Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom bij de Dosh-klas
Advertisements

Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Leerlingbemiddeling / mediation
Maak een tentoonstelling
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
‘Het podium op voor Villa Joep!
Schoolpartnerschappen in Europa
Sollicitatiegesprek.
In de leerlingenraad zitten 6 kinderen(bij ons)
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Wat maakt het leven zinvol?
gaat het? ik ben mama kwijt Geen paniek vriendje. Ik vind jouw mama wel. Hoe ziet ze eruit?
Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
ZELFEVALUATIE van EUROPESE PROJECTEN
Welkom op onze thema-avond
First ID project Huygens College
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Tweede wereldoorlog.
Informatieavond Groep 7-8
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Meubelindustrie/ interieurbouw Op stap in de Welkom!
Een online dagboek van en door de groep.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Sensibiliseringsbrieven.
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!.
Groepsdynamica & Interactief communiceren
Welkom in groep 6D.
4 Gedicht Kleurplaat voor de kleintjes De Kerstman is weer in het land
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Is op zoek naar jou. M: Milieu O: Op S: School MOS is een organisatie die werd opgericht door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. Zo wil men.
De leerlingenraa d Laat je stem horen!
Welkom op onze thema-avond
Mijn gemeente Ons gemeentebestuur Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
ONL Congres Dyslexie 17 juni 2011 Workshop 3 "Hoe werkt het bij jou?" Drs. Evelyne van Veen.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Voor de leerkracht INLEIDING
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
WELKOM.
Nee Zeggen!.
Opstart leernetwerk vaardigheidsontwikkeling
Handleiding leerkracht “Verpleegkundige, mag ik eens iets vragen…”
“De Studiekring houdt me op mijn leeftijd bij de les
Duurzame inzetbaarheid
Spreken en gesprekken 4.1 en 4.2 Formuleren en stijl 3.3
Bord in de Klas November 2016 AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD
Duurzame inzetbaarheid
Welkom, het is fijn om jullie hier vandaag allemaal te zien
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
Cijferloos lesgeven bij talen
Transcript van de presentatie:

Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf

Tijdens de filosofielessen binnen de zongroep kwamen we op het idee om een leerlingenraad op te richten! want Kinderen willen over dingen op school meer gelegenheid krijgen om iets te zeggen. Kinderen willen over sommige zaken hun mening geven. Kinderen willen graag meedenken en helpen met de zaken op school. Wij vinden dat we nuttige tips en ideeën hebben. Leerlingenraad

Leerlingenraad Kort samengevat ….. Wat is een leerlingenraad? Een groepje leerlingen, die met elkaar: een mening vormt over belangrijke zaken op school tips/ideeën verzamelt om de school te helpen / te verbeteren Leerlingenraad

We vinden dat we herkenbaar moeten zijn in de school, daarom hebben we een naam gekozen en een logo ontworpen voor de leerlingenraad School Verbeter Bond

Als de leerlingenraad is opgericht dan kunnen alle leerlingen in de groepen 5 t/m 8 de school helpen verbeteren School Verbeter Bond

ideeën/tips Hier hebben we wat van onze ideeën die we graag met jullie willen delen en verder uitwerken: gym (langere gymtijden / vaker gymles ) cijfers (er kunnen geen tienen worden gehaald. ) ideeën/tips

ideeën/tips ICT (betere computers, problemen met sites) Muziek (vaker muziekles met meer instrumenten) Leerkrachten (privé problemen) En nog meer ideetjes: Buitenspeeltijd (ander/beter materiaal en voetbalmogelijkheden maken) Zomer versnaperingen ideeën/tips

De hygiëne De vuile WC’s Ook belangrijk om met elkaar in de gaten te houden: De hygiëne De vuile WC’s

Gelukkig nu al: Lekker schoon

Tot vandaag: leerlingenraad = een project van ons (de zongroep) Vanaf vandaag: Kandidaten zoeken voor de leerlingenraad Kandidaten leveren formulieren in Kandidaat stellen leerkrachten In dit schooljaar komen verkiezingen Wat moet er nog gebeuren voordat we gaan starten met de leerlingenraad?

Wie hebben we precies nodig? Wie hebben we nodig? Kinderen uit de midden- en bovenbouw (groep 5 t/m 8) elke klas 1 lid met assistent (2 kinderen: 1 jongen/1 meisje) Raad bestaat uit: 1 voorzitter en 1 notulist Gekozen leerlingen, 1 directielid en 1 leerkracht Vergaderen een paar keer per jaar (nader te bepalen) Wie hebben we precies nodig?

Welke kinderen hebben we nodig? Veel verschillende kinderen Jongens en meisjes Kinderen die lekker kunnen babbelen Kinderen die hun mening durven geven Kinderen die de school willen helpen Kinderen die met elkaar iets willen bereiken Kinderen met goede ideeën/tips Welke kinderen hebben we nodig?

Ben jij 1 van die kinderen? Stel je dan kandidaat! En stop het formulier in de speciale blauwe bus

Ben jij een kandidaat? Wat gaan we dan verder doen? Zongroepleerlingen verzamelen de formulieren en stellen de kiezerslijst per klas samen Zongroepleerlingen bereiden verkiezingen voor Iedereen in groep 5 t/m 8 gaat stemmen voor de leerlingenraad De uitslag van de verkiezingen wordt bekendgemaakt door de zongroepleerlingen Start officiële leerlingenraad (met gekozen leerlingen).

Ben jij 1 van die kinderen met goede tips en ideeën? Stop deze tips ook in de SVB-bus! De bus komt in de klas te staan en wordt regelmatig geleegd. Je kunt jouw tips elke dag, heel het schooljaar in de bus doen (binnenkort ook per mail).

START wanneer? Nu! We gaan met elkaar de school Verbeteren en veranderen Stop jouw idee/tip in de (digitale) bus De bond gaat ermee aan het werk En de leerlingenraad houdt jullie op de hoogte met de nieuwsbrief en de vergaderverslagen. START wanneer?

Bedankt voor het luisteren en we gaan met elkaar aan de slag. Zijn er nog vragen? Einde Nawoord

overhandigen formulieren bus per groep Einde overhandigen formulieren bus per groep Nawoord