De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zaalhockey Xenios seizoen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zaalhockey Xenios seizoen"— Transcript van de presentatie:

1 Zaalhockey Xenios seizoen 2017-2018
Zaalhockey Xenios seizoen 27 november 2017 JB1 Zaalkampioen

2

3 Zaalcommissie Sandra Boele Lucky Schild

4 Algemene informatie Sportiviteit en respect Zaalhockey-technische informatie door Bastiaan Toussaint Raven Vragen Korte pauze Opfriscursus scheidsrechters door Sam de Braaf Einde

5 Algemene informatie 52 jeugd teams en 5 senioren teams
Algemene informatie 52 jeugd teams en 5 senioren teams Start competitie junioren 9/10 december 2017 Start competitie 8E teams 7 januari 2018 (behalve M8E3 op 23 december 2017) Ook competitie op 23 december en 6/7 januari 2017 Eind competitie 18 februari 2018

6 Wat heb je nodig? Zaalhockeystick Handschoen Zaalschoenen Bitje
Zaalbal

7 Trainingslocaties: Velodrome (VELO), Sportpark Sloten, Sloterweg 1065 Amsterdam, nabij veld 4 Sporthoeve (SPO) in Badhoevedorp

8 Trainingen: Trainingen selectieteams vanaf 27 november Trainingen overige teams van 4 december 2017 (ook op zaterdag!).Schema volgt vanavond. Trainingen (beperkt) en competitie in de kerstvakantie. Het streven is om elk team elke week te laten trainen. Velodrome is een nieuwe zaal waar we zuinig mee om moeten gaan. Alleen schone zaalschoenen zijn toegestaan! Dus geen schoenen waarmee je buiten bent geweest! Kom op tijd voor training om balken neer te leggen. Na training balken ook weer opruimen. Bij een training dienen minimaal 8 spelers (bij 8E minimaal 6) van een team aanwezig te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen wij dat graag uiterlijk 24 uur van te voren zodat wij een ander team kunnen inplannen voor training. Wanneer wij niets horen en er zijn minder dan 8 spelers op een training, dan wordt het team niet meer ingeroosterd voor een zaaltraining. De kosten van de zaalhuur komen voor rekening van het team.

9 Teams In de zaal bestaat team uit 5 spelers en 1 keeper.
Teams In de zaal bestaat team uit 5 spelers en 1 keeper. Maximaal 12 spelers op DWF. Schema maken welke spelers wanneer niet mee gaan. Teams kunnen benaderd worden om keepersspullen te lenen voor combiteams. Graag hieraan medewerking verlenen.

10 Zaaldienst Elk team heeft 1 à 2 keer zaaldienst per seizoen.
Wat houdt zaaldienst in: en

11 Fluiten in de zaal Elk team verzorgt een eigen scheidsrechter (met scheidsrechterkaart!) voor elke wedstrijd. Dit geldt niet voor 8E. Op (uiterlijk) donderdag voorafgaand aan de wedstrijd, wordt scheidsrechter doorgegeven aan zaalcommissie, zodat deze ingevoerd kan worden in LISA en hij/zij de verificatiecodes van de wedstrijd krijgt. Direct na wedstrijd rondt scheidsrechter DWF af.

12 Sportiviteit en respect

13 Sportiviteit en Respect
In de zaal wordt het hockeyspel anders beleefd: De toeschouwers zitten vaak zeer dicht op het speelveld. De zaal is vaak een echoput. De impact van toeschouwers op de spelers en de spelleiding is hierdoor groter dan bij veldhockey. Elk jaar blijkt dat in de zaal de spanningen hoog kunnen oplopen. Zeer jonge kinderen kunnen zaalhockey als zeer indrukwekkend ervaren. Daarom nog belangrijker om in ieder geval deze basis gedragsregels in acht te nemen: Moedig positief aan. Val beslissingen van de scheidsrechters niet in het openbaar af. Trek nooit hun integriteit in twijfel. Gedraag je sportief. Goed voorbeeld doet goed volgen. Help elkaar onderling of attendeer elkaar als toch een keer de emotie te ver doorschiet. In de zaal is een wissel snel uitgevoerd. Coaches/trainers, gebruik de wissel als je ziet dat een speler moeite heeft zichzelf in de hand te houden. Hiermee voorkom je kaarten en een slechte sfeer! Shake hands Op het veld is Shake Hands verplicht. Ondanks het strakke speelschema is het advies om WEL Shake Hands te doen. Overleg met de zaalleiding: de wedstrijd begint altijd op tijd! Veel tijd kost het niet en het is een mooi begin van de wedstrijd.

14 Zaalhockey-technisch
Bastiaan Toussaint Raven

15 Balbezit 1 (dobbelsteen)

16 Balbezit 1 (dobbelsteen)

17 Balbezit 2 (huisje)

18 Balbezit 2 (huisje)

19 Verdediging 1

20 Verdediging 2

21 Strafcorner - aanvallend
2 1

22 Strafcorner - aanvallend
2 1

23 Strafcorner - aanvallend
2 1

24 Strafcorner - verdedigend
1 5 2 4 3

25 Strafcorner – verdedigend uitlopen keeper
1 2 3 5 4

26 Zijn er nog vragen?

27 Speciale aandacht Deze club bestaat voor 99 % uit vrijwilligers. Het is geen commerieel bedrijf; Willen jullie daar aan denken?

28 Afsluiting


Download ppt "Zaalhockey Xenios seizoen"

Verwante presentaties


Ads door Google