Presentatie over: "Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers)"— Transcript van de presentatie:

2 Agenda Praktische informatie (zaalhockey-cie)
Tactische kant van zaalhockey (Bas Ligthart)

3 Trainingen Zelf trainers regelen!
Niet eerder de zaal in dan afgesproken tijd Op tijd gaan opruimen als je de laatste bent Regel ouder(s) voor toezicht zodat trainer kan trainen Laat zaal en kleedkamers netjes achter Sleutels gymzaal na afloop presentatie Schema zaalhockeytrainingen op GMHC.nl (>hockeyzaken>zaalhockey)

4 Competitie Per keer een blok van 2u met 3 wedstrijden: A-B, B-C en A-C in sporthallen in de regio Team: 5 spelers + keeper Zaal-schoenen + zaalhockeystick + bitje + zaalhandschoen verplicht, zaalhockeyschoenen en bidon met water aanbevolen Keeper moet speciale zaal-riempjes hebben Zaalleiding en eigen scheidsrechter meenemen Niet meer dan 12 spelers meenemen (op DWF zetten)

5 Competitie - Wedstrijden
ieder team neemt zaal-wedstrijdbal mee E-6tallen: 2 x 15 minuten, 5 minuten pauze Junioren + E-8tallen: 1 x 35 minuten (scheidsrechter wisselt na 17,5 minuten) Senioren: 2 x 20 minuten

6 Competitie - schema 3+4 DEC 2016 10+11 DEC 2016 17+18 DEC 2016
7+8 JAN 2017 14+15 JAN 2017 (start 1e jaars E) 21+22 JAN 2017 28+29 JAN 2017 4+5 FEB 2017 11+12 FEB 2017 9 weekenden, ieder team speelt 5/6 weekenden competitie Vanaf 11 maart 2017 weer competitie op het veld

7 Scheidsrechter Alle junioren & senioren teams moeten voor elke wedstrijd een eigen C-scheidsrechter hebben muv D1 en H1 De JJ-teams nemen een eigen spelleider mee (> 18 jaar).

8 Digitaal Wedstrijdformulier
Maximaal 12 spelers op het DWF (evt kinderen uitroosteren) Teambegeleiding ontvangt beide DWF codes voor de scheidsrechter Zorg dat de scheidsrechters ter plekke de stand en code invoeren!! Fout formulier: boete voor team! Formulier moet dezelfde dag worden afgerond

9 Zaalleiding Per blok van 2u is 1 team zaalleiding, check standenmotor
Belangrijkste taken: tijd en stand bijhouden en orde in de zaal bewaren (voor alle 3 wedstrijden!) Zaalleiding bepaalt start+einde wedstrijd (niet coach of scheidsrechter) Info: GMHC Hockeyzaken-> zaalhockey

10 Zaalleiding Tijd mag nooit worden stopgezet; ook niet bij blessures
Extra aandacht voor discipline langs de kant van de zaal Ben je de eerste of laatste hockeyploeg; balken neerleggen of opruimen samen met tegenstander

11 Afgelastingen Centrale afgelastingen op site KNHB ( Zuid Holland/Zaalhockey) Lokale afgelastingen via zaalhockey-cie In Gouda: coaches GMHC worden gebeld en zaalcommissaris tegenpartij. In district: zaalhockey-cie belt coach GMHC

Download ppt "Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers)"