PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorjaarsbijeenkomst DPU Vernieuwend welzijn en onze bijdrage. Diaconaal Platform Utrecht.
Advertisements

Centrale werkwinkel D:
Samenwerking casemanager dementie en casemanager palliatieve zorg
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Deelnemers werkgroep Gemeenten die de “of” vraag zijn gepasseerd
Achtergronden & Opzet April De chemische industrie in de media:
Bedrijventerreinen als economische motor Presentatie door drs. Gerrit Ybema Ybema Economy Solutions Bedrijventerreincongres 2006 Zutphen, 5 oktober 2006.
Vertegenwoordiging landelijk netwerk en relatie regionale netwerken Sessie B NOV Conferentie 7 oktober 2008.
Welkom bij de startbijeenkomst van Shape Up Maastricht.
Opgericht 14 juli 2000 Ter verhoging van het aantal onderwijsdeelnemers dat een opleiding beroepsgekwalificeerd kan afronden.
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Contactdag LABS 3 oktober 2008 VITO – Mol Kees van den Bosch
Waar een kleine gemeente groot in kan zijn Schaal van een kleine gemeente vraagt samenwerking: -Inhoud -geografisch Kleinere teams Minder formatie plaatsen.
Eindmeting proeftuin Wmo Symposium ‘Samen met elkaar’, 31 oktober 2007.
1 Resultaat bevraging ter voorbereiding van deze studiedag door Steven De Looze, stafmedewerker financieel beleid van het Vlaams Welzijnsverbond.
Korte toelichting “Plan voor de toerusting van regionale en lokale belangenbehartigers” ALV januari 2012.
Invoering CJG gemeente Son en Breugel
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID EEN HAALBARE KAART?
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
LPM bijeenkomst 10 november 2005 Welkom. LPM bijeenkomst 10 november 2005 Landelijk Platform Mechatronica 2005 Structuur 2005/2007 Peter van Ierland.
Agenda uur:Visie PMGG uur:Klantonderzoek uur:Terugblik monitoring overtredingen uur:Pauze uur:Ontwikkelingen uur:Handhaving.
Kleinschalige Bedrijfshuisvesting; Hoe pakken we het aan? Deskundigenbijeenkomst 3 februari 2008 Martin Hessels & Erwin Ketelaar.
NME: kiezen, leren, meedoen
Ouderbetrokkenheid op het MBO
WerkGevers Service Punt Zoetermeer Jolanda Kroon
Begeleidingsplannen GGZ
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied.
Gemeente Den Haag Samenwerken met locale partners.
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Docent Ontwikkelteam Nederlands
Samen werken aan een gezonde regio!
Het Boerhaavedistrict
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
ZELFZORG EN LOKAAL SOCIAAL BELEID HOE MAKEN WE DIT HAALBAAR?
VISITATIERAPPORT WOONGOED ZEEUWS-VLAANDEREN. WAAROM VISITATIE? VISITATIE IS EEN VERANTWOORDINGSINSTRUMENT OVER DE PRESTATIES VAN WONINGCORPORATIES. EEN.
Regiobijeenkomst - Utrecht 'In Dialoog over de VMSD’
SAMENWERKEN IN DE WATERKETEN Stand van zaken Bestuursakkoord Water in het werkgebied van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
TRAJEKT Samen kunnen we alles
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
Ondernemersfonds Leids Model
Den Haag, 24 september 2011 Nederland - Suriname.
KWALITEIT EN ORGANISATIE WEEK 2 Schpa 2.57.
Maatschappelijke participatie samenwerking gemeente - Welstad Toelichting: Jaap Boer (coördinator vrijwilligerswerk/buurtwerker)
Diaconale samenwerking
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Sociaal Domein Kop van Noord Holland Samenwerking tussen gemeenten Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.
KVO-B Presentatie KVO-B 16 juni 2014 Overleg Ondernemersverenigingen Gemeente Maasgouw Chris Bosch (OML) (
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Grip op samenwerken Sturing door de raad Jeroen van Gool, ondersteuningsprogramma Slim Samenwerken.
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
Van AWBZ naar Wmo begeleiding Van AWBZ begeleiding naar Wmo ondersteuning 24 januari 2012.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
DOELSTELLING Gericht op integrale aanpak voor ontwikkeling van sportbeleid door samenwerking tussen de gemeente, de georganiseerde sport en de plaatselijke.
De Politiek ontmoet De Federatie Een eerste kennismaking 20 juni 2016.
Stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi
Introductie Specialist: Exchange vzw
Oprichting van de BIZ Krabbepolder/Zeehavengebied (Zuid)
Progressief universalisme
Samenwerking openbare verlichting Almelo Enschede Hengelo
Duurzaamheidsplatform Kaag en Braassem
Cliëntenraad Sociaal Domein
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Data in de Parkeer keten
Zero Accidents Netwerk Nederland Voorjaar 2014
Contactdag LABS 3 oktober 2008 VITO – Mol Kees van den Bosch
Transcript van de presentatie:

PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011

Visie Het realiseren van een Platform voor Leidse ondernemers verenigingen (OV) en marktpartijen middels een overkoepeld samenwerkingsverband, om te komen tot onderlinge samenwerking ter behartiging van de belangen van haar leden. Uitgangspunt - Collectiviteit !

Opzet Werkplan Projectsecretaris

Doelstelling Samenwerking beoogt de volgende doelen te realiseren; het behartigen van de materiële en immateriële belangen der leden, alsmede het bevorderen van de onderlinge contacten van de OV’s, netwerking, interactie en samenwerking overheid en marktpartijen; versterken van ondernemerschap en het bedrijfsmatig werken; het afstemmen van gezamenlijke problematiek en acties; versterken van efficiëntie; kennis en informatie uitwisseling; het zorgdragen voor eenduidige communicatie; zorgdragen voor continuïteit; informeren van de gemeente en signaleren van leemten inzake lokale ontwikkelingen activiteiten, in het belang van realisatie van de sluitende aanpak;

Doelstelling (vervolg) naar aanleiding van deze signalen, mogelijkheden/voorstellen aanpak/activiteiten inventariseren en terugkoppelen naar belanghebbenden; het opzetten van themabijeenkomsten gericht op informatie verstrekking en ontwikkeling en oplossen van praktische problemen; vaststellen van de onderwerpen/ thema’s die aan de orde kunnen komen tijdens overleg tussen betrokken partijen; elkaar informeren over beleidsontwikkelingen, werkzaamheden, aanbod/activiteiten; afstemmen van beleid en werkwijze op de taken/activiteiten van betrokken organisaties; afspraken maken over de ontwikkeling en uitvoering van preventieve activiteiten ten behoeve van het ondernemen in de wijk/ terrein;

Doelgroep Alle Leidse ondernemersverenigingen, locale overheid, belangenorganisaties en alle voorkomende marktpartijen. Deelnemers/leden Een lid van het PBO is een Leidse ondernemersvereniging die de doelstellingen van het PBO onderschrijft, actief wil participeren in de vereniging met daaraan gekoppeld alle voordelen en verplichtingen en bij wil dragen aan de ontwikkeling van een gezond ondernemersklimaat in Leiden e.o. in de ruimste zin des woords.

Na intensieve samenwerking bedrijventerrein “Lammenschans” nieuwe stijl

Deelnemende OV’s: OV Boerhaavedistrict OV Lammenschanspark OV Roomburg/Meerburg OV Stevenshof OV Roosevelt & Trekvliet... diverse aanmeldingen

De kracht van collectiviteit Netwerkfunctie (verbetering en verdieping onderlinge relaties; Centrale informatie (openheid, communicatie, ontsluiting informatie); Samenwerking genereert samenwerking andere gebieden; Gebruik van elkaars expertise, mogelijkheid tot specialisatie; Gezamenlijke projecten (vb.: KVO, gladheidbestrijding, parkmanagement); Efficiëntie / kostenbesparing; Een overlegorgaan (versterken onderhandelingspositie).

Lopende projecten: KVO Gladheidbestrijding

“So, join the club!” Dank voor uw aandacht