Gedragsverandering door middel van dansen i.p.v. worstelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het tweede werkstuk.
Advertisements

Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Bedrijfsverbetering met de Code
‘Van moeten naar willen!’
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
MEI/JUNI 2013 Dag dag!Hiep Hiep Hoera ThijsDouwe1 jaar! Scott Rover 3 jaar! Naar de basisschool! Benjamin 3 jaar! Lauranne 4 jaar! Alexander 3 jaar! Louise.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Welkom bij Leefstijl.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Vrouw vs. man -.
HGW en gesprekken met leerlingen
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Workshop Motivational Interviewing
Hogescholen in Dialoog
Motiverende gespreksvoering
Oplossingsgericht coachen
Vrouw contra man.
Motivational Interviewing
Een lessenserie van drie lessen
Workshop Motivational Interviewing
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Meer bewegen via internet 28 juni 2011 – OU Open Kennisavond Denise Peels Stijn Friederichs.
Motivational Interviewing ‘Praten in beweging’
VLECHTWERKEN IN PRAKTIJK LOOPBAANONTWIKKELING Bea Janssens
Het Debat Opbouw en inhoud.
Iedereen coach naar Jef Clement.
Workshop ‘Is er een toekomstige rol voor verkoopvrijwilligers’ 25 mei 2013.
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Betrokkenheid op de werkvloer
Deel anders, mijn organisatie
Aan de slag met de BETERapp
HELP MIJN KIND IS DRUK! Welkom en voorstellen Karin Ariës
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
CanDo Coaching.
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
Personeelsessie LOKO.
Visie & Strategie.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Uitleg persoonsvorm (pv)
Thema 3 communicatie Gesprekken voeren..
Veranderen, Haal er uit wat er in zit!. Programma: Voorstellen Wat verandert er bij jullie? Veranderen. Welke processen spelen er? Model. Hoe kijk je.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Reclame Masters | Ik en reclame!
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Mvg les 4.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Onderzoeksvaardigheden 3
motiverende gespreksvoering
Reguleren van motivatie: Do It Yourself! 28 oktober Deventer.
Motiverende gespreksvoering
Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Welkom ik maak me sterk.
*Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Lonneke Schijvens Programma coordinator RSB. Bewegen? Ja, natuurlijk! Missie Onbeperkt Sportief: zorgen dat mensen met een beperking structureel meer.
| faculteit gedrags- en maatschappijwetenschappen orthopedagogiek Het bereiken van openheid in geslotenheid: Inzichten vanuit onderzoek Werkconferentie.
Motiverende Gespreksvoering Bij ongezonde leefgewoonten Centrale opleidersdagen Doorn 2011.
Welkom op onze thema-avond
Verdieping Timemanagement
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Covey trainingsavond.
Behandelgroep voor mensen met beginnende dementie
Gesprekstechnieken Les 6.
Transcript van de presentatie:

Gedragsverandering door middel van dansen i.p.v. worstelen (Motivational interviewing)

programma Motivational interviewing Stages of change en ambivalentie Basistechnieken Tussendoor komen diverse oefeningen met het model

Motivational interviewing Definitie: Een directieve persoonsgerichte gespreksstijl, die door de ambivalentie ten opzichte van verandering te helpen verhelderen en op te lossen, gedragsverandering en eigen verantwoordelijkheid kan bevorderen.

It’s dancing, not wrestling…….

Oefening Maak tweetallen. De één verteld aan de ander over een verandering die ze/hij wel graag zou willen bereiken, echter is dat nog niet gelukt. Bv. meer sporten, stoppen met snoepen etc. De ander geeft heel veel tips en adviezen hoe hij/zij dat wel zou kunnen bereiken. Na 2 minuten wisselen.

De basis van M.I. Reparatiereflex onderdrukken De eigen beweegreden van de cliënt begrijpen en onderzoeken Empatisch luisteren (reflectie) Cliënt positief bekrachtigen Het volledig respecteren van de autonomie en keuzes van de cliënt

Cliëntgerichte Hulpverlenersgericht benadering benadering De client geeft richting aan het gesprek De client is de expert De verantwoordelijkheid ligt bij de cliënt De hulpverlener is helper bij het maken van beslissingen en keuzes door de cliënt In samenspraak tot beleid komen /onderhandelen De hulpverlener geeft richting aan het gesprek De hulpverlener is de expert De hulpverlener moet de problemen van de cliënt oplossen Het vergroten van de therapietrouw m.b.v. adviezen /aanbevelingen De hulpverlener zegt wat er moet gebeuren en hoe dit moet

Agenda setting SAMEN bepalen van de agenda voor het gesprek Is directief én cliëntgerichtheid Bijvoorbeeld m.b.v. een agendasetting kaart Voorbeeld: Wat zou u vandaag willen bespreken? WE kunnen praten over --- maar wat vindt u op dit moment belangrijk Wilt u praten over het veranderen van …. Of is er iets anders wat u bezighoudt?

Stages of change 1. Precontemplatie - voorbeschouwing 2. Contemplatie - overpeinzing 3. Voorbereidingsfase 4. Actiefase 5. Fase van gedragsbehoud

Te vaak zit de hulpverlener al in de trein terwijl de cliënt nog op het perron staat

Ambivalentie vergroten Hoe???

Voor- en nadelen matrix

Meer sporten - niet veranderen Meer sporten wel veranderen Nadelen: Voel me minder fit Mijn conditie is matig Loop meer kans op hart- en vaatziekten en andere complicaties Voel me minder gezond Moet kiezen welke sport ik dan wil doen Sporten kost geld Het kost tijd en ik houd minder tijd over voor anderen Voordelen: Ik hoef na het eten de deur niet meer uit en kan lekker thuis blijven Ik heb meer tijd voor mijn kinderen, hoef niet alles zo strak te plannen omdat ik ook nog zou moeten sporten Ik voel me goed over mezelf als ik het doe Voel me waarschijnlijk fitter en gezonder Ik kan actiever zijn met de kinderen Paardrijden gaat dan beter

Schaal van Belangrijkheid/ vertrouwen Hoe belangrijk is het voor je om nu te veranderen? Op en score van 1-10, welke score zou je jezelf geven? 1………………………………………………….10 Helemaal Erg niet belangrijk Belangrijk Bijvoorbeeld Waarom geeft u zichzelf een 4 en geen 2 Wat hoor je dan?? Wat zou er moeten gebeuren om uzelf een 5 in plaats van een 4 te geven (geven ze ideeën)

Schaal van belangrijkheid /vertrouwen Hoeveel vertrouwen hebt u dat het luk om af te vallen op een schaal van 1-10 Op en score van 1-10, welke score zou je jezelf geven? 1………………………………………………….10 Geen volledige vertrouwen vertrouwen Waarom geeft u uzelf een 3 en geen 1 – geeft …. Wat is er nodig om uzelf en 4 f 5 te geven – geeft inzicht in drempels – dieper op ingaan

oefening Je werkt weer in dezelfde Je kiest 1 van beide veranderingen. Je vult samen de schaal van belangrijkheid en vertrouwen in.

De vier basistechnieken van MI Stel open vragen Bevestig en ondersteun Geef samenvatting Luister reflectief

Van gesloten naar open vragen Opdracht: Kies 1 van onderstaande zinnen en maak hiervan een open vraag waarbij de cliënt uitgedaagd wordt om na te denken. “Maakt u zich dan geen zorgen over de risico’s op lange termijn?” “Denkt u na over veranderen van uw levensstijl”

Mogelijke antwoorden Hoe denkt u over uw klachten en de lange termijn? Wat zijn uw ideeën over het veranderen van uw leefstijl

Wat is jouw cijfer op de schaal van belangrijkheid en vertrouwen m. b Wat is jouw cijfer op de schaal van belangrijkheid en vertrouwen m.b.t. het gaan toepassen van dit model??

Mensen worden in het algemeen eerder overtuigd door de redenen die ze zelf hebben ontdekt, dan door de redenen die door anderen zijn aangedragen. Pascal Blaise 17e eeuw