Meerjarig onderhoud Presentatie Jos Oostveen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Infradagen CROW 22 mei 2012 Dunne geluidreducerende deklagen: einde levensduur? Ronald van Loon (M+P) Judith Doorschot (M+P) en Roy van der Heijden (M+P)
Advertisements

Voorbeelden van innoverende toekomstige techniek bij C-Leren?
P en beamer Deventer Jan van Lanen Contractmanager Algemeen: Welkom
Businesscase Instrument voor toegevoegde waarde sturing
‘Van pannenkoeken bakken naar het vergroten van de sociale competenties’
Willen is Kunnen De centen Woonlasten en energiebesparende maatregelen
een dienstverleningsovereenkomst
Leiding geven aan projecten Commercie en subsidie.
Het OSB-KEURMERK: de start Roadshow Amsterdam, 10 april
Polymeer gemodificeerd bitumen
Verfijning knelpuntenanalyse Mogelijke strategieën
Aannemingsbedrijf H.J. Jurriёns B.V. te Utrecht. Nils Blom.
Gegevensbeheer Karin Diederiks KOAC•NPC.
RINK: Risico Inventarisatie Natte Kunstwerken Inspectie, analyse, instandhouding 17 november 2011.
KOSMOS Grootschalig achterstallig onderhoud wegwerken in korte tijd met minimale verkeershinder. Hoe doe je dat? Lunchlezing PIM en KOSMOS Spreker: Jaap.
20 november 2007 Stan van Veenendaal Innovatie in contractvorming D&C contract Hollandsche IJssel.
1 Kostendekkende huur  Wat is kostendekkende huur? inzicht kosten  Optimalisatie door kostendekkende huur? -standaard kwaliteit -tijdig investeren en.
Beeldkwaliteitsbestekken de oplossing?
Praktijkcase: MKBA herstructurering van bedrijventerrein ‘Groene Poort Oost’ CE Delft, Arno Schroten 28 mei 2009.
Een startersgids voor innovatie
Belangrijkste bevindingen en aanbevelingen
Landelijke onderwijsdag Productschap Zuivel
Roelof KleinJan 15 november 2012,
Marktbeleid en Landelijke Diensten
Sportcentrum Vianen.
WELKOM in het AVIODROME
Business Case van de DLWO
T(h)ree Sustainability
Zorglandschap: IJstijd of Paradijs Mei 2012 Eke Zijlstra.
Co-creatie in netwerken Thijs Habets Albert Kampermann.
Hoe duurzaam wilt u ‘t hebben
IBU- Stadsingenieurs Dynamische fietspadverlichting Thema bijeenkomst Het Fietsberaad 2 maart 2010 Even voorstellen: Arthur Klink Senior adviseur IBU-stadsingenieurs.
Stilmastiek 0/8 Stil EN Duurzaam
Financiële ontwikkelingen bodemsanering
Professionalisering van de TD
Schildersbedrijf Hoogvliet Wageningen Uw partner in compleet onderhoud.
Even voorstellen 250 medewerkers, 4 vestigingen
PRODUCT PRESENTATIE FLIGHTDESK. Flightdesk is een nieuwe innovatief bureau Specifiek voor gebruikers van smartphones en tablets Het oogt luxe en dat is.
Succesvol Partnerschap bij Duurzame Bouwprojecten
voor vraagstukken over stedelijk water
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Planstudie knooppunt Hoevelaken G eluidsmaatregelen gemeente Nijkerk B.H. Willighagen, 10 januari 2012.
Rekenkamer West-Brabant Presentatie onderzoek inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Oosterhout 13 januari 2009.
Workshop populatie- bekostiging NDSD DEN BOSCH, 2 OKTOBER 2015.
Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2011/2012 Opdracht 3.
Prestatiecontracten Rotterdam Ard den Outer / Gert Jan de Looze Stadsontwikkeling, Gemeente Rotterdam Oktober 2015.
“Hoe zet ik Systems Engineering effectief in?” Praktijkbijeenkomst Systems Engineering Deventer 6 juni 2013.
1 VAN VISIE NAAR UITVOERINGSPROGRAMMA regiobijeenkomsten maart/april 2016 Truus Steenbruggen Provincie Fryslân.
Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke.
Kennismarkt Susan Osterop Landelijke coördinator Taskforce Integrale Vroeghulp 18 november 2013.
Twee stroomversnellingen verder… Centrale vraag: Welke synergie is er tussen verduurzaming van huurwoningen en particulieren? Hoe?
Water | Energie | Grondstoffen Een kijk in de keuken van de Opdrachtnemer Waterveiligheid & Constructies Even voorstellen Jan van DijkProjectmanager Waterveiligheid.
Seminar asset management provincie Noord-Holland Grip op beheer en MEER Asset management in de gemeente Houten 4 maart 2015.
BOOM Beheer en Onderhoud Op Maat Efficiënt, maatwerk, kwaliteit, uitwisselen BOOM Beheer en Onderhoud Op Maat
Onderzoek en hogeschool waarom, wat en hoe bert mulder | informatie, technologie en samenleving.
Effecten van veranderende vochthuishouding op de mobilisatie van fosfaat met risico's van eutrofiering (1) Beleids- en kennisvraag Kan de P-beschikbaarheid.
Er is een revolutie nodig op het gebied van circulariteit, duurzaamheid, functionaliteit en digitalisering. Er moet structureel beter, goedkoper en sneller.
Informatiebijeenkomst MDR Roermond
Aanbesteding HHs Collegeweb.
Renovatie en aanpassing awzi De Groote Zaag
RWS Programma’s, Projecten en onderhoud
Strategisch support Management support Strategie Tactisch support
Duurzaam integraal ontwerpen
Oisterwijk – Plannen van Nu ! Fundament voor de Toekomst !
Werksessie Energietransitie: Instrumenten voor implementatie Linda van Hilten, BOM.
Inspelen op innovaties
Hoe brengen we vraag en aanbod bijeen
Het logistieke proces A - Kwaliteitsprocedures
Opgaven in het sociale domein
Selectie onder de drempel
Transcript van de presentatie:

Meerjarig onderhoud Presentatie Jos Oostveen - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

De levensloop van de weg?! - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald Bouw Beheren en onderhouden

Even voorstellen - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Noodzaak; maatschappelijk aandacht - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Oplossing; innoveren en samenwerken Noodzaak tot innovatief samenwerken & noodzaak tot samen innoveren - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald Altijd met oog op de huidige en toekomstige gebruiker

Samenwerken; iAMPro Gebaseerd op PAS55 en ISO-55000 Digitaal kennisportaal Voor opdrachtgevers kennis- en instituten en marktpartijen Toekomst vaste borging via CROW - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Samenwerken; veranderopgave Opdrachtgever; meer regieorganisatie Relatie opdrachtgever – opdrachtnemer Vereist heldere afspraken (risico’s) Kan leiden tot andere contract(vormen) Altijd met oog op huidige en toekomstige gebruiker - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Samenwerken; de markt als partner Verantwoordelijkheid voor beheer bij de markt?! Kwaliteit vormt de basis; Kosten over levensduur (LCC) Maatschappelijke opbrengsten (TCO) Meerjarig onderhoud bij markt N302 Harderwijk 15 jaar onderhoud Onderhoud van asfaltconstructie - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Samenwerken; werken aan duurzaamheid - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Verduurzamen; noodzaak tot innovatie - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Levensduur verlengend onderhoud Vindt plaats tussen cycli door Preventief of curatief Effectieve risico beperkende maatregel Langere levensduur Vergroot bedrijfszekerheid Geluidsreductie na sealen neemt niet af! - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Rolweerstand provinciale wegen In 2012 gecombineerde rolweerstandsmetingen en textuurmetingen op 75 wegvakken (samenwerking met RWS) Doel; Ontwikkeling model voor onderzoeken van effect van wegdek- ontwikkelingen op rolweerstand en CO2-emissie van het verkeer - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Hergebruik fundering hoogovenslakken Circa 15% reductie CO2-emissie bij productie en realisatie Circa 40% reductie van kosten bij realisatie - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Drone inspectie Rijnbrug - Babberich Beeldopnames waarmee onderhoudsstaat in kaart is gebracht Goedkoper, veiliger en sneller dan handmatige inspecties - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald

Gelderland levert je mooie streken! Dank u. Gelderland levert je mooie streken! - Aansluiten op de ambities die voorafgaand aan deze presentatie onder andere door Ingrid zijn verwoord - Vorige presentaties gingen vooral over aanleg / investering / bouw van de infrastructuur terwijl in de levensloop van de weg wij vervolgens 80 jaar het onderhoud uitvoeren - Een juist opvoeding bij geboorte bepaald de rest van een mensenleven net zoals een goede aanleg van een weg de rest van de levensduur van de weg het onderhoud grotendeels bepaald