Extra Startersleningen 2012 Eindelijk weer doorstroming op de Veenendaalse woningmarkt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H20:Voorraadwaardering
Advertisements

PowerPoint presentatie hypotheken
Delft Bouwt vrijdag 18 november Als denkoefening: “Met de Woonvisie als uitgangspunt, hoeveel woningen zijn nodig tot 2020?”
Permanentie kosten of opbrengsten geboekt, die behoren bij
WSN Volle kracht vooruit. Het roer om: volle kracht vooruit WSN staat er weer •Juist nu kunnen en willen we betekenisvol zijn in Nieuwkoop. •Huis op orde.
Alternatieve bezuinigingen. Het moet socialer! •Het college bezuinigt onevenredig veel op cultuur, kunst, welzijn en sport. •Juist de Oldenzaalse samenleving.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
Huren is heerlijk Wat een moderne woningbouwvereniging allemaal kan
Willen is Kunnen De centen Woonlasten en energiebesparende maatregelen
Welkom op de startersavond
Demografische verandering: kansen voor de woningmarkt
Kansenkaart energiebesparing ADV brengt kansrijke wijken voor u in beeld.
Starterslening Hengelo
Budgetlijn de verschillende combinaties van twee bestedingsmogelijkheden bij een bepaald budget.
Stimuleringslening DPW Zeeland 1 oktober 2012 Caroline van Campen.
Het kan met Zon op Castricum
Heuvelstraat AB Diessen T: F: E: I:
Financieringsmogelijkheden van de geestelijke verzorging
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
1 november 2012 Kunnen corporaties nog investeren? Initiatieven om projecten te blijven realiseren Pierre Sponselee.
Klaas koopt een bank voor in de winkel, waarop mensen kunnen zitten
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
Multifunctioneel centrum
T h e q u a l i t y m a k e r s 10 juli 2014 VAB bijeenkomst 10 maart Uitvoering GMO bij FresQ Loek Jochems.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
Houtskoolschets Starterswoningen. Aanleiding Wachtlijsten woningbouw Grondpositie en kosten Aantrekkelijke gemeente blijven Veel woningen te koop, maar.
Investeren in duurzaamheid en de financiële kaders: ‘waar gaat het mis en waar liggen kansen! ‘ dr. Mark Schweitzer 17april 2012.
Welvaartsverlies Pareto-efficiëntie.
Fakton.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
Het Antwoord van Lelystad
Balans Een overzicht van je bezittingen en schulden op een bepaald moment. Een balans op zich hoeft niet veel te zeggen; morgen kan de balans er heel anders.
De Kanteling een VNG-project over vernieuwing in de Wmo
REKENEN.
Agenda  Lessen (6)  tot  hs 30
2.1 Procenten en promillages
Goedemiddag H3b.
DIESSEN WONEN en BOUWEN Wethouder ROV Wim Lemmens.
Rampjaar 2013??? Bijdrage Jos Feijtel, adviseur Wonen, aan discussie bijeenkomst Platform ’31 Zwolle joz
Dienst Ondersteuning Aanpak wal- en kluismuren Bomenparagraaf Raadsinformatieavond Donderdag 28 januari 2010.
1x5= 2x5= 3x5= 4x5= 5x5= Om te controleren: Ga met je muiswijzer over de som tot het een handje wordt. Klik dan en je ziet het goede antwoord! 6x5= 7x5=
Gemeente Amersfoort Aantal inwoners Aantal huishoudens Huishoudens rond soc. minimum ( 8%) Waarvan kinderen tot 16 jaar ca
Overheidsinterventie 1
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Huren de oplossing? Inspiratiedag Wonen Haaglanden 19 november 2012.
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Het beste hypotheek advies voor starters Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek starters.
Rekenen 10 januari.
Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn)
Schoon gezond fris Twents milieu Afval: CO2 of Portemonnee ? Albert van Winden 24 mei 2011.
Kenmerken van de huurmarkt in Vlaanderen
Social return Definitie Vormen van social return Rotterdamse keuze
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
Trends en discussies op de woningmarkt
€ 160 Nu 25 % korting ! 25 % van 160 = 160 – 40 = X € 120.
Startersavond Woningmarkt
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Persoonsgebonden budget.
3. WBSO in het kort WBSO = Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk Voorwaarden: Uw onderneming betaalt loonheffingen of u betaalt als zelfstandig.
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Prestatie afspraken met Union1 Prestatie afspraken Gemeente Oud-Beijerland en Union Commissie Ruimte + Commissie Samenleving 3 december 2008.
Visie woonruimteverdeling gezamenlijke woningcorporaties HR Presentatie Gemeenteraad Teylingen, 19 april 2011 Te Huur Regio Holland Rijnland Tom Horn,
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Financiële oplossingen
Transcript van de presentatie:

Extra Startersleningen 2012 Eindelijk weer doorstroming op de Veenendaalse woningmarkt

Aanleiding en doel Aanleiding: Werkelijk terugbetalingsgedrag is veel beter (na 3 jaar geen kosten meer), dus meer leningen mogelijk Doel: Helpen starters aan 1 e koopwoning Doorstroming op de woningmarkt bevorderen

Nieuwe voorwaarden OudNieuw € € € / 20% 35 jaar40 jaar WERVLandelijk niet i.c.m. Koopgarantniet i.c.m.Koopgarant, maar keuze: KG of SL 1 e koopwoningvervalt

Mogelijk aantal extra leningen Geen 50% kostendekking maar 25% > 1,2 miljoen over van de 2,4 miljoen > 4,8 miljoen budget : € = 137 leningen Afhankelijk van het gemiddelde bedrag per lening en de verhouding tussen particulieren, professionals en projectleningen kunnen hiermee in plaats van 137 stuks ca. 250 tot 300 extra leningen verstrekt worden.

Uitvoering 40 leningen per kwartaal (excl. projectreserveringen) Geen verdeling tussen: - nieuwbouw / bestaande bouw - starterslening / doorstroomlening - particulier / corporatie / ontwikkelaar Verkopende partij betaalt mee aan kosten, vast te leggen in overeenkomst Afrekening via notaris bij overdracht

Kostenverdeling gemeente / verkoper Kosten per lening: € x 25% = maximaal € 8750,- > Particulier betaalt 25% mee = maximaal € 2187,50. Professional betaalt 50% mee = maximaal € 4375,-. Projectreservering betaalt 75% mee = maximaal € 6562,50.

Projectreservering 75% voor rekening verkoper > Hierdoor heeft een eenmalige reservering van een aanzienlijk aantal leningen voor een (deel)project een zo klein mogelijk beperkend effect op de mogelijkheden voor de overige verkopers. Het aantal gereserveerde leningen blijft 6 maanden van kracht na datum overeenkomst.