

Zaalleiding Twee personen (in & om zaal) Bewaken bloktijd (2 uur, m.u.v. toppoules) Ondersteunen bij invullen van het DWF (zie instructie LISA) Teams instrueren over neerleggen/opruimen balken Begeleiden opruimen afval en zo nodig melding maken 5

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) voor alle wedstrijden Handel het DWF ZSM na de wedstrijd af!!! Uiterlijk indienen voor zondagavond 23:59 uur! Let op! Te laat afhandelen DWF kan tot een boete leiden. Zie ook nieuwsbrief Lisa Digitaal Observatie Formulier (DOF) Voor iedereen, (zaalleiding, coach, scheidsrechter, aanvoerder) die zijn observaties niet kwijt kan op het DWF. Bv. schades, niet opkomen dagen team, ongepast gedrag, ongelukken, klachten over de accommodatie enz. Staat op de website van de KNHB zaalhockey MN 6