Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
In het begin schiep God de hemel
7.4:energie voor een duurzame toekomst
Global Warming Global Warming
Milieuproblemen in Nederland
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
Het Scheppingsverhaal.
CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn.
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
De schepping.
Stofwisseling.
Suriname Soraya van Lomwel.
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Marskolonisatie Sociaal Groen Chemie Techniek
Dit is gemaakt door:Rik, Tijs, Milou, Annika.
Gemaakt door Alicia,Merel,Max,Bas
Gemaakt door: David, Hans en Paul.. ‘t Bloemke Dit is onze windmolen; ‘t Bloemke. Onze windmolen heeft veel technische snufjes.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
Gemaakt door: Josine Stremler & Simone ter Stege Klas: G2D
Energie.
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Puerta vallarta was vroeger een onbeduidend vissersdorpje.Maar sinds de film”The night of the Iguana” daar is opgenomen en de liefdes affaire met Elisabeth.
Jezus roept de leerlingen
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
H 2 Bronnen van energie.
Project Zwemmergie Renzo. Noah. Annette. Sofie.
Blok 1 Milieu en milieuproblemen VMBO B/K
Industriële Revolutie
Ganzendries onderzoekt Inquire project (met de steun van de Europese Gemeenschap onder voogdij van de “Nationale Plantentuin van België”)
Quiz Quiz Energie Quiz Lars en Daan.
2VMBO B/K Mens & maatschappij
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
Biomimicry Van: Mas Omar.
Liturgie ♪ 138:1,2,4 ♫ KND Voor we gaan ♪ 67:1,2 ♪ 314:1,2,3 ✝ LUC5:1-11 ♪ 317:1,2,3 ▶ Visloze Vissers ♪ 513:1,2,3 ♪ 838:1,3,4 Zondag 7 februari 2016.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
In de loop van miljoenen jaren zijn ze ontstaan door vervorming van planten- en dierenresten. Voorbeelden:aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool. Ook.
De bouw van een plant.
DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.
Project x Hoe Ziet De Wereld Van De Toekomst Eruit.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Het houten huis. Door: Emma Flinsenberg Ilse Strijbosch Julie Leeuwis Annemieke Thijsene Michelle Pelzer.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
Een toekomstige stad onder water
Thema 9 Milieu.
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Trailer 'dansen op de vulkaan'
Groene energie platformen
Aquatollo City Gemaakt door: Lucas, Lucas, Ilse en Lisanne.
Groep 11 | Chayenne, Charity, Sheetal en Jayani
Thema 9 Milieu.
Het Scheppingsverhaal.
Bruggen.
Cursus 4.2 Hoe ontstond de industrie Klas 2 BK Lesweek 2
Cursus 4.2 Hoe ontstond de industrie Klas 2 KGT Lesweek 2
Aantekening: Energie en grondstoffen
Transcript van de presentatie:

Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma, Marjolijn v/d Velde en Wiliam Keijzer

Inhoud Inleiding Hoe zijn we op het idee gekomen? Het ontwerp De stad De indeling van de stad grondstoffen, zuurstof en licht energie, warmte, voedsel en vervoer Einde

Inleiding Ons project heet aquacity, aquacity is een onderwaterstad. Hij staat op een richel van een slapende vulkaan. De vulkaan geeft warmte en allerlei grondstoffen. Via het waterrad wordt de zuurstof uit het water gehaald en binnen in de koepel gebracht. In de pilaren zitten veren. Die veren vangen de schokken op uit de bodem van de zee. In de koepelrand zitten glasvezels, die zorgen voor licht in de koepel.

Hoe zijn we op het idee gekomen? In het begin kwamen we met veel ideeën zoals een stad in de lucht of het huis van de toekomst maar toen kwam een idee van een onderwaterstad, dat is het dus geworden. Er moest natuurlijk ook iets om de stad heen, dat is een koepel geworden. Toen moesten we nog een naam verzinnen en dat was best wel moeilijk, uiteindelijk kwamen we op de naam aquacity!

Het ontwerp

De stad In aquacity is plaats voor werken, wonen, vrije tijd enz. Er wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Er is een controle toren, daar word heel aquacity in de gaten gehouden. Er zijn ook opslagplaatsen voor voedsel enz. Ook is er een industrie gebied. In de stad in het midden zijn woonplaatsen, ziekenhuizen, bedrijven, brandweerkazernes, winkels enz. Er zijn ook twee parken voor vrije tijdsbesteding en ontspanning. In aquacity is ook een zoetwatermeer met strand. En er is ook een stuk waar voedsel enz. word geproduceerd.

De indeling van de stad

grondstoffen, zuurstof en licht Grondstoffen: de stad staat tegen een slapende vulkaan aan, die rijk is aan grondstoffen, o.a. ijzer en kolen enz. Die grondstoffen worden vervoert naar de fabrieken in de koepel waar ze worden verbruikt en waar er producten van worden gemaakt. Zuurstof: In de stad word zuurstof uit het water gehaald door een machine die net zo werkt als vissen kieuwen. In de koepel staan ook bomen, zo hebben we continu zuurstof. Licht: Voor licht gebruiken we glasvezels die op de koepel zijn aangebracht die vangen de zonnestralen op zodat de koepel wordt verlicht. Het zonlicht word eerst opgevangen door een schaal, aangebracht op de top van de slapende vulkaan. Die vangt de zonnestralen op die ze weer zenden naar de koepel.

energie, warmte, voedsel en vervoer Energie: voor energie gebruiken we een waterrad die door de zeestroming in beweging word gebracht. Het waterrad is verbonden aan een soort van dynamo in het onderste deel van de koepel die het weer omzet in elektriciteit. Warmte: Voor warmte gebruiken we de warmte uit de vulkaan, de warmte komt via een buis in aquacity. Voedsel: In aquacity worden vissen, planten en vee voor voedsel gebruikt. De vissen worden gewoon uit het water gehaald. Het vee word in de koepel groot gebracht op het landbouw en veeteelt gedeelte van de stad. Er worden ook planten geplant met vruchten eraan. Vervoer: In de stad zelf is er openbaar vervoer voor de mensen. Voor het vervoer van boven het wateroppervlak naar Aquacity gebruiken we onderzeeers die in de laag boven de pilaren via een sluis naar binnen gaan. Die kunnen dan zo naar de haven boven het wateroppervlak gaan.

einde