De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groene energie platformen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groene energie platformen"— Transcript van de presentatie:

1 Groene energie platformen
Joep, Matijn, Giel en Ad

2 Inleiding De problemen. De oplossing. Hoe wekken wij energie op?
Hoeveel levert het op? Vervoeren van de elektriciteit. Verblijf.

3 Wat zijn de problemen? Energie tekort. We weten allemaal dat de fossiel brandstoffen opraken en dus hebben wij een manier bedacht om genoeg groene energie te maken. Ongebruikte olieplatformen, slopen is te duur. De olieplatformen die geen werk meer hebben en dus niet meer worden gebruikt hergebruiken wij doormiddel van er een groene energie eiland van te maken.

4 Wat is onze oplossing? Ongebruikte olieplatformen gebruiken voor het opwekken van energie. We hebben gezien dat er olieplatformen zijn die geen werk meer kunnen doen omdat de olie daar weg is. Energie uit planten. Elektronen uit de wortels worden opgevangen en die worden gebruikt in de productie voor elektriciteit. Zon, water en wind energie. Alleen de energie uit de planten is niet genoeg en daarom hebben wij er ook een windmolen, zonnepanelen en een waterrad aan toegevoegd.

5 Hoe wekken wij energie op?
Planten. Elektronen uit de wortels worden opgevangen en die worden gebruikt in de productie voor elektriciteit Kleine windmolens. Wind omzetten in energie. Zonnepanelen. Zonnestralen omzetten in energie. Waterrad. Kracht van water omzetten in energie.

6 Hoeveel levert het op? Planten: 222 mW/m2
Kleine Windmolen: 160W een grote windmolen 1 mW Zonnepanelen: 120 kWh per jaar m2 Waterrad: 36 kWh bij een val van 10 meter. Maar waarschijnlijk zijn er in 2080 al nieuwe manieren beschikbaar om meer groene energie te kunnen produceren.

7 Vervoeren van elektriciteit.
Opslaan in accu’s. De energie wordt opgeslagen in een accu en die wordt weer vervoert door koperen kabels die al in de zee liggen Via koperen kabels naar het land vervoeren. Tranformator.De transformator maakt van alle energie dezelfde stroomspanning.

8 Het verblijf. Verblijf is er al. 3 maanden verblijf.
Werknemers. Er zijn natuurlijk allemaal werknemers nodig zoals een dokter of een elektricien. Werktijden. Van 8 uur s’ochtends tot 6 uur s’avonds of van 6 uur s’avonds tot 8 uur s’ochtends voor nachtdienst. Goed leefomgeving. Er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor ontspanning dus hebben alle werknemers een eigen kamer en een gezamenlijke kamer voor sociale bezigheden. Eten. De planten kunnen ook gegeten worden maar er worden ook producten van het land vervoert naar het eiland.

9


Download ppt "Groene energie platformen"

Verwante presentaties


Ads door Google