De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie avond zaalhockey

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie avond zaalhockey"— Transcript van de presentatie:

1 Informatie avond zaalhockey
6 november 2017 – clubhuis De Kieviten

2 Onderwerpen Zaalcommissie André Spruit en Jacqueline van Onzenoort
uur Trainingsweekenden en -tijden Organisatie omtrent zaaltrainingen Op- en afbouwen Zaalbeheer Materialen Pilot MD12 en MC12 Zaalhockeykamp Sportways in kerstvakantie

3 Onderwerpen 20.20-21.30 uur inhoudelijk deel
Jongste Jeugd door Robert van Well Junioren door Michiel Cosijn Tactiek voor de coaches (opstelling en spelsituaties) Praktische tips voor coaches (wisselbeleid, overleg met trainer) Info voor trainers (oefenstof)   

4 Trainingsweekenden en -tijden
18 en 19 november 25 en 26 november 2 en 3 december (oefenwedstrijden) Deze trainingen worden door de zaalcommissie wekelijks om de veldcompetitie wedstrijden heen gepland. De dag en tijd staan uiterlijk dinsdag voor het aankomende weekend op de website Kieviten (onder Hockey – Nieuws). Alle teams regelen zelf een trainer voor deze drie weekendtrainingen.

5 Reguliere trainingen zaalhockey
Vanaf woensdag 6 december Zaalcompetitie start vanaf zaterdag 9 december Trainingsschema staat op website Kieviten (onder Hockey – Nieuws)

6 Speeldata wedstrijden
9 speelweekenden, teams worden niet alle weekenden ingedeeld. 9/10 december, 16/17 december, 6/7 januari, 13/14 januari, 20/21 januari, 27/28 januari, 3/4 februari, 10/11 februari en 17/18 februari. Wedstrijden kunnen dus op zaterdag of zondag zijn. Let op: het speelweekend van 6 en 7 januari valt in de kerstvakantie! Ga tijdig na of er dat weekend voldoende spelers zijn.

7 Organisatie zaalhockey
Kievitenhal beschikbaar: Woensdag van  tot uur trainingen beginnen om uur Vrijdag van tot uur trainingen beginnen om uur. Kerstvakantie: 23 december t/m 7 januari 2017

8 Training Training door onze professionele trainers.
Elk team heeft 45 minuten training: 15 minuten van te voren aanwezig zijn. Omkleden in de kleedkamer en niet op de gang bij de hal. Het omkleden in de gang zorgt voor veel lawaai en overlast voor de trainingen die bij Xtreme Fit worden gegeven.

9 Op-/afbouw zaaltrainingen
Opbouw trainingsvelden woensdag JE1, JE2, JE3 en JE4 Afbouw op woensdag door D1 en DA Opbouw trainingsvelden op vrijdag door JD1, JD2

10 Ombouw training naar wedstrijdzaal
Ombouw naar 1 wedstrijdveld vrijdagavond voor zaterdag Ombouw door JA1 Balken ombouwen naar 1 trainingsveld in de lengte Banken voor teams links en rechts naast wedstrijdtafel Banken publiek aan overkant

11 Opbouw zaaltrainingen
Balken neerleggen: schuine kant naar beneden; Je maakt 2 velden in de breedte van de hal. Dus 1 rij balken helemaal achterin de zaal, een rij in het midden en 1 rij aan de voorkant van de zaal, Goals: 2 goals neerzetten buiten het speelveld met palen op de achterlijn. Twee minigoals neerzetten aan de andere lange zijde Banken: plaats aan beide kanten van de wedstrijdtafel 2 keer 2 spelersbanken. Andere banken voor toeschouwers aan de ingang zijde van de hal plaatsen. Niet achter de achterlijnen, dit is het speelveld.

12 Zaal training visueel

13 Zaal wedstrijd visueel

14 Eerste wedstrijd op zaterdag
De wedstrijdtas met schema, fluitjes en ballen ophalen bij de bar.  Zorg dat je op tijd (min 30 minuten van te voren) en met voldoende ouders aanwezig bent.

15 Afbouwen na zaalwedstrijden
Laatste team dat op zondag speelt in de Kievitenhal wordt gevraagd om zaal af te bouwen. De teammanager regelt dat er voldoende mensen aanwezig zijn voor afbouw veld. Let op: vooral bij de jeugd die zelfstandig op de fiets naar de hockey komt, is het van belang dit te regelen. Balken opruimen: 1 persoon verplaatst de kar, 1 persoon trekt de balken los van elkaar. 2 personen leggen de balken op de kar. Karren netjes terug in het hok zetten; let op: verdeel de balken over de 3 karren i.v.m. het gewicht; 2 goals terug zetten in het hok (goals verrijden op de planken met wieltjes in het hok); De wedstrijdtafel, 2 houten stoelen en het scorebord terug zetten in het hok; Alle banken terugzetten, verdeeld over de 3 tennisbanen; De tas met ballen, reservefluiten etc. bij de bar afgeven.

16 Taken zaalbeheer Ieder thuis team heeft zaalbeheer gedurende het drieluik Ontvangst van de teams en hun begeleiders Teams wijzen op de mogelijkheid om zich te verkleden in de kleedkamers Spelers, coaches en scheidsrechters controleren op het gebruik van droge, schone zaalschoenen met zolen die geen strepen nalaten (geen donkere zolen) Erop toezien dat alleen zaalhockeysticks worden gebruikt door de spelers Controleren of de sluitingen/gespen van de keeperuitrusting zijn afgeplakt Erop toezien dat er niet in de zaal gegeten of gedronken wordt, alleen water op teambanken is toegestaan; afval alleen in de afvalbakken Alleen rustig inspelen achter de banken zonder wedstrijd te verstoren Metalen lijn van netten tennisbanen hangen aan de kant. Let op dat kinderen niet met hun stick aan de metalen lijn trekken of mee gaan spelen.

17 Materialen Tijdens training
Twee tasjes met 12 gele/oranje ballen, dus 1 tasje per team als er met twee teams tegelijk getraind wordt. Let op: na afloop van de training moeten alle 12 ballen terug in de tas. Let erop dat er geen ballen kwijt raken. Er zijn trainingshesjes. Tijdens wedstrijden De wedstrijdtas met schema, fluitjes en ballen ophalen bij de bar. 

18 Pilot MD12 en MC12 Veldteams MD1 en MD2 worden opgedeeld in 3 zaalteams MC1 en MC2 idem Pilot om na te gaan of dit bij draagt aan verhogen van prestaties en speelplezier. Indien positieve evaluatie: uitbreiden naar andere S&O teams

19 Zaalhockeykamp Sportways
Van 27 t/m 29 december is er weer een Sportways  zaalhockeykamp voor de E t/m B-jeugd. Aanmelden kan via de Sportways website


Download ppt "Informatie avond zaalhockey"

Verwante presentaties


Ads door Google