Stichting:Geloof, Hoop

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Rondo Ik was een magere straatkat zonder naam en zonder thuis.
Advertisements

Groetjes uit Frankrijk.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Stichting Vrienden van Thomas
PRINSJESDAG  WE LEVEN IN ONZEKERE TIJDEN  WAAR VEEL MENSEN ONDER LIJDEN.  ER HEERST ONRUST EN GEWELD,  ALLEEN ‘T EIGEN IK, IS DAT NOG TELT.
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Stichting Vrienden van Thomas
Beste Vrienden, Groetjes uit Holland.
Nieuwsbrief Juli - Augustus 2009 Daniel Huisman Mobiel NL
Godsdienst 1.
Hoe voel jij je?.
Bekendmaking ondersteuning Messiaanse Gemeente in Israël !!
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
‘Het podium op voor Villa Joep!
Nieuwsbrief September - Oktober 2010 Daniel Huisman Mobiel Curaçao Indonesia
‘NIEUW LEVEN’ Door een operatie begint een voor Afrikaanse vrouwen die
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Nieuwsbrief Mei - Juni 2009 Daniel Huisman Mobiel NL
Welkom in deze kerkdienst
Nieuwsbrief November - December 2010 Daniel Huisman Indonesia
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Nieuwsbrief Maart - April 2009 Daniel Huisman Mobiel Indonesië Mobile NL
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Gereformeerde Stichting Vakantiekring
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
Welkom in deze kerkdienst
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
Wie geef jij een glimlach?
Nieuwsbrief Mei - Juni 2011 Daniel Huisman Frankrijk
Nieuwsbrief Juli - Augustus 2011 Daniel Huisman Frankrijk en Nederland
Groetjes vanuit Indonesië.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Spreekbeurt Josefien Boonen
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Voorganger:Ds. Tigelaar Voor de dienst Voor de dienstPs. 102: 13 Na de zegen SchriftlezingMa Tekst Na de zegenLb. 328 SchriftlezingMatteüs 5: 13-20,
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Vandaag - tijdens deze speciale Ontmoetingsdienst - is de collecte bestemd voor: Theologische opleidingen, wereldwijd.
Beste, Twee jaar geleden werd er in Port-au- prince te Haïti, een nieuwe school gebouwd voor 300 leerlingen. Dit dankzij de steun van de Redemptoristen.
Help de slachtoffers van de watersnood in Bosnië en Servië
Niet iedere leerling krijgt het Schoolgeld dat hij of zij nodig heeft. En kan gereformeerd onderwijs volgen waar hij of zij dat zou willen. Het kan zijn.
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
Godsdienst 1.
Bid mee, help mee en geef!.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Hartelijk welkom in onze gemeente. Wat kunt u de komende periode verwachten?
In deze dienst zal Ds. P. K. Meijer voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 97: 1 en 5 Na de zegen Ps. 119: 42 en 44 Schriftlezing: Jakobus 1: 19 – 2: 13.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
We lezen: Johannes 6: De preek gaat over: Mattheüs 6: 11 “Gebed om ons dagelijks brood” Voorlezer: Gretine Post Voorganger: ds. D.J. van Vuuren.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
We lezen: Exodus 2: 23 – 3: 15 De preek gaat over: Exodus 3: Voorganger: dhr. T. Waalewijn te Kampen Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
Kinderen kunnen veilig leren en spelen in de kindercentra in vluchtelingenkampen.
Zaterdag 8 juli organiseert DNB een BBQ
Het district Mymensingh in Bangladesh is een achtergebleven gebied
1 1 1.
1 1 1.
1 1 1.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
1 1 1.
1 1 1.
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Transcript van de presentatie:

Stichting:Geloof, Hoop en Liefde.

Jacobus 1:27 Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God is omzien naar weduwen en wezen in hun druk.  

Ontstaansgeschiedenis De Stichting is in 1994 opgericht na de genocide in Rwanda. Peter Gatete wilde zich inzetten, samen met Frans Nijhof, Paul de Kloe en Daniël Huisman, voor de oorlogslachtoffers van zijn geboorteland (Rwanda).

Peter Gatete - Voorzitter

Bestuursleden Frans Nijhof: Coördinator geestelijke projecten. Daniel Huisman: Websitemaster en maker van onze nieuwsbrieven. Drs. Paul de Kloe: Bestuurslid/adviseur.

Bestuursleden Rwanda Mary Kayitesi: Coördinator van onze projecten in Rwanda. Pastor Faustin Munyaneza: Verantwoordelijk voor het aidskinderen project en motorproject. Er zijn nog vier bestuursleden in Rwanda. Zij houden zich bezig met afwisselende en ondersteunende taken.

Projecten van de Stichting Naaischool (het hoofdproject) Scholing - Aidskinderen (studie en schoolmateriaal) -Kinderen uit arme gezinnen Straatkinderen (voetbal en eten) Selfsupporting project, zoals het tomatenproject en het motorproject. Bouw van een huis voor weduwen Het trainen van geestelijke leiders Traumacentrum (nieuw project)

Naaischool

De lerares geeft uitleg aan de studenten. Wij willen ze graag ‘moderne’ strijkbouten geven.

Iedere woensdag krijgen de studenten een stuk evangelisatie Iedere woensdag krijgen de studenten een stuk evangelisatie. Dit bestaat uit een Bijbelstudie, preek, dansen en zingen. Als de studenten na 1 jaar afgestudeerd zijn krijgen zij een naaimachine en een startkapitaal. Zo kunnen zij zelf aan de slag om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Dit zijn kledingstukken die op de naaischool gemaakt worden. De naaimachines uit Nederland zijn aangekomen en worden uitgedeeld aan de afgestudeerde studenten.

Een afgestudeerde van de naaischool Nadat zij is afgestudeerd kon zij haar huis betalen, heeft zij twee kinderen kunnen adopteren en betaalt zij de medicijnen die zij met z’n drieën nodig hebben omdat zij aan AIDS lijden.

Een voorbeeld van een ex-studente Deze ex-studente (vrouw links) heeft zelf een naaischooltje opgericht in de sloppenwijk en leert nu andere vrouwen het vak.

Aids-kinderenproject Dit zijn kinderen uit het aidskinderen-project. Wij betalen hun studie en de kosten voor hun levensonderhoud. In totaal steunt dit project 64 kinderen. Ook zingen deze kinderen in het kerkkoor van één van onze contactpersonen Pastor Faustin, de voorganger van deze kerk.

Tomatenproject Het tomatenproject is een project waarbij 25 weduwen verschillende groenten planten om deze te verkopen en met de opbrengst in hun levensonderhoud en de zorg voor hun kinderen te kunnen voorzien. Inmiddels is dit project zelfstandig geworden.

Motor-Project Studenten leren motorfietstaxi rijden

Straatkinderen

* Wij willen de straatkinderen in Rwanda een betere toekomst geven. * Zo nodigden wij hen bijvoorbeeld uit voor eten, drinken met daarbij een stuk evangelie. * Onze visie is om hen scholing en onderdak te kunnen bieden.

Hulp voor Liberatha Overlevende van de genocide toen ze 12 jaar was is zij verbrand. Voor haar en haar dochter is een huis gebouwd. Helaas is zij onlangs overleden aan de gevolgen van kanker. Zij is 31 jaar geworden.

Geestelijke ondersteuning Prediking Leidersconferenties Traumacentrum

* In Rwanda bidden we met mensen.

Conferentie in Burundi

Traumacentrum Visie om lokale kerkleiders en buurtleiders op te leiden om, trauma’s te herkennen bij anderen en hen te begeleiden deze te verwerken.

* Onze visie voor het traumacentrum delen wij met ministers van Rwanda en Burundi (op de foto te zien). Zij ondersteunen deze visie van harte.

Op de foto kunt u mevr. Alfa zien Op de foto kunt u mevr. Alfa zien. Zij is een, door de hele wereld, erkende traumadeskundige. Zij wil meewerken met de visie voor het traumacentrum.

Indrukken van Rwanda & Burundi

Informatie en steun Website: www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl Link naar artikel over traumacentrum: http://www.umusaza.com/spip.php?article139 U kunt een gift overmaken op het volgende rekeningnr: - NL05 ABNA049.20.56.056 * N.B. Uw gift is overigens belastingaftrekbaar omdat de Stichting ANBI gekeurd is.

Bedankt voor uw aandacht!