Jezus roept de leerlingen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

De houding van een discipel
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
O P EEN ZEKERE DAG STOND J EZUS AAN DE OEVER VAN HET MEER VAN G ENNÉSARET, TERWIJL DE MENSEN OP H EM AANDRONGEN OM HET WOORD G ODS TE HOREN.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Max en de Maximonsters.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
vijf broden en twee vissen
HOLLANDSE MAATJES.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De beloning van de dwerg
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
… en wat wil Jezus van jou?
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Een romantisch sprookje
Anne-Frank.
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
EEN VERRASSING KRIJGEN
…..overrompeld door verdriet
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Dagboek van een vrouw.
Ik had een droom verleden nacht,
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
PANTOFFELS.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Het verhaal van Pasen.
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
De legende van de partyhut
Een liefdesgeschiedenis
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Ook Thomas niet zien toch geloven
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Liturgie ♪ 138:1,2,4 ♫ KND Voor we gaan ♪ 67:1,2 ♪ 314:1,2,3 ✝ LUC5:1-11 ♪ 317:1,2,3 ▶ Visloze Vissers ♪ 513:1,2,3 ♪ 838:1,3,4 Zondag 7 februari 2016.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Heb je je boot verlaten?.
Transcript van de presentatie:

Jezus roept de leerlingen

Simon was moe. Met trage bewegingen spoelde hij de netten en keek na of er geen gaten moesten hersteld worden. De hele nacht hadden hij en zijn broer Andreas keihard gewerkt in hun vissersboot, maar ze hadden niet eens genoeg gevangen om er behoorlijk van te eten. Om te verkopen was er al helemaal niets over. Geen geld in het laatje dus. Die stomme vis wilde gewoon niet bijten.

Een eindje verder zag hij een groep mensen langs de oever van het meer wandelen. Die man Jezus stond in hun midden en praatte maar raak. Voor Simon hoefde dat allemaal niet. Hij was niet geïnteresseerd in mensen die te veel praatten. Werken kwam voor hem op de eerste plaats

Kwam die Jezus nu naar hem toe. Inderdaad. “Hallo, Simon”, zei Hij Kwam die Jezus nu naar hem toe. Inderdaad! “Hallo, Simon”, zei Hij. “Mag ik een eindje meevaren in je boot? Dan kunnen we wat vis ophalen.” Simon grijnsde. “Mijn broer en ik hebben ons de hele nacht uitgesloofd, en bijna niets gevangen”, zei hij. “Maar als meneer het wil, proberen we het nog een keer.” Dan kan Hij zelf zien dat vissen wel wat moeilijker is dan praten, dacht Simon. “Vaar daarheen, naar het diep water”, wees Jezus. “En gooi daar je netten uit.”

Simon deed wat Jezus vroeg. Hij geloofde niet dat het zou lukken Simon deed wat Jezus vroeg. Hij geloofde niet dat het zou lukken. In diep water had je nog minder kans om de vis te slim af te zijn. Samen vertrokken ze.

Toen ze het net weer wilden ophalen, leek het ergens vast te zitten Toen ze het net weer wilden ophalen, leek het ergens vast te zitten. Ook dat nog dacht Simon kwaad. Maar het net zat niet vast. Het was zwaar, omdat het helemaal vol zat. Zo vol, dat ze het onmogelijk aan boord kregen.

Simon riep naar Johannes en Jakobus, die in een boot vlakbij voeren Simon riep naar Johannes en Jakobus, die in een boot vlakbij voeren. Ze kwamen helpen en samen brachten ze twee volle boten vis aan land. Ze konden hun ogen niet geloven. Zoveel vis! Simon keek Jezus verwonderd aan. Jezus lachte. “Jij bent gewoon een goede visser, dat is wel duidelijk!” zei Hij. “Volgens mij kun je ook heel goed mensen vangen. Hen helpen als ze problemen hebben. Zorgen dat iedereen erbij hoort. Wil je dat niet eens proberen?

Simon zei niets, maar hij liet zijn netten liggen en volgde Jezus Simon zei niets, maar hij liet zijn netten liggen en volgde Jezus. Ook Andreas, Johannes en Jakobus gingen voortaan met Jezus mee. ‘s Avonds schoot Simon opeens in de lach. “Jij bent toch wel de beste visser, Jezus!” zei hij. “En dan bedoel ik niet die volle netten van vanmorgen. Nee, Jij hebt ons gevangen, mijn broer, mijn broer en mij!” Jezus knikte. “Ik ben ook heel blij met Mijn vangst”, zei hij