Jan Jippe. THE INNER CHAMBER oil painting 125 x 180 cm 100 pieces.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Levensles van de Vlinder
De les van de vlinder “Op een dag ontstond er een klein gaatje in een cocon. Een mens, die toevallig voorbij kwam, stopte en observeerde urenlang de vlinder.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Uitzien naar de komst van Jezus 3. De kleine dingen die het doen.
Verrassing!!.
Klik op je linker muisknop
De les van de vlinder “Op een dag ontstond er een klein gaatje in een cocon. Een mens, die toevallig voorbij kwam, stopte en observeerde urenlang de vlinder.
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
Kunstproject groep 8.
Wat als mijn GEKTE BETEKENISLOOS was? Open dag Stichting Weerklank 15 april 2014.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Krachten meten In een klein dorpje was er een klein cafeetje...
Twee vrouwen gaan eens lekker een zuipavond houden
Het oude egypte (deel 2) Goden in Egypte.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Het ziekenhuisvenster.
Het ziekenhuisvenster
De steenhouwer Bewerkt door Toon, Brent en Arto Niveau 6.
PowerPoint Luuk Henssen
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Een dom blondje komt een garage binnen en vraagt naar de 710 dop
Kunst omdat het moet… Mijn Droomhuis Bianca Niessen MV1C
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Dinsdag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Kunstproject over Pablo Picasso
The art of game design Hoofdstuk 20 en 21.
Hoera, Sinterklaas is weer in het land ! Zaterdag kwam hij aan in Almere Het was een feest !
2000 X (1,06) 3 = 2.382; = 1.882; X (1,06) 2 = 2.114,65; 2.114, = 3.114,65 (PER 1/1 2006); 3.114,65 X (1,05) 3 = € 3.605,60.
Dom blondje In een autogarage..
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
Glow.
DE CLANDESTIENE ZWARTE CHIRURG
Ontmoetingen op de VIA DOLOROSA. Simon van Cyrene Countee Cullen Hij sprak geen enkel woord tot mij en toch riep hij mijn naam. Hij gaf geen enkel teken.
CKV kunstautobiografie
JUSTIN BIEBER.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
De joden waren slaven in Egypte
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
PowerPoint bij vaardigheid onderwijs voor de huisartsopleider op een paralleldag.  Anke ten Have april 2011.
Een moderne fabel….
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
- Het circus kwam in de stad en veel mensen kochten een kaartje om de voorstelling te zien.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
Duits Presentatie Jesse Hogerheijde 4G.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Eendenleed Iets ongewoons gebeurde deze week in het centrum van Spokane de V.S. dit prachtig verhaal wilde ik met jullie delen. Joël is een bediende in.
Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder.
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
DE SPIEGEL.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Geluk(t) de Bijenkorf … Week van de buitenschoolse opvang 2015.
Ku(ns)tgeschiedenis.
Hallo wij gaan een geschiedenis opdracht maken over de Gouden eeuw.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Stage bij Dijkwaard 2014 Naam leerling. Persoonlijk leerdoel stage klas 3 Nieuwe technieken aanleren in het schilderen.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Renaissance De wedergeboorte.
De schilderijen van Rembrandt van Rijn
Transcript van de presentatie:

Jan Jippe

THE INNER CHAMBER oil painting 125 x 180 cm 100 pieces

Jan Jippe van Herrikhuijzen maakte het schilderij the Inner Chamber in 2011 in zijn atelier in Almere Haven. In 2012 moest hij het atelier verlaten. Omdat het een groot werkstuk was, kon hij het nergens anders kwijt dan thuis in zijn woonkamer Er was ook nog het schilderij FUSION met dezelfde afmeting (125 x 180 cm). Bij gebrek aan atelier- en expositieruimte kon hij dit werkstuk nergens ophangen; bovendien was er geen zicht op een expositie voor langere tijd. Jan Jippe besloot Fusion geheel los te laten. Hij legde het schilderij omgekeerd op een tafel en zaagde het in stukken. De stukken vielen met de beschilderde zijde op de grond, behalve het stuk met de signering, dat bleef hem aankijken. Het schilderij had zijn werk gedaan, ook kunst heeft niet het eeuwige leven Van het vernietigen van The Inner Chamber kon geen sprake zijn. Aan het maken van dit persoonlijke werkstuk had hij zoveel plezier beleefd. De vorm, de kleuren, de symboliek, het formaat, het verhaal, hij had zo intens genoten van het proces. Nooit eerder had hij ervaren dat het zo jammer was dat een schilderij klaar was. Opnieuw maken leek geen optie, hoewel... Al eerder had hij een schilderij toevertrouwd aan de zaag, waarom kon dat ook niet met The Inner Chamber, maar dan in puzzelstukken. De stukken gaven hem immers de gelegenheid het kunstwerk opnieuw te maken. The Inner Camber is meer dan een legpuzzel Het is een kunstwerk vol symboliek en feestelijke kleuren

` ``

`

`

`

`

`

`

`

`

`

`

`