Project steunkousen Lianne van Goch.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evolutie! Inhoudsopgave: 1. Evolutie diersoorten en de mens.
Advertisements

WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Alcohol 16- geen goed begin
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Opkomen voor jezelf.
Ren je Rot Voedingsspel!?.
Stijg- en zakleidingen
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Hoe jij de perfecte nagels krijgt
Techniek: Een Brug Te Ver
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Sommige mensen houden van bomen, maar dan wel in stukjes.
Informatiebijeenkomst Zorgzwaartebekostiging 29 november 2006 Dia 1 Sinds januari 2005 maakt VraagRaak onderdeel uit van het WOI.
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
HET VERHAAL VAN DE ADELAAR
Onderzoek en publicatie voor het lectoraat
Ik red mij wel … "Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders.
1 van 4 6 Delen met rest 1. Voorbeeld. 2. Vergelijken in tweetallen. 3. Bespreken in viertallen.
Laat nadenken over de dood leiden tot
1 Datastructuren Een informele inleiding tot Skiplists Onderwerp 13.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Loverboys..
De bordjes methode 8 x a Het bordje
Beelden van teambuilding
Wij kleuren onze plant…;
Elke plant zijn eigen plek
Groot Avondroodrups In augustus 2005 kruiste deze rups ons pad
5.4 Hoe werk je? De overheid is ook een producent. Ze levert vooral diensten. Bijvoorbeeld: Gezondheidszorg & Onderwijs Een groot gedeelte van de kosten.
Nederland neutraal en België betrokken
Uitleg persoonsvorm (pv)
WO I. Duitsers leggen een dodelijke grens aan tussen Nl en België: Prikkeldraad met stroomdraad. Waarom?
Online filmpjes maken. (
Wees scherper dan je mes
Stage: Basisschool de Klingerberg
Fruit Je hebt verschillende fruit
Van spoor tot paddenstoel
Alles komt weer goed, kunt u gaan revalideren. U zult weer helemaal herstellen! Er is maar een probleempje. NolK Clickje om door te gaan.
Solidariteit in het sociaal domein Regionaal verdelen van kosten en risico’s, balans en vooruitblik Ard Schilder, 5 november 2015 Tijd voor een relatie.
Er is geen ontkomen aan, de herfst is in het land.. Ellende voor mens en dier… Met slechts één voordeel: De herfst komt, en gaat weer… En dat kunnen we.
Wolters Noorhoff Hoger Onderwijs Financiële overzichten
Methoden & Technieken van Onderzoek
Opdracht: ga voor het bord staan en houd de houtjes vast. Hou je handen zo ver mogelijk uit elkaar en ontdek wat jou spanwijdte is.
Zingen Vers 1 (Melodie 1) Er is geen plaats, er is geen plaats,
Thema cellen Processen
Een onderdeel van neuro linguistic programming
Kan een werelddeel krimpen?
Van mis-handelen naar relationeel handelen Systemische psychotherapie bij fysiek geweld in paarrelaties van Lawick, J., (2003). Van mis-handelen naar relationeel.
Basisstof 6: Ontwikkeling METAMORFOSE
Verhaalsommen groep 8. Peter doet mee aan de 10 km hardlopen. De baan is 400 m per ronde. Hoeveel ronden moet Peter lopen? a)15c) 20 b) 25d) 30.
1ste jaars E - pupillen Training 1.
A SSOCIATIEAKKOORD TUSSEN DE EU EN O EKRAÏNE Waar gaat het over?
Schokkende beelden in de media Media begrip week
Doel laatste bijeenkomst MCC coördinatoren; maak een nascholing in je eigen regio waarbij je je nascholing legt op het bevorderen van je maatschappelijk.
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
Slikproblemen Wat zijn dat?.
SNOEIEN Handel. GEREEDSCHAPPEN Er zijn verschillende snoeigereedschappen. De kwaliteit wordt onder meer bepaald door: - Het handvat (ligt het goed in.
Analyse uitgaven B&D Kerkrade, 9 / 16 december 2016.
Workshop: Zorgnet, marketing in beeld
Ze zouden de richting gevraagd hebben ... Op tijd gekomen zijn …
Kerstspel Spelregels Start.
De spijsvertering BLOKBOEK NATUUR – LES 7.

RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
1
Klik hier om verder te lezen
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Fit voor de zorg Als organisatie toekomstbestendig zijn door (nog) slimmer en efficiënter te werken. Precies daarover gaat het programma Fit voor de zorg.
Transcript van de presentatie:

Project steunkousen Lianne van Goch

Voorstellen Eigenaar: Met zorg voor zorg 2010 Opleidingen: Master Strategic Management HBO Management Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) B- Verpleegkundige Ziekenverzorgende Werkervaring: Interimopdrachten in VVT Zorgmanager/projectmanager in VVT Bemoeizorg (Sociale Psychiatrie) B-verpleegkundige (acute psychiatrie)

Veranderingen in zorg De kabinetsplannen => minder financiën voor zorg Vergroten zelfredzaamheid => participatiemaatschappij Tegelijkertijd => beter voor de mens => vermindert afhankelijkheid en vergroot eigenwaarde, welzijn Innovatie in de zorg => dwingt tot andere werkwijzen Soms moet je de zaag weer scherp maken om goed te kunnen blijven zagen….. Je krijgt anders geen boom meer om

Dilemma’s De huidige cliënten/familie zien de zorg van de afgelopen 20 jaar als norm.... Verandering en zorgsector gaan niet altijd goed samen (tijd) Draagvlak creëren bij cliënt en medewerkers Lef: de kosten gaan voor de baten uit

Vergroot zelfredzaamheid / zelfstandigheid Project steunkousen Vergroot zelfredzaamheid / zelfstandigheid

In de praktijk Technische kant: Kennis van hulpmiddelen Instructies (controle momenten) Tijd Afspraken cliënt/medewerker Menselijke kant / sociaal Essentie inzien van zelfredzaamheid De omslag willen maken Gebrek aan vertrouwen in eigen kunde, eigen handelen Steun van management voor de gevolgen Sommige cliënten wil je niet uit zorg laten gaan

Bedrijfsmatig Kost het banen ? Minder inkomsten voor organisatie Hoe zit het met de vergoeding voor het hulpmiddel

Pro en contra Clienten uit zorg, kost dat geld? Voldoende tijd nemen voor uitleg – het moet helemaal goed zitten voordat we de client “loslaten” Clienten uit zorg, kost dat geld? Minder korte zorgmomenten , minder reistijd Sommige cliënten zouden niet uit zorg moeten, sociale controle is daar heel belangrijk Het gaat bij nieuwe clienten makkelijker dan bij bestaande, die zijn ge-(ver)wend.... Alle neuzen dezelfde kant op, (elkaar niet tegenspreken of anders handelen)

Terug naar de kern Leveren van goede zorg binnen de mogelijkheden Tevreden cliënt (welzijn / welbevinden) Tevreden zorgverlener (leuk werk / binden) Participatie maatschappij

Voorwaarden Kennisopbouw, instructies en ondersteuning zorgverlener Gedegen instructie en ondersteuning cliënt Iedereen moet er achterstaan en naar handelen Management ondersteunt het project (aanpassing van de organisatie, personeel en inkomsten)

Toekomst Zelfredzaamheid is de toekomst => dit is een begin Deens model gaat volledig uit van dit principe => de sociale kant van zorg is daar ook naar ingericht, meer lokaal belegd CoornhertCentrum draait een pilot in samenwerking met Hogeschool Rotterdam, resultaten verwacht in december 2013.