De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B"— Transcript van de presentatie:

1 Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B
Stomp Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B

2 Wie is Stomp? 6 mannen en 2 vrouwen = ontstaan door de samenwerking van Luke Cresswell en Steve McNicholas

3 Wat doen ze? Ze toeren rond over de wereld en voeren shows op met gigantische decors. In deze shows maken ze allerlei ritmische deuntjes op allerlei soorten materialen. Voorbeeld: veegborstels, flessen, tonnen,…

4 Hoe is dit ontstaan? Het begon als muziek en straattheater en dit groeide uit tot een heuse slagwerkkunst. De straat is de inspiratie voor Stomp. Hier vinden ze genoeg dingen om ritme uit te halen is. Dit zijn enkele voorbeeldfilmpjes van you tube:

5 De opdracht in de klas Wij hebben ons dus gebaseerd op de groep Stomp. Dit kwam in ons op toen we dachten aan het filmpje van telenet.

6 Les 1 Oefening 1: instrumenten herkennen in muziek.
Oefening 2: de muziekinstrumenten ontdekken op welke manieren kunnen we ze gebruiken ? (luider en zachter spelen, versnellen en vertragen,geluiden lang en kort maken en bij sommige instrumenten kunnen we hoge en/of lage tonen spelen.) Oefening 3: ritmische oefening met stokjes en nadien met de instrumenten. Oefening 4: Melodisch stukje in groepje

7 Les 2 Opdracht 1: Filmpje van Telenet en van Stomp zelf bekijken en hier rond vragen beantwoorden. Opdracht 2: Spel Simon Opdracht 3: Brainstorm Stomp : ideeën voor thema zoeken en een bondige verhaallijn uitschrijven. Opdracht 4: Stemming over het thema voor een grote voorstelling te maken. Opdracht 5: instrumenten maken met afval… (zie lesvoorbereiding)

8 Les 3 Opdracht 1: met zelfgemaakte instrumenten en met keukenmateriaal een eigen muziekstuk creëren. Elk groepje krijgt een stukje van de verhaallijn. Opdracht 2: wanneer er een ritme, melodie is dan mogen jullie op jullie zelf gemaakt liedje een tekst verzinnen of bewegingen die bij het liedje passen. Opdracht 3: elke verhaallijn wordt gefilmd en nadien aan elkaar gemonteerd.

9 Les 4 Nadien = toonmoment. De hele klas kan dan eens kijken en voorral luisteren naar hun eigen voorstelling en die van de andere. Zo kunnen ze ook waarnemen dat het nu een geheel geworden is. Evaluatie in kringgesprek.

10 Materiaal Filmpjes: Telenet, stomp Ritmische muziek oefeningen
Melodische muziek oefeningen Bewegingsoefeningen (lichaamsdelen) Muziekinstrumenten Camera Keukenmateriaal Afval Bord Balpennen Blanco papier Lijm, schaar, karton, verf

11 Wat willen we bereiken bij de leerlingen?
De leerlingen kunnen bij een muziekstuk de juiste instrumenten herkennen. De leerlingen kunnen variatie aanbrengen in hun muziekstuk door gebruik te maken van lage en hoge tonen, stille en luide tonen, korte en lange tonen en tempo. De leerlingen kunnen zich houden aan de melodie en het ritme van een gegeven nummer waarbij ze de instrumenten op een gepaste wijzen gaan gebruiken. De leerlingen kunnen ervaren dat ze met gewone materialen ook een muziekstuk kunnen maken.

12 De leerlingen kunnen een verhaal ontwerpen rond een zelf gekozen thema.
De leerlingen kunnen met elkaar samenwerken. De leerlingen kunnen instrumenten ontwerpen en maken aan de hand van afval, keukenmateriaal, …. De leerlingen kunnen gepaste bewegingen maken op de zelf gecomponeerde muziek waardoor het verhaal levendig wordt. De leerlingen kunnen van verschillende zelf gecomponeerde muziekstukken 1 grote voorstelling maken.

13 Bedankt voor jullie aandacht
Sarah en Charlotte


Download ppt "Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B"

Verwante presentaties


Ads door Google