“Met Christus opgestaan”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Is er leven na de dood?.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Praktisch dienstbetoon
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Gezang 44 : 1 – 4 Kinderopwekking 185 Matteüs 28 : 5 – 7, 16 – 20
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
God en ons.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levendmakende Kracht.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
“Met Christus gezeten in de hemel”
Hoe luister je naar de wet van God?
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
1 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5 donderdag 15 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 5.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Het evangelie van de opstanding
"het woord der verzoening"
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Hemels denken.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
In Perspectief.
in nieuwheid van leven wandelen
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
de brief aan de Romeinen
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Transcript van de presentatie:

“Met Christus opgestaan” Hartelijk welkom bij deze 13e Bijbelstudie: “Met Christus opgestaan”

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  Één plant met Jezus geworden!

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op!

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op! Gestorven om te LEVEN, gestorven om vrucht voort te brengen

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op! Gestorven om te LEVEN, gestorven om vrucht voort te brengen * Worm (Ps. 22)

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op! Gestorven om te LEVEN, gestorven om vrucht voort te brengen * Worm (Ps. 22) * Jezus (Jes. 53)

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op! Gestorven om te LEVEN, gestorven om vrucht voort te brengen * Worm (Ps. 22) * Jezus (Jes. 53) * Tarwekorrel (Joh. 12)

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op! Gestorven om te LEVEN, gestorven om vrucht voort te brengen * Worm (Ps. 22) * Jezus (Jes. 53) * Tarwekorrel (Joh. 12) * U en ik… (Rom. 6:4)

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op! Gestorven om te LEVEN, gestorven om vrucht voort te brengen * Worm (Ps. 22) * Jezus (Jes. 53) * Tarwekorrel (Joh. 12) * U en ik… (Rom. 6:4) In de doop zien we de geestelijke realiteit/positie van een christen! De doop laat zien wat er innerlijk met een christen is gebeurd…!

Uitgangspunt Romeinen 6: 1-6 Tot geloof gekomen  één plant met Jezus geworden! Toen Christus stierf, stierf ik  Toen Christus opstond, stond ik op! Gestorven om te LEVEN, gestorven om vrucht voort te brengen * Worm (Ps. 22) * Jezus (Jes. 53) * Tarwekorrel (Joh. 12) * U en ik… (Rom. 6:4) In de doop zien we de geestelijke realiteit/positie van een christen! De doop laat zien wat er innerlijk met een christen is gebeurd…! Gekruisigd met Hem Begraven met Hem Opgestaan met Hem

Vanavond bestuderen we drie belangrijke gebeurtenissen: 1. Een opstanding in het VERLEDEN 2. Een opstanding in het HEDEN 3. Een opstanding in de TOEKOMST

1. Een opstanding in het VERLEDEN

1. Een opstanding in het VERLEDEN Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden!

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden!

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden!

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden! Maar…:

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden! Maar…: De opstanding van Jezus vormt juist het fundament van ons geloofsleven (1 Kor. 15)

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden! Maar…: De opstanding van Jezus vormt juist het fundament van ons geloofsleven (1 Kor. 15) 1. Met de opstanding van Jezus is het Woord van God vervuld! (vers 3-4)

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden! Maar…: De opstanding van Jezus vormt juist het fundament van ons geloofsleven (1 Kor. 15) 1. Met de opstanding van Jezus is het Woord van God vervuld! (vers 3-4) 2. Jezus heeft met Zijn opstanding de zonde, de dood en de satan overwonnen!

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden! Maar…: De opstanding van Jezus vormt juist het fundament van ons geloofsleven (1 Kor. 15) 1. Met de opstanding van Jezus is het Woord van God vervuld! (vers 3-4) 2. Jezus heeft met Zijn opstanding de zonde, de dood en de satan overwonnen! 3. De prediking en ons geloof is nu niet tevergeefs (vers 14 en 17)

1. Een opstanding in het VERLEDEN Mythe: Een verhaal dat de handelingen van goden en godinnen tot onderwerp heeft; een onzinverhaal dat als waar aangenomen wordt! Lukas 24:1-6a is voor velen een mythe geworden! Maar…: De opstanding van Jezus vormt juist het fundament van ons geloofsleven (1 Kor. 15) 1. Met de opstanding van Jezus is het Woord van God vervuld! (vers 3-4) 2. Jezus heeft met Zijn opstanding de zonde, de dood en de satan overwonnen! 3. De prediking en ons geloof is nu niet tevergeefs (vers 14 en 17) Christenen zijn geroepen om ook in 2014 pal te blijven staan voor deze waarheid!

2. Een opstanding in het HEDEN

2. Een opstanding in het HEDEN Filippenzen 3:10

2. Een opstanding in het HEDEN Filippenzen 3:10 1. Paulus verlangt het leven van Jezus ook daadwerkelijk te leven!  dat de kracht van Jezus’ opstanding zich in en door hem heen manifesteert!

2. Een opstanding in het HEDEN Filippenzen 3:10 1. Paulus verlangt het leven van Jezus ook daadwerkelijk te leven!  dat de kracht van Jezus’ opstanding zich in en door hem heen manifesteert! 2. LET OP! De opstanding is dus niet alleen een feit, maar ook een kracht…

2. Een opstanding in het HEDEN Filippenzen 3:10 1. Paulus verlangt het leven van Jezus ook daadwerkelijk te leven!  dat de kracht van Jezus’ opstanding zich in en door hem heen manifesteert! 2. LET OP! De opstanding is dus niet alleen een feit, maar ook een kracht… Zondaar in Adam’s zondige familie Met Christus begraven Met Christus opgestaan als een nieuw persoon IN Christus Met Christus gekruisigd

2. Een opstanding in het HEDEN Filippenzen 3:10 1. Paulus verlangt het leven van Jezus ook daadwerkelijk te leven!  dat de kracht van Jezus’ opstanding zich in en door hem heen manifesteert! 2. LET OP! De opstanding is dus niet alleen een feit, maar ook een kracht… 3. De kracht waarmee Jezus opstond uit de dood, is dezelfde kracht waarmee de gelovige mag staan en leven in de wereld van vandaag! Bewijs?

2. Een opstanding in het HEDEN Filippenzen 3:10 1. Paulus verlangt het leven van Jezus ook daadwerkelijk te leven!  dat de kracht van Jezus’ opstanding zich in en door hem heen manifesteert! 2. LET OP! De opstanding is dus niet alleen een feit, maar ook een kracht… 3. De kracht waarmee Jezus opstond uit de dood, is dezelfde kracht waarmee de gelovige mag staan en leven in de wereld van vandaag! Bewijs? Romeinen 8:11-13

2. Een opstanding in het HEDEN Hoe kunt u weten dat u het opstandingsleven van Jezus leeft?

2. Een opstanding in het HEDEN Hoe kunt u weten dat u het opstandingsleven van Jezus leeft? 1. Romeinen 6:4 4 Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood, opdat evenals Christus uit de doden is opgewekt tot de heerlijkheid van de Vader, zo ook wij in een nieuw leven zouden wandelen.

2. Een opstanding in het HEDEN Hoe kunt u weten dat u het opstandingsleven van Jezus leeft? 1. Romeinen 6:4 2. Romeinen 6:12-13 12 Laat de zonde dan niet in uw sterfelijk lichaam regeren om aan de begeerten daarvan te gehoorzamen. 13 En stel uw leden niet ter beschikking aan de zonde als wapens van ongerechtigheid, maar stel uzelf ter beschikking aan God, als mensen die uit de doden levend geworden zijn. En laat uw leden wapens van gerechtigheid zijn voor God.

2. Een opstanding in het HEDEN Hoe kunt u weten dat u het opstandingsleven van Jezus leeft? 1. Romeinen 6:4 2. Romeinen 6:12-13 3. 2 Korinthe 5:15 15 En Hij is voor allen gestorven, opdat zij die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem Die voor hen gestorven en opgewekt is.

2. Een opstanding in het HEDEN Hoe kunt u weten dat u het opstandingsleven van Jezus leeft? 1. Romeinen 6:4 2. Romeinen 6:12-13 3. 2 Korinthe 5:15 4. Kolossenzen 3:1-3 1 Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit. 2 Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn, 3 want u bent gestorven en uw leven is met Christus verborgen in God.

2. Een opstanding in het HEDEN Hoe kunt u weten dat u het opstandingsleven van Jezus leeft? 1. Romeinen 6:4 2. Romeinen 6:12-13 3. 2 Korinthe 5:15 4. Kolossenzen 3:1-2

3. Een opstanding in de TOEKOMST 1 Thessalonicenzen 4:13-18

3. Een opstanding in de TOEKOMST 1 Thessalonicenzen 4:13-18

1. Een opstanding in het VERLEDEN 2. Een opstanding in het HEDEN 3. Een opstanding in de TOEKOMST “Zo dan, troost elkaar met deze woorden!” (1 Thess. 4:18)