Het hart van verbondenheid

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jezus onze Hogepriester
Het profiel van een christen
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Een heilig leven leiden betekent:
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Aan de oorsprong van alles staat een liefhebbende God Ook jij bent in zijn Liefde geborgen voor altijd.
Het wassen van voeten.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
VEEL VRUCHT DRAGEN JOHANNES 15:1-17.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Wie weg is wordt gezien Hoe het altijd gaat… wie niet weg is wordt gezien wie weg is wordt niet gezien Niet als je Jezus heet wie weg is wordt gezien.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Het hart van een mens is als een spons
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Samen één – kom, kijk en geniet!
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. (1Joh.4,19).
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Transformatie van denken
Kind van God.
Christelijke vrijheid
Wat geven we kinderen mee?
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
De waarheid is massief.
God is licht en in Hem is geen duisternis 1 Johannes 1:5
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Prediking zondag 16 september 2018
Verkoop plantjes voor “Goods for Gambia”
Transcript van de presentatie:

Het hart van verbondenheid Welk cijfer geef jij jouw gemeente voor ‘verbondenheid’? Er is veel onverbondenheid, ondanks alle mogelijkheden tot verbinding… Hoe ziet God verbondenheid voor zich?

1Johannes 1, 7: Gaan wij onze weg in het licht zoals hij zelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus ons van alle zonde

Verbondenheid is het hart van de zaak Verbondenheid is de reden waarom Johannes zijn brief schrijft 1Joh. 1, 3: ‘Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen we ook aan u, opdat ook u met ons verbonden bent’ God is een God van verbinding en verbondenheid

Leven in Gods licht is verbonden zijn aan elkaar Ook in Johannes’ tijd was er al onverbondenheid Johannes: je kunt niet met God verbonden zijn als je niet verbonden wilt zijn met de ander Zonde = niet verbonden willen zijn, de ander niet liefhebben

De verbondenheid die verbindt 1Joh. 1, 3: ‘Verbonden zijn met ons is verbonden zijn met de Vader en met zijn Zoon Jezus Christus’ Duurzame verbondenheid kan alleen maar ontstaan als je samen verbonden wilt zijn aan Jezus, het woord dat leven is en leven geeft

Verbondenheid in het bloed van Jezus In het licht van God valt onze gezamenlijke duisternis op Maar: ‘het bloed van Jezus reinigt ons van alle zonde’ Verbondenheid kan er zijn onder aan het kruis op Golgota en dankzij de reinigende kracht van Jezus’ bloed