Welkom Informatiebijeenkomst Dorpsraad Den Ham. Welkom Informatiebijeenkomst Dorpsraad Den Ham.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Demografische veranderingen: Mijn dorp over 10 jaar
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
‘Besturen & beleid maken’
Bouwen doen we zo! Sjoerd & Remco Studenten van MBO – Bouwkunde niveau4.
Uitslag VERON / VRZA afdeling ‘t Gooi enquête januari 2012 Bestuur van VERON en VRZA afdeling ‘t Gooi presenteren de uitslag van de enquête welke gehouden.
Visie ‘t Haarhoes Noordijk 24 april 2013.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Stage gemeente Neerijnen Kerntaak 3B
Dorpstuintjes in Heusden?. Wat?  Volkstuin = Samentuin = Dorpstuin  Een ruimte waar burgers op 1 locatie een groentetuin op een ecologische wijze bewerken.
Marco Oving Projectleider
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Debatavond over de toekomst van Stein 8 juni 2011 MFC Berg aan de Maas.
1.Geschiedenis tot nu toe. 2.Wat is er al voor elkaar? 3.Belemmeringen/kansen 4.En wat wenst u nu en hoe wilt u zich er voor inzetten? 5.Tenslotte…. Waar.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Werksessie Inspiratiedag Samen nog sterker
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Een continue vakantiegevoel dankzij Audit & Control
AV sportfunctionarissen Izegem – 22 april 2010 Sociaal tarief Torhout.
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
Geen geld naar onnodige stenen, maar naar activiteiten Advies aan bestuur gemeente Oss over de voorzieningen in het dorpengebied Herpen in 2030.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Praktische Opdracht CKV
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Doelstellingen formuleren
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Openbare vergadering 26 november Activiteiten Dorpsplatform 2012 Contact met Gemeente Ondersteuning van burgerinitiatieven Buurtbusproject AED project.
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Welkom in groep 5.
Subsidiereglementen voor culturele verenigingen. Bouwstenen Waarom wordt ondersteuning gegeven? Wie komt in aanmerking? Waarvoor kan je ondersteuning.
Startbijeenkomst Dorpsplan … ‘Een dorpsplan maken; leefbaarheid in perspectief’
Interpreteren van data
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
Pastoraat nieuwe stijl. Wat was ook al weer de aanleiding? Wat is er na de vorige keer gebeurd? Hoe ziet het er nu uit? Help! Tips hebben we nodig. Hoe.
Wat ik wil…..
Exploitatie mfa’s Dan pas de H-vraag:
Niet iedere leerling krijgt het Schoolgeld dat hij of zij nodig heeft. En kan gereformeerd onderwijs volgen waar hij of zij dat zou willen. Het kan zijn.
Algemene Bewonersvergadering Dinsdag 10 maart uur (inloop vanaf uur)
Echte Burgerparticipatie
Deltion College Engels A1 Spreken/Presentaties[Edu/002] thema: Welcome… can-do : kan een korte, vooraf geoefende mededeling doen aan een groep © Anne Beeker.
Samenvatting Havo 5.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
GEWOON IEMAND ZIJN ..
Een burgertop…. Waar komt het idee vandaan? Eén dag met elkaar nadenken over de toekomst van gemeente/ stad - door burgers - loting gelijkwaardige.
1 : De sollicitatie-brief + Curriculum vitae 2 : Het sollicitatie-gesprek 3: Vervolgprocedures SLC21 : Solliciteren.
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
1 Cultuur Profielen & Programma’s GEDRAG Visie op leiderschap persoonlijke beleving business strategie transfer.
27 september 2012 Tijd voor ontmoeting. Programma uur - Opening uur - Onderzoek cliëntenparticipatie uur – Programma.
Erve Kampboer Dorpshuis krabbelt op. Geschiedenis Problematiek Interventie traject Acties Resultaten en Ontwikkelingen Toekomst.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Jaarvergadering DV/DR Maandag 07 maart Agenda Opening Ingekomen stukken Notulen jaarvergadering 20 maart 2015 Jaarverslag dorpsvereniging 2015 Jaarverslag.
WIJKSCHOUW EERDE ZATERDAG 27 OKTOBER UUR Vanaf De Brink.
Dit is world servants! Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander.
De Bolster Sambeek - buitenruimte.nu - november 2014.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
In contact blijven en overleggen met de gemeente provincie en alle andere belanghebbenden. Communiceren met de inwoners van Lomm Uitvoeren van de maatregelenkaart.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
DORPSONTWIKKELINGSPLANNEN projectwethouders Carine Blom en Jan Brenninkmeijer.
Bouwen aan de toekomst II
14 december resultaten van 3 jaar samen aan de slag
Instrument voor ontmoeting, een verbonden buurt en meer:
Wie kent ons nog niet? Welkom Drents Energieloket 5 oktober 2018
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Speeltuincommissie Stiens
Transcript van de presentatie:

Welkom Informatiebijeenkomst Dorpsraad Den Ham

Welkom Informatiebijeenkomst Dorpsraad Den Ham

Agenda Wat heeft de dorpsraad bereikt Burgerparticipatie bibliotheken Project ‘Zwembad de Groene Jager’ Dick Bolman Project ‘Reuring op de Brink’ Erik Hemmink Project ‘Hammer Huys’ Harm te Winkel Aandachtspunten komende tijd Einde; Informele informatie uitwisseling

Bereikt Bibliotheek in Den Ham niet gesloten Oplossing bij knelpunten Bussinckhof Mee helpen voorkomen snelheid naar 60 km Den Ham – Ommen Politiepost terug in Den Ham Straatverlichting Grotestraat versneld gerepareerd Gladheidsbestrijding besproken met Gemeente

Burgerparticipatie bibliotheken Toekomst bibliotheken Twenterand Enquête is uitgezet bij ca bewoners in de gemeente Twenterand (schriftelijk) Enquête online invullen, link op de website Uitkomsten worden besproken in klankbordgroep die het college adviseert Gerlo Teunis zit namens de dorpsraad in de klankbordgroep

Zwembaden Wordt actueel Wordt waarschijnlijk een onderwerp voor burgerparticipatie Reacties op de website van de dorpsraad geven ons en de gemeente informatie Standpunt: “Een kern die aangemerkt wordt als toeristisch speerpunt kan niet zonder zwembad ‘De Groene Jager’!”

Reuring Reuring op de Brink Hoe is dit ontstaan? Werkgroep reuring op de brink Wat willen wij bereiken met reuring in Den Ham en op de Brink? Stichting promotie Den Ham ( zie schema in bijlage )

Reuring Organisatiestructuur

Reuring Leader subsidie Marketing Hoe nu verder? Activiteiten 2011 Vragen?

‘t Hammerhuys Het Kulturhus in Den Ham

Wat is een kulturhus De plek waar alle activiteiten plaatsvinden Daar zitten alle verenigingen, clubs en clubjes Daar komt iedereen Daar komt iedereen elkaar dus ook tegen Het is het levende centrum van het dorp Wat lijkt er een nu beetje op? De Rank

Waarom een Hammerhuys Omdat U, de bevolking van Den Ham het als prioriteit heeft aangegeven. ( DOP+ ) Omdat alleen een levend dorp aantrekkelijk is Omdat er bedreigingen zijn door - vergrijzing - krimp van de bevolking - structuurvisie GT – 2030 laat dat zien - slecht voor de onroerendgoedprijs, omdat er daardoor leegstand kan ontstaan

Wat moet erin Dienstverlening, in de vorm van Gemeente loket Politiepost Trouwruimte Vergaderruimtes Cursusruimtes Gelegenheid bieden voor cultuur – Muziek – Toneel – Film – Lezingen – Cursussen Etc.

Wie moeten erin Alle verenigingen in het dorp, zoals -‘t Historisch Schouwspel -De toneelverenigingen -Muziekverenigingen -De ouderensoos -De ouderengym -De jongerensoos -De EHBO -Kinderopvang -En nog vele andere clubs, clubjes en groepen.

Hoe krijgen we dat voor elkaar Omdat de overheid dit ook erg belangrijk vindt, maakt men daar geld voor vrij. Omdat de DDH daar een beroep op heeft gedaan, loopt er nu een traject via DOP+. Woensdag vorige week is in het gemeentehuis de aftrap gegeven voor het haalbaarheidsonderzoek. Poolmanagement (V’veen), gaat dat doen.

Het Haalbaarheidsonderzoek Wat houdt dit in Iedere vereniging wordt schriftelijk en mondeling benaderd om te kijken of men mee wil doen Als dat gedaan is wordt er gekeken wat dit heeft opgeleverd Daarna wordt gekeken waar dat allemaal onder dak zou kunnen en dat hoeft niet perse in een en hetzelfde gebouw te zijn Vervolgens wordt naar de exploïtatie gekeken

Realisatie Als dat er allemaal goed uitziet, dan begint de invulling in de praktijk. Het stenen traject Hierbij helpt DOP+ op allerlei fronten, want daar zijn ze voor.

Waarom moet iedereen mee doen Het is een publiek geheim dat de toekomst van de Rank onzeker is. Als die verdwijnt, waar moeten de gebruikers dan naar toe?? Als niet iedereen, elke vereniging groot en klein meedoet is de basis mogelijk te klein We krijgen maar één kans en dat is nu. Dus doe allemaal mee, de Hammertoekomst heeft u nu nodig

Aandachtspunten komende tijd Zwembad ‘De Groene Jager’ Bibliotheken Hammer Huys & Haalbaarheidsonderzoek Gevaarlijke verkeerssituaties Gladheidsbestrijding voor Den Ham DOP+ uitvoering Wensen en behoeften dorpsbewoners en belanghebbenden van Den Ham!

VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN? De dorpsraad Den Ham kan alleen van zich laten horen als we weten wat er speelt! ‘MOPPEREN MAG, MEEDOEN MOET!’

De sleutel tot succes is uw mening