“Wat staat in de dikke van Dalen”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Basisboek Interviewen 3e druk 2012
Praten met kinderen over de wereld !
Het tweede werkstuk.
Jongeren blijken vaak wel te weten wat gezond is, maar het ook uitvoeren is een volgende stap. We maken namelijk de hele dag door keuzes en worden continue.
Leren in vijf dimensies
Uitslag enquête over online pesten
Visual Knowledge Building
presentatie NPV 10 oktober 2012
Les 33 Dit wordt mijn spreekbeurt
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Competentie 12 Kritiek geven en kritiek ontvangen
Schoolrijpheid Infoavond 2 februari 2012.
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (96% in 2010) Goed:94% (96% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Slecht:0%
Een lessenserie van drie lessen
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
Autisme en intelligentie
1.Ga naar 2.Kijk rustig rond. 3.Laat een foto van je trekken. 4.Ga naar
Media en creativiteit Het creatieve proces Jaar 2 medmec05 les 5.
Media en creativiteit module 2 Identiteit Jaar 1.
Media en Creativiteit MEDMEC01 Roelof de Vries Les 5.
Presentatie Ruud van Dijk: “Het puberende brein” van Eveline Crone
Straatsburg werkweek havo september Opdracht Nederlands Wat ga je doen? -In groepjes van negen tot twaalf leerlingen, -bereid je je voor op school.
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
De spreekbeurt..
les 12 - tekstplan, wikispaces
Persoonlijke en sociale vaardigheden van de commerciële professional
Ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters(?)
Begeleiden, hoe doe je dat?
Kennis verbreden en verdiepen
N T E R C I E F D E K N A CREATIEF DENKEN.
Kennis verbreden en verdiepen
Opstel schrijven.
BLOG PRESENTATIE 14 OKTOBER 2014RICK SEVERS. A/B TEST Ook voor midden/klein bedrijf Voorbeeld Bol.com: Homepage A en Homepage B.
Werkhoudingsproblemen bij hoogbegaafde kinderen
Samenvatting ‘Communiceren kun je leren’
Visie & Strategie.
Gewoontes / verslaving
Samenvatten.
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Presenteren en communiceren
Onze doelen en visie in beeld
PSO. Praktisch school onderzoek.
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Groepsdynamica & Interactief communiceren
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
DE NIEUWSGIERIGE KLEUTER IN DE SLOOPHOEK
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
FAALANGST DE BAAS.  Mijn naam:Annet Nelisse-Verlare  Werkzaam: O.b.s. OllieBBommel  Opleiding:Training “Faalangst de Baas” via Ortho Consult.
Nederlands Vrijdag 11 maart 2VA.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Leesvaardig Examentraining.
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Groep 4 Begrijpend lezen lezen
Observeren en begeleiden van kleine groepen
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
4 HAVO wiskunde A hoofdstuk 4 n.a.v. de proef
KEUZE OPDRACHT Kies een van de afbeeldingen uit en teken ze volgens de opdrachten op het werkblad die je van de docent hebt gekregen.
Nee Zeggen!.
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Jonas Wood.
Excursiedidactiek Radboud Docenten Academie
BOM-model PV 25/03/2014.
E health, Domotica en E-learning
Havo lesboek deel 1 ~ Hoofdstuk 1
Transcript van de presentatie:

“Wat staat in de dikke van Dalen” Abstraheren(abstraheerde,heeft geabstraheerd)1 ontdoen van het bepaalde of toevallige ,van het concrete, als begrip afleiden 2 in gedachte afzonderen 3(taalk.)afleiden Abstract niet als vorm voorstelbar, film: abstracte kunst is de eerste doelbewuste poging het onverbeelde te veerbeelden. Abstraheren en Inductief redeneren

http://www.youtube.com/watch?v=QsCD8Dof0yM Abstraheren en Inductief redeneren

Geen opweken van gevoelens. Kleren Klederdracht Geen opweken van gevoelens. Kleren Militaire uniform Geen opweken van gevoelens. Geen verband gelegd Niet geabstraheerd

Kleren Kleren Opweken van normale gevoelens Klederdracht Militaire uniform gelijk zetten aan een klederdracht. Opweken van rare gevoelens. Een verband gelegd Wel geabstraheerd

Waar zie je het abstracte ?? Nadia Plesner

Mooie chihuaha en tas…. Goed geabstraheerd??

Kleren Klederdracht Opweken van normale gevoelens of geen gevoelens m.b.t de context. Kleren Militaire uniform gelijk zetten aan een klederdracht. Opweken van rare en grappige gevoelens tegelijk. Niet of fout geabstraheerd. Wel geabstraheerd

Het abstracte vraag patroon… Aandacht vragen voor de humanitaire ramp in Darfur De kunstenares tekende het jongentje met handtas ,omdat zij zich verbaasde over `nietszeggende celebraties ´als Paris Hilton(chihuahua en designtas) maar nauwelijks over het conflict in Darfur.

Abstraheren moet men leren…. Welk deel van het brein is op 10-jarige leeftijd klaar? ‘In de kindertijd ontwikkelen zich eerst vaardigheden zoals horen en zien, motorische vaardigheden en taal. Rond het tiende jaar zet de ontwikkeling van het abstract denken, leren logisch denken en redeneren goed door. Dat wil zeggen: bij kinderen in een stimulerende omgeving met hoogopgeleide ouders. Bij kinderen van lageropgeleide ouders gebeurt dat later. Kennelijk is de omgeving mede bepalend voor de uitgroei van het brein. We raken er steeds meer van doordrongen dat er bij de geboorte alleen een bouwtekening in de genen is vastgelegd. Het ligt vervolgens aan de aannemer – de ouders, de omgeving en de Docenten – hoe effectief er met die blauwdruk wordt omgesprongen. Bijvoorbeeld: het kind heeft volgens de bouwtekening een IQ van tussen de 80 en de 140. Het zijn dan de omgevingsfactoren die bepalen of het een IQ krijgt van 90, 100 of 130.’ Is er abstractie in deze tekst?

Handige tips als je ,je leerlinge abstract wil laten denken. Kies zelf de informatiebron.

Handige tips als je ,je leerlinge abstract wil laten denken. Kies zelf de informatiebron. Begin met een makkelijk voorbeeld.

Handige tips als je ,je leerlinge abstract wil laten denken. Kies zelf de informatiebron. Begin met een makkelijk voorbeeld. Laat de leerling kernwoorden of essentiële onderdelen samenvatten/verzamelen.

Handige tips als je ,je leerlinge abstract wil laten denken. Kies zelf de informatiebron. Begin met een makkelijk voorbeeld. Laat de leerling kernwoorden of essentiële onderdelen samenvatten/verzamelen. Begeleid je leerlingen door de bron van Informatie.

Handige tips als je ,je leerlinge abstract wil laten denken. Kies zelf de informatiebron. Begin met een makkelijk voorbeeld. Laat de leerling kernwoorden of essentiële onderdelen samenvatten/verzamelen. Begeleid je leerlingen door de Informatiebron. Geef een opdracht informatie te zoeken waarvoor dit patroon ook geldt.

Inductief redeneren Kijk naar het filmpje Inductief redeneren

Zo ga je da dan inductief redeneren. Eerste situatie. Kijk naar de afbeelding en zeg wat je er van vindt Inductief redeneren

Tweede situatie Kijk ook hier naar de afbeelding wat je er van vindt..

Het bijhorende diagram

Wat denk je nu? Hoe bevalt jullie mijn uitleg over het onderwerp inductief redeneren??

Wat denk je nu? Hoe bevalt jullie mijn uitleg over het onderwerp inductief redeneren?? Heb ik mijn presentatie goed voorbereid??

Wat denk je nu? Hoe bevalt jullie mijn uitleg over het onderwerp inductief redeneren?? Heb ik mijn presentatie goed voorbereid?? Wat voor een conclusie trek je??

Wat denk je nu? Hoe bevalt jullie mijn uitleg over het onderwerp inductief redeneren?? Heb ik mijn presentatie goed voorbereid?? Wat voor een conclusie trek je?? Hoezo trek je deze conclusie??

Wat denk je nu? Hoe bevalt jullie mijn uitleg over het onderwerp inductief redeneren?? Heb ik mijn presentatie goed voorbereid?? Wat voor een conclusie trek je?? Hoezo trek je deze conclusie??

Jullie hebben een of meerdere conclusies getrokken Conclusie de presentator is een Sukkel Eerste fout geen afbeelding Tweede fout afbeelding Derde fout geen filmpje Vierde fout geen diagram Gefeliciteerd jullie hebben inductief geredeneerd..

Vragen of opmerkingen?? Behalve over mijn goed voorbereide presentatie…