Ponyclub van de Toekomst Waarom een beleidsplan? Een groot aantal verenigingen kampt met een teruglopend ledenaantal Wacht niet tot je met je rug tegen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Logo Gemeente Laat Kracht en Pracht van (lokale) Sport zien! Datum 2012 Presentatie Sprekers:
Advertisements

Enquête bij de leden van Fietsersbond Halle Resultaten.
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
“Smash sportief op weg naar 2020”
Beleidsplan sc Victoria ’04
Informatieavond voor ouders van Groesbeeks Glorie.
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
KNHS Regio Zeeland Jeugd Stimuleringsplan
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
SportMinistry. AIA, de kerk en sport  Kerken willen graag relevant zijn en in hun wijk getuigen van Jezus, maar hoe doe je dat?  AIA: sport als taal.
Werkboek kwaliteitszorg voorstelling 4/12/2004. Bond Beter Leefmilieu, Koepel van Vlaamse milieuverenigingen • Het boek is een instrument voor een collectieve.
Workshopronde Woensdag 18 april
Handbal. Een dynamische sport voor mensen met passie! Regio bijeenkomsten Verenigingen in het kader 1 NHV.
ALGEMENE LEDENVERGADERING KRING MERWEDE
SVK Korfbal Thema avond op weg naar 2015 Door Tijs Huisman 9 april 2010.
Informatie bijeenkomst pupillenwedstrijden 6 maart
Nieuwe reglementering 2009
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Programmaradendag van Kabelraden.nl
Kwaliteitsverbetering moet je willen en vooral kunnen
Agenda Mededelingen en presentie
Sollicitatie Haio’s Verkiezingen Overstag Hot items ?
Projectweek ‘Wonen’ 14 t/m 25 april
Agenda Algemene Vergadering Cafetaria OLV Seniorencentrum.
JAARPLAN HOCKEYSPONSORING DOELSTELLINGEN Bijdragen aan de naamsbekendheid Positieve bijdrage aan het imago Binding eigen medewerkers/ Company Pride.
L Seizoen Met onderstaande informatie willen wij je vast een idee geven wat je volgend jaar van ons kunt verwachten. Start nieuw seizoen In.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
Examenjaar vmbo-t 2010 / 2011.
UiTcampagne Aanloop naar kernbegrippen: plannen, duidelijk aankondigen, consequent zijn voorbereiding sinds januari 2010 (overleg, retroplanning)
UiT in Berlare campagne met de kleine c. Wat vooraf ging Op papier UiTpartner sinds najaar 2008 Vertragende factor: lanceren nieuwe berlare.be Van cultuur.
Seizoen Met onderstaande informatie willen wij je vast een idee geven wat je volgend jaar van ons kunt verwachten. Start nieuw seizoen De schoolvakanties.
Start zondag Vanaf volgend jaar zal elke eerste zondag van september een start zondagdienst gehouden worden. Na alle vakanties weer in saamhorige eenheid.
Algemene Vergadering Dinsdag 1 april CCHa.
Brede School Update AV 8 juni Brede school – Waar gaat het over ? Doel: –nieuwe school –maatschappelijk engagement, integratie Middelen –PPS-structuur:
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie KNHS Regio Utrecht 17 april 2008 Welkom.
Informatieavond Groep 7-8
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
ontdek wat jij kunt bereiken
Paardrijden 1 TITELPAGINA.
Deze presentatie kan als hulpmiddel gebruikt worden om het programma te presenteren aan het bestuur of bv aan sponsoren. Advies: voeg gerust dia’s toe.
Plusscouts kring ‘t Gooi’ Willen graag gaan organiseren Scouting Leiding Wedstrijd De Plus Rally Praktische E.H.B.O. Voor leiding.
Presentatie Zomerwerk 2011 Vakantie Bijbel FeestVakantie Bijbel Feest Dabar op de RusthoeveDabar op de Rusthoeve.
Presentatie CPO Hultens End Voorlichtingsavond bouwen in Gilze-Rijen
Online filmpjes maken. (
Pavo-Beloftetrainingen Regio Noord-Brabant
INFO week 36 van maandag 31 augustus t/m zondag 6 september Met: Agenda Foto’s van de eerste bouw ontwikkelingen, 1 e rompert ! Tijden trainingen en vrij.
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 98 Na de zegen Gz. 94: 1 en 2 Schriftlezing: Marcus 16: Romeinen 6:
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Actieplan Huis van het Kind Haspengouw Antennepunt Heers.
2016 Algemene leden vergadering. 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen jaarvergadering Verslag van de activiteitencommissie.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Combinatie functie Regeling namens ministerie OC&W en VWS In fte voor combinatie functionarissen – 1250 fte om sportverenigingen te versterken.
Wenboekje Speelzaal Haasje Repje. Als je bij ons komt spelen mag je je jas aan de kapstok ophangen. Daar kan je zelf bij. Jas aan de kapstok.
De Gezonde Sportkantine NHC 25 januari AGENDA Introductie Wat is een Gezonde Sportkantine? Stellingen & discussie Resultaten leden enquête Verenigingsondersteuning:
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Bijeenkomst 16 april 2015 Transferverpleegkundigen.
AGE GROEP ENQUÊTE EN AGE GROEP PLAN Cees Vollaard Age Groep Triathleet.
Is op zoek naar jou. M: Milieu O: Op S: School MOS is een organisatie die werd opgericht door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. Zo wil men.
Onze ervaring met digitaal lotgenotencontact.
Funkey in de Haagse Beemden (Breda) Maud Lelkens Zaterdag 26 januari 2013.
De manege Julia Saad Hallo allemaal, ik hou mijn spreekbeurt over Schiphol airport!
+. +  DAS nou Nooit Gedacht  Doelstelling – Wat willen we bereiken?  Realisatie – Hoe gaan we dit doen?  Afsluiting Programma.
Ouderavond 30 januari 2017 HV Groesbeeks Glorie
KAMPIOENSCHAPPEN Aanpassing kampioenschapsreglement.
Transcript van de presentatie:

Ponyclub van de Toekomst Waarom een beleidsplan? Een groot aantal verenigingen kampt met een teruglopend ledenaantal Wacht niet tot je met je rug tegen de muur staat voordat je in beweging komt Het is een instrument voor communicatie intern en extern Hoe maak je een beleidsplan? Het start bij voorkeur op een ALV waar het bestuur aangeeft wat men wil bereiken met een beleidsplan en waarom het bestuur dat graag wil Er wordt een commissie samengesteld uit geïnteresseerde leden met een afvaardiging vanuit het bestuur

Conclusies discussie 13 september Veel verenigingen zijn te klein om nog een commissie in het leven te roepen om een beleidsplan te maken, misschien kunnen ze samenwerken In sommige gemeenten zijn heel veel paardensportverenigingen, als al deze verenigingen onafhankelijk van elkaar naar de gemeente stappen werkt dat niet Het huis van de sport heeft goede contacten binnen de Limburgse gemeenten, je kunt daar gebruik van maken De KNHS verenigingswijzer geeft concrete aanwijzingen voor samenwerkingsinitiatieven ook over fuseren en opheffen De KNHS Kring Midden-Limburg onderzoekt of zij actieve ondersteuning kan bieden aan verenigingen. Hier komen we in de januari-vergadering op terug.

Diplomarijden Zaterdag 29 mei 2010 werden 6 Veulen-diploma’s, 3 A-diploma’s, 13 B- diploma’s en 5 C-diploma’s behaald in de manege in Helden. Het aantal deelnemers loopt terug, we kunnen 70 kandidaten plaatsen. In 2011 zal er worden gewerkt met de Bixiebieb. Frank Rombout en Marieke Manders zijn graag bereid om een presentatie te verzorgen op de ALV van uw vereniging over de nieuwe Bixiebieb. De theorie van het Veulendiploma bereidt voor op AA dressuur, van het A diploma bij A dressuur en van het B diploma op B1 dressuur en AA springen en van het C-diploma op A springen. Datum volgend jaar: 28 mei 2011

Bixie-proeven Per 1 augustus is er een nieuw Bixie boekje verschenen. Zorg dat de kinderen + de wedstrijdorganisatie het nieuwe boekje hebben, dit is te herkennen aan de Bixie-bieb op de binnenkaft. Zorg ervoor dat kinderen die meedoen aan Bixie Rubrieken een start/stempelkaart hebben. De eisen om in aanmerking te komen voor een stempel zijn strenger geworden dus als de kinderen een stempel verdiend hebben is het leuk als ze die ook daadwerkelijk krijgen. De jury’s hebben vaak een stempel. Ook het wedstrijdsecretariaat kan een stempel aanvragen. Meedoen aan Bixie Rubrieken kan als er nog geen KNHS –wedstrijden zijn gereden of als er in die disciplines nog niet is gestart in de klasse L.

Ponyspellendag Er staat een nieuwe Ponyspellendag gepland op zondag 2 Januari Er zal een aan de verenigingen gestuurd worden die men rechtreeks kan doorsturen aan de leden. Het inschrijfgeld bedraagt dit jaar 7 Euro Het thema is: “Holland”