De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

28-12-2018 Kick-Off Zaal 2015-2016 MHCZ, 23 nov. 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "28-12-2018 Kick-Off Zaal 2015-2016 MHCZ, 23 nov. 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Kick-Off Zaal MHCZ, 23 nov. 2015

2 Agenda Inleiding Commissie samenstelling MHCZ
Agenda Inleiding Commissie samenstelling MHCZ Cijfers district Zuid-Holland Poule-indeling Informatie in & om wedstrijden Administratie in & om wedstrijden Spelregels & Arbitrage Rondvraag en afsluiting Sleutels en wedstrijdbal ophalen

3 Commissie Zaalhockey MHCZ
Zaalwedstrijd secretariaat: Petra Vink (Jongste Jeugd) Eden Mestrini & Annelies van der Vis ( Junioren & Senioren) Contact personen voor de KNHB: Annelies van der Vis

4 Cijfers 2015 - 2016 2771 zaal teams ca. 45% van de senioren
Cijfers 2771 zaal teams ca. 45% van de senioren ca. 97% van de junioren ca. 97% van de 2e jaars E ca. 85% van de 1e jaars E Groei t.o.v – 2015 + 448 teams ( waarvan 335 1e jaars E teams) + 19,5% 9 speelweekeinden (1 meer dan in ) hal uren 135 sporthallen Van MHC Zoetermeer doen 89 teams mee! 22 Jongste Jeugd teams, 11 Senioren teams en 56 Junioren teams Percentages genoemd om percentage deelname per categorie aan te geven.

5 Uitgangspunten poule indeling (jongste) Jeugd
Uitgangspunten poule indeling (jongste) Jeugd Zo veel mogelijk poules van 7 teams ( m.u.v. 1e jaars E -> 6 teams) Qua sterkte gelijkwaardig aan elkaar Gebaseerd op eindstand in de voorcompetitie veld Geografische ligging van verenigingen Meerdere teams van zelfde vereniging b.v.k. uit elkaar. Rekening houden met de aanvraag. Informatie over poule indelingen is gelijk aan de informatie tijdens de Perzische Markt van 28 okt. Jl.

6 Uitgangspunten poule indeling Senioren
In de standaard klassen (1e elftallen) poules van 6 In de reserve klassen poules van 7 Promotie-degradatie regeling leidend Onvolledige poules aangevuld met nieuwe teams op basis van resultaten veld en (waar mogelijk) aangevraagde klasse

7 Teamopgaven, Spelerslijsten en Andere vereniging
Teamopgaven insturen vóór 1 december Spelerslijsten insturen uiterlijk 6 december Niet op lijst = niet speelgerechtigd! Spelen voor een andere vereniging? Meldingsplicht, spelen bij andere vereniging

8 Zaalschoenen, - sticks en - handschoen, keepersuitrusting
Zaalschoenen, - sticks en - handschoen, keepersuitrusting Zaalschoenen, die beschadigingen of strepen op de speelvloer kunnen achterlaten, zijn verboden. Geen donkere zolen! Neem je zaalschoenen los mee, zodat er geen straatvuil mee de vloer op kan gaan. Zaalstick Halbeheerders verplichten het spelen met een zaalstick en kunnen spelen zonder juist materiaal verbieden! Keepersuitrustingen die de speelvloer kunnen beschadigen zijn verboden. Vervang metalen onderdelen, zoals gespen, door kunststof om spelen zonder keeper te voorkomen. Het spelen met een zaalhandschoen, met dichte duim & vingers is verplicht Het plaatje van de keeper verdwijnt automatisch.

9 Aanvangstijd, WEDSTRIJDDUUR en eindtijd
De wedstrijdtijd gaat in op de vastgestelde aanvangstijd ongeacht of teams en scheidsrechters speelklaar zijn Gedurende de wedstrijd wordt de tijd nooit stil gezet! ook niet bij blessures (van welke aard dan ook), kaarten of strafballen. Worden de vastgestelde aanvangstijden in een blok niet gehaald, dan kan* de zaalleiding de duur van de wedstrijden inkorten, zodat de vastgestelde eindtijd alsnog wordt gerealiseerd! Omwille van het strakke tijdschema kan* de zaalleiding bepalen af te zien van 'shake hands' bij de aanvang.

10 wedstrijdduur Alle wedstrijden duren 1x 35 minuten, tenzij hieronder anders aangegeven. In de Senioren standaard (H1/D1) en Top jeugd poules duurt een wedstrijd zaalhockey 2 x 20 minuten.Dit geldt dus voor: Senioren Standaard (H1/D1) Top, 1e, 2e, 3e en 4e klasse, Reserve Topklasse heren en dames Top klasse A,B,C,D jongens en meisjes In de eerstejaars jongste Jeugd (6E) poules duurt een wedstrijd zaalhockey 2 x 15 minuten In de tweede jaars E Jongste Jeugd (8E) poules duurt een wedstrijd zaalhockey 1x35 minuten

11 WEDSTRIJDDAGEN Senioren Reserve + Jong Senioren + Veterinnen spelen altijd op zondag A/B/C-jeugd spelen zowel op zaterdag als zondag D-jeugd speelt altijd op zondag Jongste Jeugd speelt altijd op zaterdag Gedurende het seizoen kan het nodig zijn wijzigingen aan te brengen, daarom het advies (aan coaches / managers / ouders /spelers) om wekelijks de App of Standenmotor te raadplegen. Het speelprogramma is inmiddels in de standenmotor ingevoerd door de KNHB, deze zal vandaag of anders morgen bij ons in de App of website staan.

12 Digitaal wedstrijd formulier (dwf)
Voor Jongste Jeugd kunnen coaches alles afhandelen; spelbegeleiders hoeven niets te doen Voor Jeugd en Senioren; scheidsrechters van alle clubs binnen blok kunnen afhandelen; coaches ontvangen verificatiecode t.b.v. de scheidsrechters (cf. veld). Handel het formulier zo snel mogelijk na de wedstrijd af. Hinder hierbij niet de volgende teams. Alle zaalteams moeten voldoende “ondersteuning” hebben; denk speciaal aan combinatieteams Uitslagen moet uiterlijk op de maandag na speeldag om uur in de Standenmotor staan. Laat coaches/aanvoerders als DWF niet is afgewikkeld door scheidsrechters, de uitslag mailen aan het zaalwedstrijdsecretariaat Let op! Te laat afhandelen DWF kan tot een boete leiden.

13 Toezicht op (jeugd)teams
Toezicht op (jeugd)teams De begeleider/coach is verantwoordelijk voor het gedrag van zijn/haar team tijdens de gehele duur van het verblijf in de sporthal. begeleider(s) of coach zien erop toe dat het team zich in de zaal, maar ook daarbuiten (tribunes, kantine en (vooral) kleedkamers en sanitair) behoorlijk gedraagt Buiten het veld, zoals in gangen en kleedkamers, wordt er in een sporthal absoluut niet gehockeyd! Bij schade zal respectievelijk de club, het team, de speler(s) en de coach aansprakelijk worden gesteld! Controleer bij aankomst en vertrek alle ruimten en meldt schade direct aan de beheerder. Aanvulling is dat bij een teambespreking in de kleedkamer door een coach van het andere geslacht een meerderjarige begeleider van hetzelfde geslacht als het team aanwezig moet zijn. Tip: Leg als zaalleider bij aankomst in de hal contact met de zaalbeheerder om kennis te nemen van de geldende afspraken en actuele gebeurtenissen in de hal. Na afloop zegt de zaalleider de zaalbeheerder gedag en meldt eventuele bijzonderheden.

14 Balken en doelen plaatsen en opruimen
De zaalleiding zorgt bij aanvang van het hockey- programma dat de balken worden uitgelegd en de doelen geplaatst. Aan het einde van het hockeyprogramma zorgt de zaal- leiding voor het opruimen van de balken en de doelen. De zaalleiding voert beide activiteiten uit in samenspraak met de halbeheerder. De spelers en/of begeleiders van beide teams zijn verplicht aan deze activiteiten mee te werken.

15 Zaterdagavond competitie
De volgende teams spelen al hun wedstrijden op zaterdagavond in telkens dezelfde sporthal; - Senioren standaard Heren en Dames 1e, 2e, 3e en 4e klasse

16 Decentrale afgelasting
Zonder centrale afgelasting zijn wedstrijden vanwege de weersomstandigheden alleen af te gelasten na overleg en overeenstemming tussen de betreffende zaalcommissarissen en melding hiervan bij de competitieleider. De zaalcommissaris van een vereniging met zaalleiding voor een sporthal kan de competitieleider adviseren wedstrijden voor deze sporthal af te gelasten. Afgelaste wedstrijden worden in beginsel niet ingehaald!

17 Meer informatie Meer informatie m.b.t. het zaalhockeyen kunt u vinden op: De website van MHCZ (Hockey – Algemeen - Zaalhockey) of : Zuid Holland/Zaalhockey

18 En nu is het tijd voor … de arbitragecommissie

19 Spelregels: wat blijft en wat is nieuw
Spelregels: wat blijft en wat is nieuw Weer 6 tegen 6 bij senioren en junioren Bitje verplicht ook voor alle zaalspelers Wissel keeper voor speler maximaal 2 x per wedstrijd; Nieuw!: wissel keeper voor andere keeper met volledige uitrusting telt niet mee als wisselmoment. Groene kaart naast waarschuwing tijdstraf van 1 minuut Belangrijke leidraad is Hockey5 zoals dat afgelopen zomer op de Jeugd Olympiade in Beijing is gespeeld. Coaches en trainers zijn uitgenodigd om de briefing van de bondsscheidsrechter bij te wonen op woensdagavond 3 december a.s.

20 Spelregels: wat blijft en wat is nieuw
Speler in hoek of aan balk mag niet opgesloten worden door tegenstanders met stick plat op de grond, maar altijd opening voor spelen van bal Vrije push dichtbij cirkelrand nemen op plek van overtreding in plaats van op 3 meter buiten de cirkel Voordat je de bal in de cirkel mag spelen, moet deze: 3 meter hebben gerold, of geraakt zijn door een tegenstander, of eerst de balk hebben geraakt.

21 Spelregels jongste jeugd
Afwijkend bij jongste jeugd: Alle doelpunten moeten op de “plank” (eindigen), dus geen hoge ballen op doel boven 40 cm/ kniehoogte Geen strafcorner bij de 1e jaars E Er mag niet gespeeld worden met vliegende keeper Er wordt gefloten door spelbegeleiders (geen scheidsrechter kaart nodig) Fluit in de geest van de wedstrijd (zo nodig even wedstrijd stilleggen en uitleg geven) Uitslagen komen niet op de standenmotor (beleid KNHB)

22 Aanwijzen (bonds)scheidsrechters
Districtscommissie Bondsarbitrage Zuid-Holland wijst bondsscheidsrechters aan voor de leiding van alle wedstrijden van: Standaard District Top en 1e klasse heren en dames Top A en B klasse jongens en meisjes De overige klassen dienen zelf scheidsrechters (senioren en junioren) of spelleiders (jongste jeugd) te verzorgen. Jeugdteams nemen één bevoegde C-scheidsrechter mee die de wedstrijd van het eigen team fluit samen met een collega van de tegenstander.

23 ARBITRAGE BIJ SENIORENWEDSTRIJDEN
Senioren teams (voor zover geen bondsarbitrage), nemen net als de Jeugd teams, één bevoegde C-scheidsrechter mee die: de wedstrijd van het eigen team fluit samen met een collega van de tegenstander

24 Veel zaalhockey plezier toegewenst!
Nog Vragen? De zaalhockeytas met ballen en de eventuele zaalsleutel zijn vanaf nu af te halen bij de Zaalhockey- en of materiaal commissie. Hiervoor wordt een borg van 20 euro á gepast contant gevraagd. Veel zaalhockey plezier toegewenst!


Download ppt "28-12-2018 Kick-Off Zaal 2015-2016 MHCZ, 23 nov. 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google