Toelichting van het thema 2013. Waarom dit thema? Nieuwe slogan Gemeente Hove: “Want het dorp is een wereld” gebaseerd op werk van onze beroemde dorpsgenoot.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Advertisements

Portretje van een beroemd schilder.
PLAATSNAMENPUZZEL.
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
De beroemdste persoon die er is …
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Waarom ben ik hier op aarde?
Ik ben Mo.
In een gelukkig leven schuilt er verwondering om elke hoek!
Muziek: Anastacia: You never be alone
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
De mayonaisepot en de koffie
Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Zonde, de grootste vijand
Zeven kleuren Een wijze leermeester ging eens
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Hoe kunnen we Gods verwachtingen voor onze gemeente vorm geven? Grote vergadering Delft 2013 Philip Nunn.
Listige minnaars in de liefde
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
START DIA.
Wat maakt het leven zinvol?
Zomaar een kaartje.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Bij het kolenvuur Johannes
Hoi allemaal De schrijfer is :Anton van der Kolk Anton van der Kolk werd op 3 mei 1953 geboren in Utrecht, op een bovenhuis aan de Oudwijkerdwarsstraat.
Wie nodig je als eerste uit?
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Dierenwereld door Jeanne en leo door Jeanne en leo.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Thema: Het wonder dat God voor een Verlosser zorgt, geeft ons enorme troost 1) Wij kunnen het niet 2) God doet het.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Mijn verjaardag..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Voor U? Nee voor ONS! " Ons vlugge leven ".
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Het magische van de muziek is, dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets dat we nooit gekend hebben.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
14de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar “Ad Faciem” van Buxtehude, eren we het geliefde gelaat van Jezus, verworpen door de mensen van Nazaret Regina.
Wat is genoeg?.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
Is het allemaal goud dat er blinkt? Bij al ons bouwwerk in de gemeente? Het spannende van deze tekst: Wat gebeurt er als het vuur erover gaat?
En toen was het voorbij Vraag jij je nooit af wat mensen moeten denken net voor dat ze een ongeluk krijgen of zelfmoord plegen Hier kun je proberen om.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene 25 Hij wordt ook door mensenhanden niet gediend alsof Hij iets nodig heeft; Hij Zelf geeft aan allen.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Muziek bestaat sinds de mens op de wereld is, maar de dieren, de atomen en de sterren maken ook muziek.. Karlheinz Stockhausen maar de dieren, de atomen.
THEMA 2 Nederland is overal Les 1 – De wereld in een straat
die een vuurvlam is in de nacht.
Transcript van de presentatie:

Toelichting van het thema 2013

Waarom dit thema? Nieuwe slogan Gemeente Hove: “Want het dorp is een wereld” gebaseerd op werk van onze beroemde dorpsgenoot Paul van Ostaijen in een nooit gepubliceerd werk: “Het landhuis in het dorp” Beschrijft zijn gevoelens bij zijn aankomst met de trein in Hove, toen hij als 17-jarige in 1913 verhuisde vanuit de stad.

Waarom dit thema? “Het landhuis in het dorp ” Zijn moeder had hem gezegd: [‘]Vanavond wonen we buiten. Van school kom je daarheen.’ - Hij had nooit in een ander huis, dan dat waar hij geboren was gewoond. Omdat hij vandaag in een ander huis wonen zou, was er een groot gevoel van frisheid in hem. Dat nieuwe huis zou buiten de stad zijn. Twintig minuten trein Van op het perron begon hij aan het dorp te denken, onafgebroken tans tot hij het dorp zou bereikt hebben. Het dorp was machtiger dan de stad. Hij kon zich niet voorstellen dat er iets voorbij het dorp lag. Aan het eind van de wereld had men een kruis kunnen zetten; dat kruis zou het dorp geweest zijn.

Het Dorp Terwijl zijn jongere broer, Cor, hem opwacht, denkt hij na over het dorp het is beter een gans leven naar de kennis van het dorp te zoeken, het is beter ten slotte het dorp te kennen, dan slechts half de wereld. Want het dorp is een wereld. Om het te illustreren voegde hij er bij: ‘en de wereld is een groot dorp.

Artistieke invulling Eigenzinnig als we zijn… hebben we de slogan omgekeerd en aangevuld: de wereld kleurt het dorp kleurt de wereld Thema bestaat uit 3 elementen: Wereld, kleur, dorp Zij vullen elkaar aan, en zijn tegelijk tegenstrijdig Kleur is het bindmiddel dat we zoeken

Inspiratiebronnen De WERELD is een DORP, nabij, bekend en toch anders Globalisering voelen we allen, met voor- én nadelen Opwarming van de aarde Waar komen onze dagelijkse dingen vandaan die we vandaag overal kopen in ons dorp: uit heel de wereld! Ons voedsel uit Egypte, Kenia, Zuid-Afrika… Chileense wijn, exotisch fruit… Waar wordt onze kledij gemaakt? Onze computers, GSM’s, smartphones, iPad’s Namaak, “Made in…”, maar weinig nog hier bij ons Goedkope arbeidskrachten, maar ook slechte werkomstandigheden

Inspiratiebronnen KLEUR

Inspiratiebronnen KLEUR geeft diepgang in het dorp en de wereld Symboliek van kleur Rood: kleur van de liefde Oranje: kleur van de verzoening Geel: kleur van de vreugde Groen: kleur van de Hoop Regenbogen (met een pot goud aan het eind ;-) Couleur locale Kleur bekennen Kleur van je stem

Inspiratiebronnen Kinderen geven kleur in ons dorp

Inspiratiebronnen KINDEREN brengen kleur in het dorp KINDEREN zijn de toekomst van de wereld Hoe voed je kinderen op tot wereldburgers? Hoe leren leeftijdgenootjes in het buitenland? Hoe gaan kinderen in Oeganda naar school? Vieren kinderen kerstmis in Bolivia? Hoe spelen kinderen in India in hun dorp?

Inspiratiebronnen Aanvoelen wat er leeft in een dorp in de wereld HIV, hongersnood en tekort aan zuiver drinkwater. Solidariteit zonder grenzen Recht op opvoeding: geeft kleur aan je verdere leven Sikiliza Leo als een teken van solidariteit vanuit ons dorp