Blob simon.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De vier knagers in het wilde westen. Gemaakt door Marrit de Haan
Advertisements

Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Het Biersprookje of hoe werd Overgenomen door de Amerikanen *
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De Saab Joren Lukkien 9 jaar.
Opkomen voor jezelf.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Verrassing!!.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Verslag Maeslantkering
Spreekbeurt van Sam Spaargaren
1: Maak een keuze uit de examenstof
Beelden storm.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
PowerPoint Architectuur klas 2
Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
DE olympische spelen..
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Beton: van vroeger tot nu
Heksen in de Middeleeuwen
Mannen, dit is de truc ! Jan wordt op een morgen wakker met een enorme kater. Hij kan nauwelijks zijn ogen open houden. Het eerste wat hij ziet is een glas.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Lieve vriend(in)!.
T sagrada familia sagrada familia.
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
Praktische Opdracht CKV
Oog in oog, hand in hand ….
Ruimtevaartquiz De Maan De.
De Brievenbus Wou Niet Meer
Gemaakt door Mila en Luuk
Door : Lucas Van Der Haven
De olympische spelen.
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
Glow.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Hartelijk welkom World Servants! Jaarthema: Levensecht.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
De koning van de kikkers
Het was God keek naar de wereld en zag dat het helemaal niet goed was. Hij besloot de wereld opnieuw te laten ondergaan in een zondvloed.
De Republiek der zeven verenigde nederlanden
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
De schildpad. Randvoorwaarden:  Bijzondere ingang: Ondergronds, zit een tunnel onder de steentjes.  Gebouw in dezelfde omgeving  Toeristische trekpleister.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Interest berekeningen
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Nina Bos Sanne Springelkamp 1A
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Transcript van de presentatie:

Blob simon

De Blob is een gebouw op het 18 septemberplein in het centrum van Eindhoven. De Blob staat voor BinaryLinear Object Building. Het gebouw bestaat uit een stalen constructie met glas.   Toen de Blob gebouwd werd, was daar veel kritiek op, omdat de Blob een modern gebouw is en het naast rijksmonument als de Witte dame kwam te staan. Om deze rede besloten in oktober 2008 de woonvereniging Trudo en de bewoners van de appartementen in de Lichttoren een rechtszaak aan te spannen tegen de gemeente Eindhoven. Alleen werd deze verloren door hen. In april 2009 probeerden Trudo het nog een keer, maar ook dit liep op niks uit. Uiteindelijk stond de bestuursrechter toen de bouw van de Blob toe.

De Blob is bedacht door Greg Lynn in 1995, naexperimenten in digitale ontwerptechnieken met bepaalde grafische software. Het ontwerp van de Blob wordt door een computer gemaakt via een wiskundige formule. Daarom heet het gebouw Binary Large Object Building. Eigenlijk werd de benaming Blob eerst gebruikt voor het verplaatsen van een grote hoeveelheid data van de ene database naar de andere zonder filter of foutcorrectie. Wanneer je dit proces illustreert, ontstaat er een bollende kronkel, een Blob.   De Spaanse architect Antoni Gaudi en expressionistische bouwmeester Bruno Taut en Hermann Finsterlin worden de voorlopers van het blobism genoemd. Ondanks dat is de allereerste echte Blob niet ontworpen door hen, maar door Nederlanders, namelijk Lars Spuybroek en Kas Oosterhuis. Zij bouwden tussen 1993 en 1997 hun ‘Water Paviljoen’. Spuybroek zelf heeft ook een Blob op het industrieterrein Ekkersrijt gebouwd in Son tegenover de studio’s van Omroep Brabant, genaamd de Son-O-House. De mening van architecten over de Blob verschillen. De Amerikaanse architect Lyn Perkins zei dat ‘Blobs inefficiënt, duur en ingewikkeld zijn om te bouwen’. Maar de Israëlische architect Uri Ben-Ari (inwoner van Eindhoven) vindt de Blob juist mooi. In tegenstelling tot Trudo, vind hij de Blob mooi in combinatie met de Lichttoren aan de overkant.

Ik vind de blob zelf helemaal niet mooi Ik vind de blob zelf helemaal niet mooi. Ten eerste vind ik de ramen niet mooi en ten 2e vind ik de vorm niet mooi. Ik snap ook niet dat iemand dit heeft laten bouwen.