Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welke bronnen zitten in Academia? •Dagelijkse upload van Journaal en actualiteitenprogramma’s •Documentaires •Programma’s publieke omroepen •Historisch.
Advertisements

WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Les 2 Vandaag •Vragen over voorgaande stof •Plaatjes •Tabellen •Links •Huiswerk.
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Downloaden: Ad-aware. Downloaden bestaat uit 3 delen: •1. Zoeken naar de plek waar je het bestand kan vinden op het internet •2. Het nemen van een kopie.
Databases via internet
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Mijn.
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Google Analytics. Google Analytics: waarom Google analytics meet hoeveel mensen er op de site komen, brengt in beeld wat we weten van dit mensen en wat.
HTML Les 1: Introductie HTML
Inhoud Kenmerken ODBC HTML & PHP Inlogfunctie. Inhoud Kenmerken ODBC HTML & PHP Inlogfunctie.
WordPress les 3.
Crashcursus HTML en CSS 2013
Website Usability.
HTML elements en CSS Commando's Lenonardo Lyceum centrum voor deeltijds onderwijs Hoboken Schooljaar
Volg de instructies/pijltjes op de volgende dia’s.
Nieuw in LIPS VLUG 2 26 juni 2006 Kristof Brams. Overzicht Vernieuwde editor Printervriendelijke pagina Statistieken Variabele fontgrootte Grootte van.
Door Jasper Lanoote, 2007, Hogeschool Antwerpen Departement lerarenopleiding.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Mijn.
Mijn eerste Website bouwen
3 factoren die de Google Ranking bepalen 1. Pagerank 3 factoren die de Ranking bepalen: “ Goede content “ 2. Duur op website + social media knoppen 3.
Werken met een adressenbestand
Hoofdstuk 16 en 19 PHP en MYSQL
WordPress Les 10.
Om willekeurig welke site en welk werk dan ook overzichtelijk te houden, moeten er eerst (sub)directories gemaakt worden: Bijeenkomst 2 online journalistiek.
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Wat is WordPress en hoe installeer je het?. Wat is WordPress? WordPress is een CMS (Content Management Systeem) net als Joomla; Met een CMS kan een gebruiker.
PHP & MYSQL LES 02 PHP & FORMULIEREN. PHP & MYSQL 01 PHP BASICS 02 PHP & FORMULIEREN 03 PHP & DATABASES 04 CMS: BEST PRACTICE.
PHP & MYSQL LES 01 PHP BASICS. PHP & MYSQL 01 PHP BASICS 02 PHP & FORMULIEREN 03 PHP & DATABASES 04 CMS: BEST PRACTICE.
Websites publiceren Niko Witvrouwen. Inhoud Publiceren… Wat & Hoe? Wat is FTP? Welke FTP Client? Hoe werkt een FTP Client?  FTP Client starten  Opties.
Starten met PHP Dynamischer bouwen.
Repressief Zakboekje VRU 2012
Wikiwijs.
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Aan klikken. TAB blad favorieten aan klikken Nieuwe verzamel map maken.
Opmaat Jurisprudentie (Rechtspraak.nl) Zoekresultaten bewaren (mailen, afdrukken, opslaan) Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
Prospero cursus Just getting started!
HTML. Wat is HTML Je kunt er sites mee bouwen Hypertext Markup Language Afspraken voor opmaak: tags.
Client side vs Server side Server side code Code wordt op de webserver uitgevoerd Bewerkt de html die naar de gebruiker gestuurd wordt voordat die verzonden.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Trage Wegen Wachtebeke Op het web Op de GPS. Routes opzoeken …op het Web Trage Wegen Wachtebeke.
POVO-bijeenkomst 6 januari 2016 Centraal Digitaal Systeem (Onderwijs Transparant)
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Codetuts Academy Les 6 Module 2a Php Fundamentals 1.
Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1.
wordPress  Het meest flexibele CMS CMS= Content Management System.
C++ Les 1: introductie. Programmeren Programma’s scripts Websites libraries (Sound, GUI, netwerking…)
Deel 4 Navigeren in opslaan menu’s Volgende = → toets.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Hoe referenties beheren in Endnote?
Training: Op je mobiel zetten
Auvesta Affiliate validatie
Training: Cliëntsessies
Validatie Auvesta Klant
Training: Op je mobiel zetten
Start digitaal portfolio LOB
Hoe referenties beheren in Endnote?
GOUD is geld de rest krediet
Inhoud: Terugkomdag Wie heeft wat gemaakt? Tips?
Training: Cliëntsessies
Training: Op je mobiel zetten
Google webmaster account
Chromecast Door Google.
Speedy’s go digital – basecamp base
Transcript van de presentatie:

Starten met PHP Dynamischer bouwen

PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina kan er exact hetzelfde uitzien als een html pagina. Je kunt een html-pagina dan ook gewoon als php-pagina opslaan Op een php pagina kun je scripts toevoegen. Deze staan dan tussen de php-tags Door zo’n php-script weet de webserver dat er eerst iets met de pagina moet gebeuren, voordat de pagina naar de browser van de bezoeker wordt gestuurd. NB: php-scripts zijn niet noodzakelijk voor een mooie website!

PHP de functie include(); voegt dynamiek toe aan een pagina en maakt zo hergebruik van code mogelijk Een stuk html-code dat je op elke pagina gebruikt, zoals je menu, kun je ook in een los bestand zetten. Vergelijk het met je stylesheet, dat is ook een bestand dat je op elke pagina invoegt, waardoor je de stijl maar één keer hoeft te definieren. Met een kort php-scriptje laat je dat bestand in de pagina’s toevoegen door de server.

PHP – een menu includen Je menu maar één keer maken? Volg de onderstaande stappen Open je index.html in de editor Sla je index.html op als index.php Zoek nu in de html-code het deel dat voor het menu zorgt en selecteer dat Knip het menu eruit Open een nieuwe php-pagina Gooi alle code eruit en kopieer je menu erin

PHP - een menu includen Sla deze nieuwe pagina op als menu.php Ga terug naar je index.php Typ op de plek waar het menu stond de volgende code if (file_exists(‘menu.php’)) {include ‘menu.php’;} Sla je index.php op

PHP – een php-pagina bekijken een php-pagina kan alleen op een server die php begrijpt bekeken worden Want: De server eduweb.hhs.nl zet de pagina in elkaar voordat die pagina opgestuurd wordt. Dus: Moet je de pagina uploaden om het resultaat te zien Handig: Een locale server installeren, zoals XAMPP van NB: een locale server is niet noodzakelijk om een pagina te bekijken!

PHP - een locale server een locale server biedt de mogelijkheid php- pagina’s op je eigen computer te bekijken Download XAMPP van apachefriends Installeer het pakket Volg alle instructies Surf in je browser naar localhost Je ziet nu je locale server Klik op de taal van je voorkeur en volg de instructies om je server veilig te maken.

PHP - een locale server weet waar je bestanden staan Je website op de locale server zetten: Je php website moet in de juiste map op je computer staan, om door de server gevonden te worden Als je met installeren dse instructies hebt gevolgd, dan zet je de map met je website in de map: C:/xampp/htdocs/ Je website kun je nu in de browser bekijken door in te typen: