Een frisse kijk op eten Daisy Hoedemaker.  Ayurveda uit de Indiase geneeskunde  De traditionele Chinese voedingsleer  De antroposophische visie  Psycho.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezonde voeding.
Advertisements

De actieve voedingsdriehoek
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Hoe gezond ben ik?.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
Nature / Nurture: Aangeboren ? Aangeleerd ?
Voeding en bewegen!.
Goedenavond Welkom bij
Anita Tump, diëtist Diëtheek
Thema 2: Voeding en Vertering
Waarover gaat dit lied?.
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
De voedsel en kracht quiz
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Op weg naar een gezonde levensstijl
College 3 Consumentengedrag Opwaarts mobielen
Wat voedt jou deel 1..
Nascholing voor praktijkondersteuners
Lekker en Gezond de Quiz
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Energiemanagement Hans Spanjers
Koolhydraten
Smaak.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Datumcopyrightauteurversie Voedingsvoorlichting voor patiënten van de longrevalidatie 2012 Door Rianne v. Heertum diëtist JBZ s’Hertogenbosch.
Voeding net iets anders aan de slag Mieke Paleari
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Spreekbeurt over. Inhoud: Wat is Coeliakie Wat is gluten Kruisbesmetting Hoe word je ziek van gluten Hoe word je weer beter: glutenvrij eten Wat eten.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Koolhydraten en eiwitten
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Les 4 Wat kun je zelf doen? De koelkastles © Copyright by Instock.
Factsheet Voedingscentrum
Duurzaamheid voedselketen.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Voedsel bereiden.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Lezing Stichting Kind en Voeding
Lezing Stichting Kind en Voeding
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Een frisse kijk op eten Daisy Hoedemaker

 Ayurveda uit de Indiase geneeskunde  De traditionele Chinese voedingsleer  De antroposophische visie  Psycho Neuro Immunologie (PNI)  De orthomoleculaire visie.

 Evenwichtige voeding  ADH  Invloeden op voedingsmiddelen

 De verarming van de huidige landbouw- en veeteeltgronden  Eenzijdige en verontreinigde veevoeding  De vervuiling in voeding en milieu  Onnatuurlijke bereiding van de voeding  Onrijp geplukt fruit en groenten  Gemanipuleerde voeding en gentechgewassen

 Biologische (dynamische) voeding.  Geen of weinig gebruik van vlees en dierlijk vet.  Geen gebruik van industrieel bereide en geraffineerde voeding  Weinig koffie en alcohol.

 Zure melkproducten met rechtsdraaiende melkzuren

 Ruim gebruik van vers fruit (biologisch) en verse groenten  Geen gebruik van suiker en suikerhoudende voedingsmiddelen.  Geen gebruik van zoetstoffen.  Ruim gebruik van ongeraffineerde koudgeperste oliesoorten  Ruim gebruik van vette vissoorten.  Een juiste kooktechniek  Ruim gebruik van verse ongebrande noten en zaden.

 Gebruik van roomboter i.p.v. margarine/halvarine  Kruidenthee, medicinale thee.  Beperken van koe-kaas en de hoeveelheid zuivel  Ruim gebruik van bladgroenten

Zijn er nog vragen?

 feature=related