De villa Ephrussi Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 12/2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KBO Landhorst Zomaar wat over KBO Landhorst
Advertisements

3 Matisse tot Malevich Matisse en Picasso
Automatische diapresentatie.
Mijn spreekbeurt gaat over….
Maak een tentoonstelling
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 07/2010
Romantiek en realisme 12 vwo.
Vertaald uit het Spaans.
Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou
Onderwerp in deze les De Middeleeuwse Wereld.
De renaissance 1.2.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
HET STADJE BAGNOREGIO Dit stadje is bekend voor zijn markante ligging op de top van een kaap. Het is enkel toegankelijk voor voetgangers via een loopbrug.
Pablo Picasso Lynn Meulenhof 6de leerjaar Mater Dei Centrum
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Meer Moderne kunstenaars
Kenmerk 19 19a Het veranderende mens- en wereldbeeld van de Renaissance 19b en het begin van een nieuwe wetenschappelijke belangstelling Les 1: Renaissance.
Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip
Vertaald uit het SpaansFreddy Storm 01/2010 De metro van Stockholm wordt beschouwd als “de grootste kunstgalerij ter wereld". Er zijn 3 hoofdlijnen:
Meer Moderne kunstenaars
Moderne Kunst.
Paragraaf 6.3 Vorige les: De Gouden Eeuw Deze les: - bezoek
PPSX H – 658 Bezoek aan De stad Kortrijk Deel 2 Fotografie: Julia ©
De wereld van Mondriaan
LEVE DE ZESTIGJARIGE LEEFTIJD !
Geniet van deze muziek en tekst en stuur hem
Vincent Van Gogh Door Vincent.
Leonardo Davinci Door Lisa en Gemma.
De Franse revolutie.
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
Je hebt er zeker over horen spreken, maar zelf gezien of beleefd...?
Griekse kunst 3.5A.
Les 1 De wereld staat in brand
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
Colenbrander & Roy villevoye
Franse toeristische sites opgenomen in de lijst ‘Werelderfgoed’ van de UNESCO « United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization » ~
Schilderijen uit verschillende perioden van zijn leven
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.
Claire van Gulik Amber de Haan
Mijn museum Gemaakt door Xander.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Vertaald uit het Frans - Freddy Storm 09/2010
Verzameling. Iedereen heeft in zijn leven wel eens iets verzameld. Het kan gaan om de kleinste dingen tijdens kindertijd of de grootste wanneer men volwassen.
16/09/ /09/
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Men denkt aan foto’s maar het zijn SCHILDERIJEN !
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
Robert Wadlow ( ) Robert Wadlow, geboren op 22 februari 1918 in Alton, Illinois, Verenigde Staten, woog.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm – 06/2010
Kastelen in Nederland Een korte speurtocht.
Kastelen in Nederland Een korte speurtocht.
Hoofdstuk 1: de 15e en 16e eeuw
Geef je huid een goede scrubbeurt! Na de zomer kan je mooie zongebruinde huid helaas veranderen in een vaal uitziende huid met pigmentvlekken. Je huid.
Renaissance en Opstand
Gruyèr es Muziek: Bert Kaempfert Time to love Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 08/2010.
Theo van Doesburg is de oprichter van het tijdschrift
14/09/ Dit is het standbeeld van Dalida...Dalida was een zeer bekende zangeres die zelfmoord heeft gepleegd. Dalida (Caïro,
De humor van ( ) Zijn echte naam is Samuel Clemens. Hij werd geboren in 1835 in Missouri en gestorven in 1910 na carrière als schrijver en humorist.
4 Catharina de verzamelaar Catharina de Grootste.
Vincent van gogh Na zijn dood is het een feit dat hij tot de grootste schilders behoort.
Presentatie Licht – Kleur – Vorm
Stadswandeling Antwerpen: deel 1
EEN ZEER ORIGINEEL OPTREKJE
Renaissance De Renaissance betekent wedergeboorte.
Franse toeristische sites ‘Werelderfgoed’ van de UNESCO
Het Koninkrijk van een Prinses
EEN ZEER ORIGINEEL OPTREKJE
De schatkamer! 1 Hermitage Amsterdam.
Transcript van de presentatie:

De villa Ephrussi Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 12/2010

De villa Ephrussi van Rothschild, ookVilla Ile-de-France genoemd, is een van de mooiste renaissancepaleizen aan de Azurenkust, door de barones Béatrice Ephrussi de Rothschild (1864-1934) gebouwd op de top van Cap Ferrat tussen 1905 en 1912. Negen tuinen omringen de villa op een oppervlakte van 7 ha. Op 5 juni 1883 trouwet Béatrice de Rothschild, dochter van baron Alphonse de Rothschild, op 19-jarige leeftijd met de bankier-miljardair Maurice Ephrussi, een Russische Jood. Het echtpaar is gepassioneerd door architectuur, natuur en kunst. Ze verzamelen somptueuze verblijven en zeldzame voorwerpen. De barones leidt een leventje zoals dat van de Franse koningin Marie-Antoinette. De «Villa Ephrussi de Rothschild» is geïnspireerd op de somptueuze paleizen van Florence en Venetië. Deze streek in Zuid-Frankrijk was in het begin van de 20e eeuw het mekka van zeer moderne villegiatuur en van de grootste fortuinen van Europa en Noord-Amerika.

Zicht op de rede van Villefranche-sur-mer vanuit de villa Ephrussi.

Bovenaan galerijen met Spaans-Moorse gewelven, afgeboord met balkons. In de overdekte patio ondereteunen mooie kolommen in roze marmer uit Verona bogen in de stijl van de Italiaanse renaissance. Bovenaan galerijen met Spaans-Moorse gewelven, afgeboord met balkons.

De overdekte patio

Deze patio, waar Béatrice haar recepties gaf, heeft zijn doel als galerie behouden. Men ziet er een collectie middeleeuwse en renaissancekunst, waaronder een schilderij toegeschreven aan de Venetiaan Carpaccio (ca. 1460-1525), dat een condottiere voorstelt.

Marmeren beelden rond een mooi meubel met inlegwerk uit de 18e eeuw.

Deze zeer mooie deur brengt u in de salons Lodewijk XV, Lodewijk XVI, het boudoir van de appartementen van mevrouw Béatrice Ephrussi en de salons van het porselein. Beschouwd als een van de mooiste verzamelingen van porselein van Sèvres en Vincennes, bevat deze collectie uitzonderlijke stukken. Door haar levensloop, haar passie voor de Franse 18e eeuw en het exotisme, behoort mevrouw Ephrussi volledig tot de lijn grote verzamelaars van de kunst uit die tijd : Cernuschi, Jacquemart-André, Wallace, Frick, zonder de talrijke leden van haar familie, Edmond de Rothschild, Ferdinand de Rothschild (Waddesdon) te vergeten…

Salon des porcelaines

Vazen in porselein van Sèvres en Vincennes.

Salon van het porselein

1864 - Op 14 september wordt Béatrice Charlotte geboren in het hotel Talleyrand, 2 rue Saint-Florentin in Parijs. 1883 - Béatrice huwt op 19-jarige leeftiijd een Russische bankier van 34 jaar, een vriend van haar ouders. 1905 – Overlijden van Alphonse de Rothschild, vader van Béatrice. Zij erft 7 hectaren op Cap-Ferrat, waar ze haar droomvilla laat bouwen. 1907 – Begin van de werken. 1911 – Overlijden van d emoeder van barones Béatrice de Rothschild. Aankoop van een terrein in Monte-Carlo. 1912- De villa « Ile de France » kan worden bewoond. 1916 – Overlijden van Maurice Ephrussi. 1934 - Béatrice sterft in Davos (Zwitserland) en wordt begraven op het kerkhof Père Lachaise in de familiekelder. 1991 – De leiding van het museum wordt toevertrouwd aan de vereniging Culturespaces die ook andere uitzonderlijke plaatsen in Frankrijk en Europa beheert.

Informatie ter plaatse verzameld. Persoonlijke foto’s. Muziek : Wals van Strauss door André Rieu. Concept en realisatie : L. Cavallari. April 2009. Lilymage1@gmail.com

voor meer dan 2500 Powerpoints, click op onderstaande hyperlink Einde voor meer dan 2500 Powerpoints, click op onderstaande hyperlink www.free-powerpoints.goedbegin.be