Genade.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De gevolgen van de zonde
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De christelijke boodschap
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Gelukkig Gereformeerd: avond 1
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
God en ons.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Deel II verzoening.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Van de GENADE vervallen.
Kommer en kak Of Vrijheid?.
GOED NIEUWS.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
We lezen: Efeze 2 De preek is nr 3 in serie Dordtse LeeFregels Dode mensen en een overvloedig goede God Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Het evangelie van de opstanding
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1.
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Transcript van de presentatie:

Genade

Efeze 2:4 Maar omdat God zo barmhartig is, omdat de liefde die hij voor ons heeft opgevat zo groot is, 5 heeft hij ons, die dood waren door onze zonden, samen met Christus levend gemaakt. Ook u bent nu door zijn genade gered. 6 Hij heeft ons samen met hem uit de dood opgewekt en ons een plaats gegeven in de hemelsferen, in Christus Jezus. 7 Zo zal hij, in de eeuwen die komen, laten zien hoe overweldigend rijk zijn genade is, hoe goed hij voor ons is door Christus Jezus. 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. 10 Want hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid.

Psalm 7:12 God is een rechtvaardige Rechter 2 Timotheus 2:13 Zelfs als wij geen geloof meer hebben, blijft Hij ons trouw. Hij kan ons niet verstoten, omdat wij een deel van Hem zijn; Hij zal altijd doen wat Hij beloofd heeft.

Romeinen 3:10 Zo staat er ook geschreven: ‘Er is geen mens rechtvaardig, zelfs niet één, 11 er is geen mens verstandig, er is geen mens die God zoekt. 12 Allen hebben ze zich afgewend, heel de mensheid is verdorven. Er is geen mens die nog het goede doet, er is er zelfs niet één.

De wet 1e wet: Hem te verwerpen is de dood. . 2e wet: Hem te volgen, Hem te dienen en Hem te aanbidden is Leven.

Gal. 5:1: ,,Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen.’’ Gal. 3:13: ,,Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek der wet door voor ons een vloek te worden; want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die aan het hout hangt.’’

Heb h6 dl3-1957 597 Niet het eten van voedingsmiddelen en dit te doen en dat te doen, om het lichaam te volmaken, u zult dat nooit hebben. En je moet met dit stoppen, en dat doen, en dit doen, en dat doen, dat is de wet. Dat is iemand die zich aan de wet houdt. Wij geloven niet in de wettische vorm van redding.

gemanifest zonen gods-1960 dl6 599 U zult fouten maken, u zult vallen, u zult opzettelijk verkeerd doen, u zult weggaan en dingen doen. Dat betekent niet dat u verloren bent, dat betekent dat u correcties zult gaan krijgen.

Blijf van de afgrond vandaan

Goede werken?

Genade is wat God voor u deed, door genade bent u gered. En werken is wat u doet uit waardering voor de genade die Hij aan u bewees. Gem.tijdperk.boek Goede werken zullen u niet zalig maken, maar zij zullen voortkomen uit een gered leven als vrucht voor de Heer. Ik geloof in goede werken. Zelfs al zou iemand niet gered zijn, dan behoort hij toch goede werken te doen en het er zo goed mogelijk af te brengen.

HEB h2 dl2 173 Het is allemaal genade. Het is helemaal niet wat u doet HEB h2 dl2 173 Het is allemaal genade. Het is helemaal niet wat u doet. Het is wat Hij reeds heeft gedaan voor u. Nu, u kunt niet één ding doen om uw redding te verdienen. Uw redding is een gave.

Stop met ploeteren Hij weet dat het niet lukt Hij stierf ervoor Rust