Presentatie over: "RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd"— Transcript van de presentatie:

1 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd
Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 14 november 2017

2 Waar gaan we het over hebben?
Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op

3 Algemene info Jeugd/JJ zaalhockey
Alle Leonidas jeugd teams en de E8 en E6tallen spelen zaalhockey Extra teams: JD12, MD12, JC12, MC12, JA11, MA11 MA7 MA8, MB9 Totaal jeugdteams: 53, jongste jeugdteams: 17 Maximaal 12 spelers op formulier. Niet iedereen kan dus elke wedstrijd meedoen. 2 oplossingen: Stel schema op om teleurstelling te voorkomen en vertel van tevoren wanneer ze wel/niet spelen Met z’n allen naar de wedstrijd maar niet iedereen speelt Zaalhockey vraagt veel initiatief van de manager!

4 Jongste jeugd Kerstvakantie:
Zaal E-6tallen: 9 dec 2017 – 18 feb 2018 (8 wedstrijddagen) Zaal E-8tallen: 9 dec feb 2018 (8 wedstrijddagen) Speeldag E6: zaterdag Speeldag E8: zaterdag of zondagochtend Speelschema staat op standenmotor en in de LiSA app Via de standenmotor KNHB site ook zaalwacht zichtbaar Kerstvakantie: 6 en 7 januari zijn een wedstrijddagen, dit is het laatste weekend van de kerstvakantie. Teams moeten dus beschikbaar zijn (dit is ook al eerder gecommuniceerd)

5 Jongste jeugd Zaalhockey speel je met 6 spelers (1 keeper en 5 veldspelers) Er wordt gespeeld in een drieluik, 2 wedstrijden per keer 7 teams per poule Zaalhockey E6-tallen Tijd: wedstrijd 2 x 15 minuten met 5 minuten pauze en 2 spelleiders (6 wedstrijddagen/ 12 wedstrijden) Zaalhockey E8-tallen volgen reguliere zaalhockeycompetitie Tijd: 35 minuten(6 wedstrijddagen / 12 wedstrijden)

6 Planning Jeugd en Jongste Jeugd
9/10 dec: aanvang zaalcompetitie Speeldagen zaterdag en zondag: 2 wedstrijden per speeldag Kerstvakantie: !! topklasse speelt MA1,MB1,MC1 en MD1 6/7 januari start na kerstvakantie 17/18-2 laatste weekend Speelschema komt op standenmotor-zaal

7 Trainingen We hebben 70 zaalteams , trainingen bij Leonidas, tsh en persoons hal. Alle jongste jeugdteams 5x gedurende 10 weken Alle jeugdteams: 1 keer per week ( in overleg om de week) De 2 en 11/12 teams trainen samen met een ander team. De 1e teams trainen alleen in de zaal. MA1, MB1 , JB1 trainen als veld team 1x/week en als zaal team 1x/week. JA11 en MA11 trainen samen 1x per week Trainingsschema staat op de Leonidas site 1 lijn krijgt factuur voor extra trainingen

8 Trainingen In kerstvakantie kan de Leonidas hal gehuurd worden a32 euro/uur. Stuur een mail naar voor infomatie hierover. Als een team niet op komt dagen en niet 48 uur vóór de training afzegt bij Carolina, raakt het team het trainingsuur voor rest van het seizoen kwijt Als er problemen zijn, graag van tevoren overleg met Carolina.

9 Wedstrijdformulieren
Ook in zaal: het Digitale Wedstrijdformulier. Dit werkt hetzelfde als op het veld: De scheidsrechters hebben de wedstrijdcode nodig van de managers om het formulier in te vullen. Zorg dat je een i-phone of smart phone meeneemt met de code. Zorg ervoor dat BEIDE scheidsrechters direct na de wedstrijd het elektronisch formulier invullen! Als eenmaal weggelopen zijn krijg je ze vaak niet meer te pakken.

10 Wedstrijden Jeugdbegeleiding: ouder dan 18
Geen jeugdbegeleiding = geen toegang Melden bij zaalleiding Toezicht op team buiten veld Toezicht op aantal mensen op bank (max 6 spelers + 4 begeleiders) Max 12 spelers/speelsters op het wedstrijd formulier

11 Nieuwe zaalregel *Elk team mag per wedstrijd maar 2x de keeper wisselen. Deze regel bestaat sinds vorig jaar. *Alleen bij blessure/verwijdering mag dan nog een nieuwe keeper komen. *Lange corner. *Zaal handschoentje is verplicht voor 1 lijn, zeer gewenst ook voor de breedte. Dit is geen KNHB regel maar Leonidas regel / advies. .

12 Zaalleiding Soms heeft het team zaalleiding – staat op de standenmotor. De manager wijst 2 personen aan die zaalleiding hebben. Taken: Tijd en standen registratie, je kan nooit de tijd stop zetten! Tijd op strafbankje bijhouden Toezicht op gedrag in de zaal en het gebouw (meldt beschadigingen voor aanvang) Verantwoordelijk voor ordentelijk verloop van de wedstrijden en daar omheen. Maak even contact met de zaalbeheerder. Begin op tijd en stop exact op tijd. Uitloop niet mogelijk Gewoon klok starten is beter dan eerder stoppen Wedstrijd duurt 35 minuten, scheidsrechters wisselen met 17’ 30” (geen rust), toppoule 2x20 min met 5 min rust Veel beschadigingen gebeuren tussen 2 wedstrijden in de kleedkamers

13 Scheidsrechters Elk team moet 1 scheidsrechter met kaart (nvt voor jongste jeugd) leveren. Zelf te organiseren door manager van het team. De scheidsrechterscommissie kan een lijst met namen leveren. spelregelavond Attentie punt voor begeleiders en supporters: De zaal is zeer gehorig!

14 Materiaal Elk team krijgt 1 zaalhockeybal in bruikleen
Schoenen moeten schoon en “non marking” zijn Zaalstick reglementair niet verplicht maar in 99 % vereist door zaalbeheerder. Is ook veel leuker. Scheenbeschermers en bitje verplicht! Handschoen “verplicht”! Gespen van klompen en legguards afplakken met sporttape, geen duck tape!!. Zorg dat gesp niet onder klomp zit. Of gebruik zaalriempjes. Hoezen om legguards kan maar moet niet (zie keepers site voor patroon)

15 Info op Leonidas- en KNHB site
Alles elektronisch: Op de Leonidas site: Op de KNHB site: Deze presentatie Wedstrijdschema (standen motor) Trainingsschema Verschillen veld- en zaalregels Info zaalhockey Leonidas Bondsregelement zaalhockey Adressenlijst hallen Poule indeling

16 Belangrijke data : 20.00u.uur: coachavond zaal door Bas Dirks trainer coach Heren 1 november spelregelavond