Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Resultaatgericht Samenwerken
Advertisements

Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Netwerk GGZ Kempen - GTB/VDAB
Digitale Studiemaatjes
Begin en eindig een presentatie bij voorkeur steeds met een pagina waarop alle partners staan. ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de.
“VRAAG OM DE HOEK, WERK OM DE HOEK” “Innovatie van persoonlijke dienstverlening aan huis” PROJECTPLAN MIDDEN - BRABANT.
Digitaal Loket Kinderopvang Leuven.
Beginnen met actieonderzoek Hoe pak je dat aan?
Eindmeting proeftuin Wmo Symposium ‘Samen met elkaar’, 31 oktober 2007.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
ARMOEDE =  Netwerk van sociale uitsluitingen die elkaar versterken.  Meerdere domeinen van individueel en collectief bestaan.  “Binnenkant”: kwetsuren.
P. 1 6 december 2008 Gaat samen ook? Interculturaliseren van sociaal-cultureel werk Janna Moonens Vlaamse Gemeenschapscommissie studiedag Masereelfonds.
Trajectbegeleiding Davy Mahieu & Sarah Vermeire.
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Pilootproject Arbeidszorg.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Structuur 1. Over netwerken tussen hulpverleningsorganisaties
Trainingsproject voor burgers met kwetsbaarheid. Samenwerking.
Thematische workshop Thematische workshop Ondernemerschap.
Presentatie Namens de werkgroep: Peter Budel Utrecht
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
Jeugdopbouwwerk 2.0 Een schets van de ontwikkelde praktijk
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
Titel ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen te bevorderen, en.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Even voorstellen Anja Hol
1 Sociaal werk: voor of met de patiënt? Vlaams Patiëntenplatform vzw 14 oktober 2010.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Burgerinitiatieven.
HET BIJSTANDSTEAM Thuisloosheid beantwoorden met outreaching.
Jeugdopbouwwerker als brugfiguur en promotor van een geïntegreerd beleid ten behoeve van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.
Kobe is een project van Strategisch Plan Kempen vzw en wordt medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen en VESOC. ESF: bijdragen.
Ontwikkelingen in de integratiesector en het buurt- en opbouwwerk Lieve Lecluyse en Luk Groffy Lecluyse, L., & Groffy, L. INTERCULTURALITEIT Ontwikkelingen.
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
Netwerk coördinatoren VZ
MANTELZORGCOACH.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
15. Buurtwerk als kernpartner binnen wijkgericht basiswerk Luc Verbeke Uit Samenlevingsopbouw in Vlaanderen Hanne Lauwers 1BaSWc.
Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Eva Verstraete Studiedag “Ouders over het secundair onderwijs” 20/11/2015.
“NIET DENKEN MAAR DOEN” Eindconferentie kennisplatform Impreze
Positionering Dienst maatschappelijk werk (DMW) van een ziekenfonds.
Samenwerken met Sociale wijkteams Pieternel Ermen projectmedewerker binnenlands diaconaat i.s.m. Margreet Keesman, Jan de Boer en Theo Visser Diaconie.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Wij zijn fantastisch! Ervaring Kennis Contacten in de buurt en met andere partijen Concrete produkten: Vreedzaam, FAST, Wijvandestraat, fondsenwerving,
Kinderopvang en kleuterschool voor alle kinderen Investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen in Stad Gent.
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
Optimalisering van de zorg voor thuisverblijvende cliënten met een psychische problematiek Referentiewerk en intervisie als ondersteuning en deskundigheidsbevordering.
Tekst hier Positieve beeldvorming rond diversiteit stimuleren in de media.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Inloophuis dementie. Inhoudstafel Waarom Hoe Wat Wie Waar Toekomst.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Meedoen of meetellen? Conferentie Actieve Burgers, Vitale Wijken 28 januari 2010 Jale Simsek INOVA.
Resultaatgericht Samenwerken
ViaVia Info-presentatie
Introductie Specialist: Exchange vzw
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Ervaringsdeskundigheid binnen werking
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
BELEIDSAANBEVELINGEN VOOR MEER VRIJETIJDSKANSEN VOOR JONGE NIEUWKOMERS 10 geleerde lessen uit het project Wereldspelers.
Vol van verwachting? Studie naar de (mis)match tussen de verwachtingen ten aanzien van de etnisch-culturele federaties en hun mogelijkheden om daar aan.
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
Doepakket "Kinderopvang voor iedereen"
Start to Buurtsport David Nassen - directeur ISB
Transcript van de presentatie:

ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen.

Dirk Brants ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen. SOCIALE FUNCTIE IN NETWERKEN

Situering Methodiek van de basisschakels Toeleiders Netwerken Actieve werving en continue activering Praktijkvoorbeelden

Situering Toegankelijkheid en ontmoetingsruimte Doelgroepen en drempels in het werkingsgebied Netwerken en toeleiders

Je hebt de buurt nodig om van kinderopvang een rijke ontmoetingsplaats te maken

Methodiek van de basisschakels Lage drempel en toegankelijkheid Betrokkenheid van deelnemers Preventief en voorwaardenscheppend Individueel en in groep werken Multifunctioneel en multi-aspectueel Actieve werving en continue activering

Toeleiders Over wie gaat het Wat kunnen zij voor ons betekenen Wat kunnen wij voor hen betekenen Vragen van toeleiders

Toeleiders: wie Sociale netwerken en dienstverleningen in het werkingsgebied die kennis hebben van doelgroepen of rechtstreeks met doelgroepen werken door hen te ondersteunen, door hen een platform te bieden, door hen te verenigen.

Toeleiders Wat bieden zij In kaart brengen Informatiedoorstroom Toeleiden Ondersteunen Wat bieden wij

Toeleiders: vragen Nood aan kennis Nood aan afstemming Vraag naar inschrijvingsbeleid Vraag naar expertise Vraag naar financieel kader

Netwerken Netwerken is een systematisch proces van ontmoeting waarbij de betrokkenen elkaar leren kennen en hun relatie versterken waardoor voor elke partij meer hulpbronnen ter beschikking komen om de eigen strevingen te ondersteunen

Netwerken Proces, langdurig contact, wederzijdsheid Voordelen Aandachtspunten Concreet: - brugfiguur - verloop contact - structurele uitwisseling - evaluatie en bijsturing - wederzijdse verwachting en rol

Actieve werving en continue activering Outreachment Enabling niches Jezelf zichtbaar maken

Praktijkvoorbeelden Buurtwerking Gent Bruggen Bouwen Brussel XYZ Brussel

Buurtgerichte kinderopvang Gent, kansarme wijken, grote diversiteit Werken met een stuurgroep (buurtorganisaties: ervaring en kennis) Belang van bekendmaking (snel resultaat,nieuwe noden zien, toeloop) Concreet samenwerken via project geeft samenwerking vorm

Bruggen bouwen Brussel, inburgering, scheppen van plaatsen, onthaalbureau, trajectbegeleider Bereidheid/gemeenschappelijkheid 3 kdv, 15 kindplaatsen…6 voorzieningen, 25 kindplaatsen door het succes en de samenwerking Trajectbegeleider: informatie hebben en geven, vertrouwenspersoon, vraagstelling Aanvragen: vanuit de onthaalbureaus, intakedocument

XYZ Brussel, kansarme wijken, vrijetijdsvoorzieningen Netwerkontwikkelaar: dynamiek Belang van dialoog : dynamiek Helderheid over ‘waarom deelnemen’

ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen, en door het investeren in menselijke hulpbronnen.