Klik voor verdere info. Vertrekplaats: Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede (Beverenstraat, 8830 Hooglede) Inschrijven: Ofwel via de facebookpagina.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sunclass sonnevijver Sunclass Sonnevijver, Heidestraat 101
Advertisements

Wat willen bewoners? Hoe kunnen actieve burgers ondersteund worden? Aansluiten! 5 april 2013.
Fietstocht Moezel 19 – 22 augustus
1e WO Het verlies van Duitsland.
Voorlopige bijdrage: - hetzij op een forfait -hetzij op een hoger geschat inkomen Voorlopige bijdrage: - hetzij op een.
D-DAG De landing in Normandië
Iedereen die wel eens in België is geweest weet hoe “geweldig” de wegen daar zijn.
Humane biomonitoring regio Menen Veldwerk.
foto's door Casper görannsson
Forumdag Herinneringseducatie 23 april Het project 100 jaar Groote Oorlog ( ) Tinne Jacobs | adjunct-coördinator.
Ict - beleidsplan
SCHOOLREIS Dé quiz!.
De Stad Antwerpen Geografisch START.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
De Ijzertoren Plaatsen van Herinnering. OVERZICHT VAN DE INHOUD INLEIDING 1. De “Groote Oorlog” 2. De geschiedenis van de Ijzerbedevaarten en de IJzertoren.
Aan de slag met Evernote Documenteer je leven, overal en altijd 1.
Dylan Spriet 3MB1. (Nl)  In het zuidwesten van de provincie  Dicht bij Heuvelland  11 deelgemeenten  Middeleeuws verleden (Lakenhalle, Grote Markt,
Klik hier om te starten Congo quiz.
Hoe een aanvraag voor het bekomen van een certificaat voor de export van producten bestemd voor diervoeding indienen via internet? 1. Het geschikte certificaat.
OP NAAR SINT-PIETERS-KAPELLE !!. Onze school situeert zich in Mechelen. We zullen vertrekken aan het …….
Uitbouw expertisecentrum voor webgebaseerde testing pag. 1 Webbased testing wordt steeds belangrijker Nu werkt elke onderzoeker met eigen middelen: versnippering.
Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1. Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische.
Alex Deduytschaver Ijzertoren Dodengang.
Wetsvoorstel Kilometerprijs KIVI NIRIA Ledenpeiling februari 2010.
Buienradar Willy Wellens Willy Wellens.
QUIZ OORLOG EN VREDE ZUIDACTIE CARAES NGO.
1.Het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen , het Europees jaar in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting 3.Armoede.
Poppodium de ‘DRU’. Bezoek een poppodium SE7EN  nieuw danceconcept DRU = meer dan poppodium alleen - Theater - Schaftlokaal - Zalen verhuur Opdracht:
Project: Superfietsers. Superfietsers?  Kinderen verdienden gedurende de hele basisschool verkeersdiploma’s.  Superfietser is het laatste en moeilijkste.
Resultaten Onderzoek Oorlog en Vrede in de Westhoek 2006 Persvoorstelling dinsdag 24 april 2007 om 10u30 Lakenhallen Ieper.
De Eerste wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog een herhaling
02/ Beperkte handleiding Bekijk deze handleiding in "Notes page" view Gekende bugs of problemen vindt u hierhier.
Marokko Adventure 2011 ONZE DOELSTELLING:
24 april 2008 | 1 › / Henk Druiven Repository-gebruikersdag donderdag 24 april 2008.
Door Norbert Callebaut Tyne Cot Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog gelegen in het Belgische dorp.
Zaterdag 26 november 2011 Voorstel meerdaagse reizen 2012 Bas van Golberdinge Peter Mooren 1 Den Haag Chapter Ride Out Team meerdaagse reizen 2012.
door Norbert Callebaut Deel 1 Dit museum dat al enkele jaren bestaat, werd in het vooruitzicht van 2014 volledig heringericht en onlangs officieel.
4 en 5 mei Dodenherdenking Bevrijdingsdag.
De Amazone.
Monumenten in de Westhoek
27/11/2014 Algemene Statutaire vergadering. Goedkeuring van het verslag van de Algemene Vergadering van
Resultaten Onderzoek Oorlog en Vrede in de Westhoek 2006 Presentatie 15 juni 2007.
 Gegeven door Patricia Cools › Ervaren in communicatie en social media  Deelnemers: max 20 personen › Zelfde niveau op social mediavlak › Persoonlijke.
0p een kille dag, in de maand maart,trokken we naar een plaats waar we wellicht het beste kunnen aanvoelen wat de ‘Grote Oorlog’ voor de gewone soldaten.
Baseballcamp 2-8 augustus 2015 Oostenrijk
Studeren in USA: I (nternational) S (tudent) E (xchange) P (rogram)
Tijd van wereldoorlogen,
Spreekbeurt van Lina en Abdelrahim.
Intverantwoordelijke 28 April 2015 INFOSESSIE. BEDANKT Voor de verdeling van geschenken en waardebonnen WELKOM Aan de Sintverantwoordelijken van.
om 10 u vertrekken we vanaf het dorpsplein te Alveringem.
{ MB SLK CLUB NL Ritvoorstelling 13 augustus 2016.
CONGO RIVER ONDERHOUD VAN DE VAAR ROUTE ANNO 2016.
RESTGROEP PROCEDURE. ALGEMENE CONTEXT De gecertificeerde opleidingen zullen op 30 juni 2016 afgesloten zijn De deelnemers die gewettigd afwezig waren.
JUBILEUM! Ga jij ook mee met de MTB meerdaagse?
Meten en meetkunde in het verkeer
Herinneren voor de Toekomst
JUBILEUM! Ga jij ook mee op de ATB meerdaagse?
Vlaanderen in het begin van de 20e eeuw
13 – 16 Augustus 2010 Les Monuments de l’Oise
Foto’s van ‘Londerzeel en WO I’ (=vorige =volgende ESC=stoppen)
Toeristisch autocircuit
DE TWEEDE WERELD OORLOG
Foto’s van ‘Londerzeel en WO I’ (=vorige =volgende ESC=stoppen)
BRENG HULDE AAN HEN DIE VOOR ONZE VRIJHEID !
De Lange Max, Koekelare Tekst: Wikipedia
Vlaanderen in het begin van de 20e eeuw
Thema 10 Blok 2: Tweede Wereldoorlog
Transcript van de presentatie:

Klik voor verdere info

Vertrekplaats: Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede (Beverenstraat, 8830 Hooglede) Inschrijven: Ofwel via de facebookpagina ofwel via een mailtje op vermelding van aantal motoren die mee gaan (passagiers worden niet meegeteld in de inschrijving) De route: De route zal enkele dagen voor de rit beschikbaar zijn voor GPS, degene die dit willen kunnend deze downloaden via de facebookpagina of aanvragen via . Deelname is gratis, er wordt met inschrijving gewerkt om een idee te hebben hoeveel motoren er aanwezig zullen zijn. Indien dit een groot aantal is zal er de dag zelf gekeken worden om eventueel in enkele groepen te verdelen. Klik voor verdere info

13 April, de 2de motorritten ride-out Route van ongeveer 180km. Deelname is GRATIS (drank en eten zijn uiteraard wel op je eigen kosten) DEELNAME DIENT BEVESTIGD TE WORDEN TEN LAATSTE 10 APRIL via Vertrek om 09u30 Rit in het teken van WO I langstheen de ijzer, de ijzertoren, verschillende begraafplaatsen en monumenten van WO I Voorlopige beschrijving van de rit (rit gaat nog getest worden om eventuele fouten uit te halen.): De rit vertrekt aan Het Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede, een militaire begraafplaats waar gesneuvelde Duitse soldaten rusten uit de Eerste Wereldoorlog. Het is één van de vier grote Duitse begraafplaatsen in België. Van daaruit wordt richting het kasteel van Rumbeke gereden, waar tijdens de oorlog een Duitse vliegveld werd aangelegd begin De rit wordt verder gezet richting Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. Deze indrukwekkende begraafplaats telt bijna grafstenen. Na Tyne Cot rijden we voorbij het beeld The Brooding Soldier, een granieten beeld van een Canadese soldaat rustend op zijn geweer nabij de Belgische plaats Sint-Juliaan van 10 meter hoog, om zo verder te rijden naar Buffs Road Cemetery, een kleinere Britse begraafplaats. Er wordt verder gereden naar het Deutscher Soldatenfriedhof van Langemark, een militaire begraafplaats waar meer dan Duitse en 2 Britse soldaten die sneuvelden rusten. Verder op de route komen we aan de Belgische militaire begraafplaats van Houthulst, een militaire begraafplaats met in totaal 1907 graven waarvan 1823 Belgische graf- en gedenktekens. Er wordt verdergereden richting Het Deutscher Soldatenfriedhof van Vladslo, een militaire begraafplaats waar gesneuvelde Duitse soldaten rusten. Het volgende stuk rijd langst de rivier de Ijzer, voorbij de dodengang richting de ijzertoren om verder te rijden naar de Menenpoort. Na de menenpoort komen we nog aan het Soldatenfriedhof van Menen, waar bijna gesneuvelde Duitse soldaten rusten, om vervolgens terug te eindigen aan het vertrekpunt Het Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede. Voor degene die de 1ste motorritten ride-out gemist hebben vorig jaar: Degene die er een weekendje van willen maken, B&B's in de buurt van start en eindpunt: Klik hier om terug naar de kalender te gaan