Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Plaatje vrienden op een bank
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Aikido Door: Kyra Eggels 7a.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Een presentatie van Raslen,Jelmer,Jamal,Afsaneh,Leon en Ritchie
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Mijn familie..
Mijn stage bij Wijkenstein Naam: Amanda van de Nieuwegiessen Klas: Grijs Jaar: 4e Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Werk mijmeringen Sleepy Shores.
Ab Kan Restaurant beheerder.
STUDIO PRESENTEERT BERTEM DORUS.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Ik loop door de wei Ik ben heel blij.
*Ella en Nienke* *6a abbs podium*
Bewerkt door Jordy, Amélie & Ineke
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
De zon stond nog maar half boven de berg en voor de helft was ze al onder.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Er zijn fouten die onomkeerbaar zijn...
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
Wolvecamp tentoonstelling
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Heb je vandaag een slechte dag?
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Het circus.
De Beer van Bram.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Marloes Waterschoot Klas 3D
Even wachten…………………………………………………….. de krokodillen speurtocht door Sneek.
Ik heb een klein huisje in de bergen gekocht
Toen hij dichtbij het kasteel gekomen was, verstijfde hij niet, maar hij liep door tot aan de deur.
Paragraaf 1.2 De eerste mensen.
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
(Met dank aan Stijn van den Corput voor de foto) Ik dacht: - dat het saai zou worden. - dat de verhouding meisjes/jongens 1:20 zou zijn - dat je alleen.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
De Romeinse tijd Ave Caesar Ave Legionair.
Dat zeg ik Gamma Drie echtparen,een bejaardeen van middelbare leeftijd en een netgetrouwd stel willen toetreden tot een kerk. De priester vertelt: "We.
Transcript van de presentatie:

Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten! Hier woonde ik vroeger! Ik ben eigenlijk al lang gestorven, maar speciaal voor jullie ben ik de Styx overgestoken, om jullie persoonlijk rond te leiden!

Hier laat ik ze bijvoorbeeld de oude Romeinse graanmolens zien. Bonus-foto Het was hard werken, in die goede oude tijd, en ik leid deze lieve meiden graag even rond! Hier laat ik ze bijvoorbeeld de oude Romeinse graanmolens zien.

Bonus-foto Hier is het riool, die hadden we in die tijd al! In het plaatje linksboven zie je het riool van boven, in het plaatje daaronder zie je hoe het er vroeger uitzag. Pas op, niet erin vallen meisje!

Bonusfoto En dan zijn we inmiddels aangekomen bij de Romeinse koets! Gossie wat heb ik daar veel in gereden zeg! Ik zou dat meisje graag een lift geven, maar die paarden gaan niet zo snel meer, helaas…

Controlepunt Kijk, daar is onze machtige keizer Ulpius Traianus, uhmm, de achterste bedoel ik…

Dit is de arena waar dieren en gladiatoren vochten Dit is de arena waar dieren en gladiatoren vochten! Ik zat altijd op de eerste rij, Dat waren pas goede tijden! Kijk, er zijn twee gladiatoren aan het vechten! Wie zal er gaan winnen?

Dit is een kleine wijsteen, geplaatst door een ursarius. Ik weet nog goed wanneer de steen geplaatst werd, alleen had hij toen nog een hoofd geloof ik…

De meiden en ik maken hier gauw nog even een selfie! Controlepunt Dit is een Romeins altaartje, in het Latijn: lararium. Hier werden de goden vereerd De meiden en ik maken hier gauw nog even een selfie!

Dit lijkt misschien een gezellige huiskamer, maar dit was de eetkamer, de rijke Romeinen aten vroeger liggend op banken!

Dit zijn de termen, de Romeinen kwamen hier vaak om zich te wassen, en om te relaxen! Kijk, dit is shampoo, een uitvinding van de laatste tijd, handig hè? Hmmm…

Dit is de prachtige haventempel Dit is de prachtige haventempel! De versielsels aan de bovenkant van de zuilen waren vroeger gekleurd! Bij het plaatje rechtsboven kun je dat nog een beetje zien.

controlepunt Dit is de Noordtoren, echt een prachttoren als je het mij vraagt! Ik leid je binnen rond, loop je even mee?

De toren heeft meerdere verdedigings-middelen: schietgaten een ophaalbrug, en met het uitzicht kon je vijanden van verre zien aankomen

Nog een laatste selfie voordat deze lieve meisjes weer naar de bus gaan! Jammer dat jullie weggaan . De docente Latijn zal wel blij zijn met zulke lieve leerlingen in de klas!

Door: Cécile van Oorschot Klas: 1G Voor: Mevrouw Cohen Werkstuk Xanten Door: Cécile van Oorschot Klas: 1G Voor: Mevrouw Cohen Datum: 26-10-2014 Gezellig dat je mee bent gegaan met mijn rondleiding door Xanten! Ik moet helaas de Styx nu weer oversteken, tot ziens !