Auto 1.6 Peugeot Diesel motor komt binnen met storing

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Hoofdstuk 1 Contact paragraaf 1 Gevoelig
Basisboek Interviewen 3e druk 2012
U krijgt zo meteen 4 vragen voorgeschoteld.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
VOORRANG: NIET ZO EENVOUDIG
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
Nieuweling in het vreemdelingen legioen
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Powerpointtraining Hunkemoller
Werkelijk en schijnbaar vermogen
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Deel 3. En hier nog een keer Hier zijn vader Toon die ook wel zijn steentje bij draagt.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
WERKELOOS Een werkeloze solliciteert voor de functie van WC-schoonmaker bij Microsoft.
Toekomst Huishoudelijk proces: De was
Laat deze roos eerst draaien, zoals de klepel van een klok maar dan
Techniek: Een Brug Te Ver
Een blondje komt de garage binnen en vraagt de garagehouder of hij een ”ZevenHonderdenTien” heeft. De garagehouder staat perplex en vraagt haar: ”Wat.
Deel 2. Zomaar weer een foto. Niks bijzonders te vermelden.
Hoe wordt een kaart gemaakt?
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Zonnecollector.
Loverboys.
SG Groenewald A2a Jasmijn, Nadja, Kyara & Deborah
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
Dwergenvraagstuk Zoek de zevende dwerg.
De koekoek Jaren lang liet hij zich in onze bomen horen het was geluid dat mijn hart bleef bekoren.
Buigen van installatiebuis
Tekenen.
Halfgeleider.
Klik op deze link om een filmpje over
Gemaakt door Alicia,Merel,Max,Bas
Neem over en zet de aangegeven hoek uit bij de blauwe punt
Voorbereiding post 3 Even schrikken Groep 7-8.
In deze presentatie ga je kijken hoe het DNA wordt
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Powerpoint Presentatie Wielen Rijgen.
Versie 1: 1306; v2: 1308 ….
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
Lagoonia.
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
Haren wassen.
Zaalhockey M.H.C. Roden 2013/2014 Basisformatie Aanvallende tactieken
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Ademautomaten.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Samenvatting Havo 5.
Kinderen
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
Onze doelen en visie in beeld
Installatie Cryolinks en Multi Sas mechanica VIRGO A. Rietmeijer, W. kuilman, M. Jaspers, F. Mul, F. Schimmel, M. Doets.
Vergelijkingen.
Docentinstructie: Het is aan te bevelen de eerste dia’s klassikaal te tonen en met uitleg te bespreken. Als na zes dia’s een korte demo van Celsius/Fahrenheit.
Buy Your Pin | Why do it yourself? |. Koop de DIYs die je nooit zou maken Bij Buy your Pin kan je eindelijk al die leuke pins die je opgeslagen hebt maar.
Codetuts Academy Les 6 Module 2a Php Fundamentals 1.
Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet.
Reactievergelijkingen Een kwestie van links en rechts kijken.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
RoboCup Junior Bouwen van een robot voor de RCJr lessen Versie
NU BURGERSCHAP 3/4 Project online 2Reclame: daar trap jij toch niet in? Voeg hier je commercial in: Invoegen > Video > Onlinevideo. Lukt dat niet? Geef.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Transcript van de presentatie:

Auto 1.6 Peugeot Diesel motor komt binnen met storing Oplossing: Dieselmotor Spoelen met Motorvac

Auto komt binnen met volgende storingen:

Het storingslampje van de auto brand dat komt door de storing van de EGR De EGR-Klep functioneert niet goed. Deze sluit en opent niet volledig. (varieert tussen de 70% en de 92%)

Controle op vervuiling Omdat deze EGR-Klep uit 2 delen bestaat, en redelijk makkelijk te demonteren is, controleren we hem op vervuiling. 1e foto is het electronische gedeelte. 2e foto is het mechanische gedeelte. Beide zijn harstikke vevuild!

We besluiten de motor te spoelen met de Motorvac spoelmachine Zoals gezien op de vorige foto is de motor harstikke vervuild. Niet alleen de EGR maar ook de rest van het inlaattraject zou er zo uit zien. Daarom wordt er gekozen voor spoelen zodat als er toch nog fouten optreden na het spoelen, we zeker zijn van een schone motor!

De Spoelmachine aansluiten We besluiten bij deze motor de spoelmachine aan te sluiten op het punt waar normaal de druksensor zit. Hier hebben we een speciaal passende adapter voor.

Klaar maken voor gebruik We maken de spoelmachine klaar voor gebruik. Op de eerste foto in een alluminium kleurige buis te zien. Dit is de EGR buis/pijp. Deze controleren we met lopende motor op temperatuur stijging. Daardoor weten we of er wel ‘’stroming’’ is. Dat is noodzakelijk anders komt de vloeistof van de spoelmachine er ook niet door.

Beginnen met spoelen Als de temperatuur van de motor hoog genoeg is, en er stroming is in het EGR kanaal, zetten we de spoelmachine aan. Dit alles gebeurt met een draaiende motor. Hier is een link naar een video van tijdens het spoelen http://youtu.be/21rwh4qJnP8

Klaar met spoelen Als het hele reservoir leeg is en alle vloeistof door de motor is gegaan. Demonteren we opnieuw de EGR-klep. Hierbij hebben we het gewenste resultaat verkregen. Brandschoon!

Proefrit Vervolgens bouwen we alles weer dicht, en maken we een proefrit waarbij we weer naar de parameters van de EGR-klep kijken. Ook hier worden we niet teleurgesteld.De EGR-klep varieert weer van 0% tot 90%.Hij gaat dus weer open en dicht

Probleem verholpen!!! Als we na de proefrit de auto uitlezen, zien we precies waar we op gehoopt hadden!!!