Groep 3a praat en werkt over de slak.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
PLAATSNAMENPUZZEL.
GOEDE BAAS.
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Gemaakt door Odessa koorevaar
Max en de Maximonsters.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL. Hier zijn we al hard aan het werken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
De Kamer van Tobias. De kamer van Tobias is een lichte, vrolijke kamer…
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ik voel me zo alleen !.
Meneertje Blij en Somber
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Ab Kan Restaurant beheerder.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
IKL project door: Kiki Pappers
Antwoord op vraag SOPO1-4
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Ik ben Bob..
Godsdienst 1 1.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Gedragsrepertoire Denken over je denken
Hans en grietje Hans; ik moet ff zeiken
Wolvecamp tentoonstelling
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
M,n Opa
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Het kleurenbeest.
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Muzikaal sprookje : Peter en de wolf
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Wat is de zin van het leven?
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Alles wordt anders Het bos De bosbewoners Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Op zondag zijn we met de auto 1

Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Mijn presentatie Naam van de museum is Gemeentemuseum Den Haag Wonderkamers.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Wenboekje Speelzaal Haasje Repje. Als je bij ons komt spelen mag je je jas aan de kapstok ophangen. Daar kan je zelf bij. Jas aan de kapstok.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Transcript van de presentatie:

Groep 3a praat en werkt over de slak.

Ik ging slakken maken. Eerst maakte ik een lang streepje en toen deed ik er een randje bij.

Ik heb het woordje slak gemaakt en ik maakte er 2 slakken bij en nog een poppetje want ik had nog klei over.

De slakken hebben voelsprieten en ogen op steeltjes. Slakken zijn vaak mooi gekleurd en Chiara heeft dat ook gedaan Het huisje kan er niet altijd af. Aan de onderkant zijn ze heel slijmerig omdat ze geen pootjes hebben. En op dat slijm glijden ze dan vooruit.

Ik maakte het slijm van de slak en ik heb een naaktslak gemaakt. Toen we een slakkenbak in de klas hadden pakte Britt een naaktslak maar die had zich verstopt in een huisje van de huisjesslak De naaktslak voelde een beetje glibberig. En hij voelde aan de bovenkant niet echt zacht.

De huisjesslak mag van Quinty in een mooi geel huisje wonen, De slakken kruipen op de stam van de boom om te eten. Ook op de boom glijden ze met een slakkenspoor. Het slijm van de slak is om te lopen.

Mijn slakken en die van Mats hadden oorlog. Het is slecht afgelopen. We hebben slakjes gemaakt en sommige hebben oorlog. Sommige slakjes zijn geen familie van ons en die maken ruzie.

De slakken gaan volleyballen. Het is een wedstrijd. Nederland heeft gewonnen van Amsterdam Amsterdam

Wij hebben een hangertje gemaakt want dan kan je het in je kamer ophangen. We kozen geel voor de horizon. Het slakje kan ook op alle bomen klimmen. En hij eet ook vaak van de bladeren. Soms hebben slakken hele mooie kleuren. Soms lichtgroene en donkergroene strepen en gele. De slak is altijd heel glibberig.

Hier zijn we slakken aan het maken. Die gaan kamperen Hier zijn we slakken aan het maken. Die gaan kamperen. En dan gaat het regenen dat vinden ze fijn en dan komen ze een boom tegen met heel veel blaadjes en dan gaan ze even eten en dan komt de zon. Dan gaan ze nog wat blaadjes plukken en daar gaan ze onder schuilen.

Ik heb thuis een slak opgezocht en geprint Ik heb thuis een slak opgezocht en geprint. Toen nam ik hem mee naar school.

Robbin: Ik heb slakken gemaakt. Eentje liet slijm achter. Sommige gingen naar de boom. En ik had een beetje plaksel erop gedaan. Dat is van de andere slakken. Dat grote ding is een monster Dat de slakken op wil eten en daarom gaan ze heel snel weg.

Ik heb mooi slakkenslijm gemaakt. En ik heb de slak een gezichtje gegeven. Naast de boom woont de naaktslak in een huisje! In de tuin van Brenda zag ik spinnenwebben en de slakken hebben alle plantjes opgegeten. Op de muur zaten ook heel veel slakken. Ze zaten in hun huisje op de muur.

De slak is ook dol op paddenstoelen.

Deze slakkenbak is niet goed. Groep 3 vertelt waarom deze bak niet in orde is. In de bak moet je blaadjes doen want dan kunnen ze eten. En je moet er ook aarde en een beetje water in doen want dan kunnen ze lekker zacht gaan slapen en water want anders wordt hun tong te droog. Je kan er ook nog een slak bij doen want anders zijn ze alleen en dan hebben ze niemand om mee te spelen. Als ze slapen moet je ze altijd met rust laten. Je moet de ogen van slakken niet aanraken en de voelsprieten ook niet.