© Hartmut Jungius/WWF-Canon

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Life in the universe.
Advertisements

Automatische diapresentatie.
Zaden op reis.
10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN
Kringloop van de vlinder
De zuidpool en de noordpool
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Bron afbeelding: Mieke Eggermont
Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger
AARDRIJKSKUNDE Waar gaat dat over ?.
Waddenzee of Noordzee?.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Godsdienst.
Hij wacht alleen nog maar
Onderwerpen borden langs de wanden:
Naam: Tatjana Pinkster
Werkstuk Justin Nienhuis
Een reis langs de planeten
mijn Presentatie gaat over orka’s
HET VERHAAL VAN DE ADELAAR
Door Jérina Roeckaerts
DE IJSBEER.
De Tijger.
Niveau 5 Pinguïns Angelo Schooljaar
Wolven Door Meike gemaakt.
1 IJsland IJsland, 15 mei Een groep noordse sternen vliegt vermoeid aan vanaf de zee. Ze hebben net een reis van 3 maanden achter de rug. Na gerust te.
Aardrijkskunde Thema 1 water
De Verschrikkelijke Vlieg!
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
derde planeet vanaf de zon
Dat België klein is wisten we.
© Magnus Andersen/Norwegian Polar Institute/WWF-Canon
© John E. Newby/WWF-Canon
De Amazone.
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
DAG De tijd die de aarde erover doet om één volledige beweging om zijn as te maken. Dit is 23 uur en 56 minuten óf De tijd die ligt tussen twee opeenvolgende.
Struisvogels.
We zeggen wel eens: “Ik kruip in mijn nestje”. We willen dan zeggen dat we gaan slapen. Maar de meeste dieren maken eigenlijk enkel een nest om hun jongen.
We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  
Sterrenkunde project Rosetta
Als je van iemand houdt, heeft alles nog meer zin!
Woordenschat groep 5 Thema 3 Les 2
Wat gebeurt er allemaal in de herfst?
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Saturnus.
Dolfijn Jolien en Emma.
Suriname klimaat+geografie
Welkom bij de presentatie
De zeehond Door Melissa en Lise.
Wandeling Werkvergadering 15 januari 2016 door Carla van Grootel.
De Grizzlybeer.
Zwaluwen in Waregem. De huiszwaluw en de boerenzwaluw zijn de meest voorkomende zwaluwen in West-Europa. In vergelijking tot de boerenzwaluw is de buik.
André Kuipers op Mars De ontwikkeling van een ruimtehuis.
Indeling les Nakijken huiswerk §3: opdracht 1 t/m 3.
1.
Poolgebieden.
QUIZ: HOE KOM IK DE WINTER DOOR????. 1.Ze zitten diep onder de grond, waar het niet vriest. 2.Ze bevatten veel vet. 3.Ze bevriezen wel, maar daar kunnen.
De Pinguïn. Pinguïns komen uit een ei Vrouwtjes pinguïns leggen 1 of twee eieren in een nest. Het mannetje broedt het ei ook uit, samen met het vrouwtje.
Lisa, Matthijs, Marit, Gerben
Klimaten Natuurlijke zones.
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Weet jij veel over VOGELS ?
Cursus 2.1 Klimaten en Plantengroei Klas 2 KGT Lesweek 1
Cursus 2.1 Klimaten en Plantengroei Klas 2 BK Lesweek 1
Koudbloedige en warmbloedige dieren
Blok 1 Mijn eigen omgeving
Poolgebieden.
Transcript van de presentatie:

© Hartmut Jungius/WWF-Canon

Elk jaar ondernemen miljoenen dieren een lange reis Elk jaar ondernemen miljoenen dieren een lange reis. Sommigen komen na enkele weken of maanden terug. Anderen lijken altijd onderweg te zijn. Migratie © Wild Wonders of Europe/Stefano Untherthiner/WWF

Naam: ©Martin Harvey / WWF-Canon

© Michel Gunther/WWF-Canon Ooievaars maken gebruik van warme lucht die opstijgt. Zo’n opstijgende lucht heet thermiek. Hierdoor kunnen ze lange stukken ‘zweven’ door de lucht. Handig als je zo ver moet vliegen.

Ken jij een bekende kraanvogel? Tip! Ze houdt van kwissen. Naam: Kraanvogels komen ook bij ons voor. Ze hebben ook een leuke wetenschappelijke naam: Grus grus © Sanchez & Lope/WWF-Canon Ken jij een bekende kraanvogel? Tip! Ze houdt van kwissen.

Naam: © WWF-Brazil/Adriano Gambarini De huiszwaluw moet elk jaar verder vliegen omdat de Sahara-woestijn uitbreidt.

Naam: © WWF-NL / Geert-Jan ROEBERS Elke lente trekken de padden richting poelen en plassen om zich voort te planten. De mannetjes vertrekken iets vroeger dan de vrouwtjes en wachten hen dan op aan een open plek aan de poel.

Naam: De zalm is op zoek naar een goede plaats om zich voort te planten. Om daar te geraken moet hij soms tegen de stroming van de rivier in zwemmen.

Naam: ©Martin Harvey / WWF-Canon Meer dan 1,5 miljoen gnoes trekken jaarlijks op zoek naar voedsel door de Serengeti. Dit is één van ‘s werelds laatste grote dierenmigraties.

Een andere naam voor gnoe is ©Martin Harvey / WWF-Canon0 Een andere naam voor gnoe is

Kariboes trekken in grote kuddes over de toendra op zoek naar voedsel. Naam: Kariboes trekken in grote kuddes over de toendra op zoek naar voedsel.

© GaryAndJoanieMcGuffin.com/WWF-Canada Wist je dat een jong van een kariboe na een halve dag al sneller dan een mens kan lopen? Zo kan hij meteen mee op tocht. © Paul Nicklen/National Geographic Stock/WWF-Canada

Naam: Baleinwalvissen komen voor in alle oceanen. In de zomer vind je hen terug in de koude wateren rond de polen. In de herfst zoeken ze warmere oorden op om hun jongen te voeden.

Grijze walvissen zijn de kampioenen lange afstand Grijze walvissen zijn de kampioenen lange afstand. Ze leggen in hun leven tot 800000 km af.

Lederschildpadden komen voor in alle oceanen. Naam: Lederschildpadden komen voor in alle oceanen. Het duurt soms 30 jaar voor lederschildpadden geslachtsrijp zijn. Dan trekken ze naar het strand waar ze ooit zelf uit het ei kropen om zich voort te planten. © Kevin Schafer/WWF-Canon

Wetenschappers plaatsen een zender op de rug van een lederschildpad om hun trekroutes te leren kennen. Hier een voorbeeld van WWF Guyana.

Naam: © Kevin Schafer/WWF-Canon

Naam: © naturepl.com/Ingo Arndt/WWF-Canon Miljoenen monarchvlinders trekken jaarlijks van Mexico naar het noorden van Amerika en terug. Het is één van de bijzonderste natuurfenomenen ter wereld.

Naam: De Noordse stern broedt aan de Noordpool en overwintert aan de Zuidpool. Hij vliegt dus elk jaar 2 keer de ganse planeet over. © Naturpl.com / Edwin Giesbers / WWF-Canon

EINDE